- Konu Yazar
Barkın ve arkadaşları kaza yaptıktan sonra eğitmenler baya bir yorum yaptılar. Merak ediyorum bugün yayınlanan altınlı geceden sonra yorumlarında bir güncelleme ihtiyacı hissettiler mi?
Altınlı gece ne???
Ben yayını izleyemedim. Yalnız; bu olağan bir kaza ve herhangi bir kazanın ardından yorum yapmayı ve ders çıkarmaya çalışmayı etik bulmuyorum. Ayrıca, AEA 10/2 ve FD 10/8 kusurlu, bu benim gibi basit bir insanın yapabileceği bir analiz. Bunun üzerine, olmuş bitmiş bir olayı niye hala tartışma gereği duyuyoruz anlayamıyorum. Neyin peşindeyiz?
çarşamba günü canlı yayın yapıyor konuk alıp. youtube üzerinde. hakan bilgin vardı bugün güzel bir program oldu.
kaza sırasında pek çok kişinin dediği gibi fuat domaniçin "delip geçme , sağdan yardırma" gibi bir amacı olmadığını , video çektikleri için aynı hizaya gelmeye çalıştıklarını ve intercomdan sürekli iletişim halinde olduklarını anlattı.
sanırım fuat hoca duymamış veya bir iletişimsizlik olmuş , o da yetişmeye çalışırken öndekiler de anlık olarak yavaşlayınca dikkatsizlikle de birleşince kaza olmuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------
mesela bu arkadaş intercomla konuşulduğundan habersiz , fuat domaniçe 8/10 hata vermiş. "kafasına göre" yaşamayı seven milletiz işte.
ayrıca kaza videosundan ders çıkarmak kadar güzel ve yararlı bir şey yoktur.
aptal insan kendi tecrübesinden ders çıkarmayandır.
normal insan kendi tecrübesinden ders çıkarır.
zeki insan ise başkalarının tecrübesinden ders çıkaran insandır.
illa ki bir durumda başımıza ne geleceğini onu yaşayarak mı öğreneceğiz?
deprem olduktan sonra mı deniz kumu kullanmayı bırakacağız gibi birşey.
çarşamba günü canlı yayın yapıyor konuk alıp. youtube üzerinde. hakan bilgin vardı bugün güzel bir program oldu.
kaza sırasında pek çok kişinin dediği gibi fuat domaniçin "delip geçme , sağdan yardırma" gibi bir amacı olmadığını , video çektikleri için aynı hizaya gelmeye çalıştıklarını ve intercomdan sürekli iletişim halinde olduklarını anlattı.
sanırım fuat hoca duymamış veya bir iletişimsizlik olmuş , o da yetişmeye çalışırken öndekiler de anlık olarak yavaşlayınca dikkatsizlikle de birleşince kaza olmuş.
Barkın ve arkadaşları kaza yaptıktan sonra eğitmenler baya bir yorum yaptılar. Merak ediyorum bugün yayınlanan altınlı geceden sonra yorumlarında bir güncelleme ihtiyacı hissettiler mi?
Yorumlarda pek bi değişiklik olurmu görüntülerin ardından kazayı yapanların ağzından da dinledikten sonra?
Yalnız eleştirmek için yazmıyorum, eğer motorlar birbirini geçmeyecekselerdi ve yan yana gelecekselerdi, MT-10 gibi orantısız güçlü bir motor ile öyle agresif hızlanmanın gereği nedir, ki o zaman barkının fren yapabileceğinide bilmesi gerekirdi ki 2 kere o gazı öyle açmaması için neden var...
Tekrar çok geçmiş olsun. Bu olaydaki son noktayı çok iyi algılamak gerekiyor bence:cat:
Bu kaza hakkında ikinci ve son mesajım; yazdığım kusuru kara yolları trafik kanununu okuyan bilen biri görebilir ve polis yada sigorta şirketleri "abi ben interkomla konuşuyordum, çekim yapıyorduk"tan anlamaz. Mazeret değildir. Başkasının başına geleni görüp buraya sayfalarca yazı yazmak, eleştirmek bana hala çok yanlış geliyor. Selametle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------
mesela bu arkadaş intercomla konuşulduğundan habersiz , fuat domaniçe 8/10 hata vermiş. "kafasına göre" yaşamayı seven milletiz işte.
ayrıca kaza videosundan ders çıkarmak kadar güzel ve yararlı bir şey yoktur.
aptal insan kendi tecrübesinden ders çıkarmayandır.
normal insan kendi tecrübesinden ders çıkarır.
zeki insan ise başkalarının tecrübesinden ders çıkaran insandır.
illa ki bir durumda başımıza ne geleceğini onu yaşayarak mı öğreneceğiz?
deprem olduktan sonra mı deniz kumu kullanmayı bırakacağız gibi birşey.
Ne zamandır bu kazayla ilgili yorumları okuyorum ve bazı kesim suçu aea ya yıkmış gibi bi izlenim var
Öncelikle şunu söylemek isterim suç arkadan çarpan fuatta hatta 10/10 suçlu niye mi sen arkadan gelip çarpıyorsun bir öndeki sürücünün sağa açılabilceğini düşünmen lazım belki önüne çukur çıktı ondan kaçma hamlesi yaptı iki yine mi hatalı olan öndeki sürücü
Her zaman söylerim bir motorcu kaza yapıyorsa suçlu kendisidir şayet arkadan bir araç üstüne çıkmadıysa
sen motorcuysan şayet tehlikeleri önceden sezeceksin aniden önüme araç çıktı aniden üstüme kırdı kapı açtı vs vs daha örnekler çoğaltılabilir
yukarıda dediğim gibi arkandan gelen bir araç üstüne çıkmadığı sürece
dikkat edin kazalara çoğu kurtarılabilcek kazalardır
bu kaza örneğinde olduğu gibi fuat arkadaşımız kamikaze gibi gaz açıp sağdan geçmeye çalışmasaydı yada aea nın sağa açılabilceğini düşünseydi şimdi hastanede olmayacaklardı
yukarıda bahsedildiği gibi intercom ile bağlantıları vardı da bu kazayı yaptılarsa durum dahada vahimdir gözümde
oocan hocamın dediği gibi fuat 160 a da sabitlese gazı benim gözümde suçlu değişmemiştir![]()