19 Mart gezi programi
Arkadaslar,
Birkac gundur ara ara devam etmekte olan yagmur nedeni ile Kuzey Karaisali Gezisi Parkurunda stabilize yol yerini camura birakmis olabilir.
Yagislarin devam etmesi ve camurun kurumamasi durumunda gezi rotasi degisecektir.
Eger yagmurlar devam ederse,
Kuzey Karaisali'yi erteleyip yerine Gulek Bogazi & Kadincik Baraji gezisini gerceklestirecegiz
Simdilik meteorolojini hava tahminleri dogrultusunda Gulek/Kadincik gezisi olacak gibi duruyor.
Gezi tarihi / bulusma yeri / saati degismedi.
19 Mart / Turgut Ozal Mado'nun onu / saat 10:00
Gulek / Kadincik gezisi ile ilgili biraz bilgilendirme
Otobandan Camalan giselerinden cikilarak eski yoldan Gulek yaylasina dogru gidilir.Gulek yaylasinda Gulek kalesine dogru tirmanisa gecilir.
Gulek bogazinin tepesine ciktiginizda sizi bir yaninizda cukurova diger yaninizda Toroslar karsilar.
Altinizda uzayip kaybolan otoban, yem yesil dag sirtlari ve tabiki motorunuzun bir araya geldigi ve olumsuzlestirilmeye deger bir manzara.
ve belkide benim icin en ozel fotograf. Bu yolu ilk kez buldugumda ilk motorum Honda Activa ile cekilmis ilk fotograf...
kenidisni enduro zanneden bu motor cok yerler gordu
gulek manzarasina veda edip camalana dogru yoneldigimizde yol uzerinde ki kadincik barajina varmadan hemen once, yine scooterla yaptigim bir kesif gezisinde gordugum, sol tarafa agaclarin icine dogru inen ve nereye gittigi bilinmeyen bir yola girip barajin arkasinda ki dere yatagina inmeyi ogrendim. Burda da essiz bir guzellik var. ve okadar sessiz ki inanamazsiniz.
yine ilk denememi scooterla yapmistim.
scooterimi satip bir twister aldigimda bu kez bazi arkadaslarimi buraya goturmeye karar vermistim. bir F650GS ve R1200C
bu gunden sonra biran evvel bir enduro motor almam gerektigine karar verdim
burada kısa bir mola verdikten sonra yola devam edip az once arkasinda oldugumuz barajin diger tarafina ( bilinen tarafina ) gecip kadincik baraj golunun huzur dolu manzarasina bakabiliriz.
burdaki kisa molamizin ardindan ilk uzun molamizi verecegimiz bolgeye, golu besleyen cayin kenarina dogru yola devam ederiz.
yemyesil bitkiler agaclar arasinda ilerleyip motorumuzu park ettikten sonra burada
ve burada
biraz dinleniriz. Daha sonra Camliyaylaya dogru ilerler ogle yemegi icin Atdagi res.da mola veririz.
Yol durumuna gore cehennem deresine dogru yola koyuluruz. (Yagmur burayi da olumsuz etkilemis olabilir. Bu durumda tekrar eve doneriz.)
yolumuz agaclar altinda dere yatagina inen hafif satbilize bir yoldur
ve son durak
Parkur olarak yagmur sonrasi gezilere daha musati bir parkur.
Katilim durumunuzu bildirmenizi rica ederim.
[email protected]