- Konu Yazar
herkese slm. geçen hafta adanadan kayseriye gitmem gerekti (ve bahanede güzel....); atladım motosikletime ve düştüm yollara. daha evvelden gideceğimi söylemiştim ve katılmak isteyen arkadaş olurmu diye toplantıda sormuştum ama yalnız yol almak kısmetmiş.
yalnız belirtmeden geçemem: grup gezisinin keyfi çok daha fazla ve güzel....
hep yol arkadaşlarımın yanımda olmasını istedim, her kilometremde.
lafı uzatmayayım. gidişim acele olduğu için fotoğraf çekemedim. ama dönüş yolunda fotolar bol...
ilk foto kayseride beni ağırlayan eski dostum İnan ve şimşekler çakan ben:

hisarcık ilçesinden kayseri ve şehir ışıkları:

ertesi gün adanaya doğru yola çıktım ama güzergah erciyes ve develi ilçesi üzerinden:

sırada reklam kokan fotoğraflar :

işte kayak pisti ve tesisler: rakım 2215m ve hava buz

tesislerin hemen ardında bulunan gölet:

işte duvarkağıdı tadında fotoğraflar:

daha sonra develiden yaşilhisara geçtim. hedef kayakiliseler. motosikletimi parkedip kalıntılara doğru ilerlerken yerden kaynayan su dikkatimi çekti. su toprağı kırmızıya boyamıştı. kükürtlü olabilir dedim ve teyidi gerçekten acı idi. berbat kokuyordu...

ve işte muhteşem kent:

hemen gezmeye ve fotoğraflamaya koyuluyorum. yalnız erciyeste donarken burada piştim...

işte ilk kilise: köylüler ahır olarak kullanıyor:farao:

tüm tavan haç kabartmaları ile süslü:

gezmeye devam. tüm tepe oyuk ev ve odalarla dolu. içeride merdiven ve tünellerle bağlı birbirine. fazla vaktim olmadığı için tünel ve merdivenleri kullanamadım...

işte bir bazilika:

buradan ayrılıp pozantıda şekerpınarına uğruyorum. bilmeyenlere kısaca anlatayım. bu su tamamen kayadan oluşan bir dağın içinden pınar şeklinde doğan kaynak suyudur. bu kadar yüksek debi inanılmaz...

şekerpınarı suyunun çakıt nehri ile karıştığı yer. iki su arasındaki fark ortada

daha sonra hızla adanaya vardım. umarım böyle güzel bir geziyi birdaha yalnız geçirmem. hoşçakalın.
yalnız belirtmeden geçemem: grup gezisinin keyfi çok daha fazla ve güzel....
hep yol arkadaşlarımın yanımda olmasını istedim, her kilometremde.
lafı uzatmayayım. gidişim acele olduğu için fotoğraf çekemedim. ama dönüş yolunda fotolar bol...
ilk foto kayseride beni ağırlayan eski dostum İnan ve şimşekler çakan ben:

hisarcık ilçesinden kayseri ve şehir ışıkları:

ertesi gün adanaya doğru yola çıktım ama güzergah erciyes ve develi ilçesi üzerinden:

sırada reklam kokan fotoğraflar :

işte kayak pisti ve tesisler: rakım 2215m ve hava buz

tesislerin hemen ardında bulunan gölet:

işte duvarkağıdı tadında fotoğraflar:

daha sonra develiden yaşilhisara geçtim. hedef kayakiliseler. motosikletimi parkedip kalıntılara doğru ilerlerken yerden kaynayan su dikkatimi çekti. su toprağı kırmızıya boyamıştı. kükürtlü olabilir dedim ve teyidi gerçekten acı idi. berbat kokuyordu...

ve işte muhteşem kent:

hemen gezmeye ve fotoğraflamaya koyuluyorum. yalnız erciyeste donarken burada piştim...

işte ilk kilise: köylüler ahır olarak kullanıyor:farao:

tüm tavan haç kabartmaları ile süslü:

gezmeye devam. tüm tepe oyuk ev ve odalarla dolu. içeride merdiven ve tünellerle bağlı birbirine. fazla vaktim olmadığı için tünel ve merdivenleri kullanamadım...

işte bir bazilika:

buradan ayrılıp pozantıda şekerpınarına uğruyorum. bilmeyenlere kısaca anlatayım. bu su tamamen kayadan oluşan bir dağın içinden pınar şeklinde doğan kaynak suyudur. bu kadar yüksek debi inanılmaz...

şekerpınarı suyunun çakıt nehri ile karıştığı yer. iki su arasındaki fark ortada

daha sonra hızla adanaya vardım. umarım böyle güzel bir geziyi birdaha yalnız geçirmem. hoşçakalın.
Son düzenleme: