Acill Sorunlu motor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar geçen 2009 haziran ayında 2. el aldığım Regal 250E motorumun aküsü bitince yeni akü aldım 12v 6h kuru tip satıcı şarj ettirmene gerek yok tak çalıştır dedi aynısını denedim motor marş basmadı akü belli dolu motorun farı lambası yanıyo fakat motor marş almıyor bir türlü ancak vurdurmayla çalışıyor. Bir gün değil 1 saat sonra yine aynı. Motor tamircilerine güvenmiyorum çalışır vaziyette alıyorum ertesi gün yine aynı gına geldi sorun aküdemi motordamı yardım ederseniz çok teşekkür ederim

kardeş marş çeviriyor mu peki? yoksa çevirmeyip aküden dııızzt dıızzt diye ses mi geliyor?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet bir yada 2 gün sonra binip marşa bastığımda sadece o tarif ettiğin ses çıkıyor . Motor faal çalışır durumdan kapatıp 1 ,2 saat sonra açtığımızdada bi iki iler vurma yapıyo sonra yine dızzzt dızzt

marş rölene bi baktır.ayrıca şaseyide kontrol ettir.röle meme yaptıysa elektriği tam geçiremezse marş motoruda yüklü akım çektiği için çalışmaz...

Buyuk Ihtımalle Mars Motorundan Yapıyor
Birde Röleyi Kısadevre Ettırıp Marsa Basmayı Dene

Akunu olctur.
Sonra motorun ile beraber marsa bastiginda olctur.

Soylediklerine gore aku olabilir. Aldigin aku ile cikardigin eski akunun degerleri aynimi.Belkide amperi cok dusuk ve marsi tam basamadan aku guc kaybina ugruyor.

dostum sorun büyük olasılıkla konjektöründe. motorun çalışır haldeyken elektirikçi baksın şarj durumu nasıl şarj edip etmiyor mu diye,onlarda bi makina var kutup başlarına uçlarını dokundurunca anlıyolar şarj edip etmediğini. eğer şarj ediyorsa sorunun aküde,akü şarjı kabul etmiyo tutmuyo olabilir. ama sen yeni akü almışsın,o aküyüde bitirmiş yawaş yawaş,büyük olasılıkla konjektör diyorum. bir baktır:cat:

aga sorun aküde büyük ihtimal. geçen gün marşa basa basa aküyü bitirmiştim ve evdeki bozuk aküyü taktım motora, marşa bastığımda aynı dediğin ses çıktı, sağlam akümü şarj edip taktığımda öyle bi ses yoktu. Aküyü geri ver bence

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilgilendiğiniz için bende karbüratörü temizlesemmi diye düşünüyorum benzinle hava karışımında sorun olduğu için ateşleme yapmama ihtimali yada bujilerden. malum havalar düzeliyor yaptırıp binme zamanı hepinizin görüşlerini değerlendiricem inşallah buluşmalarda tanışmak dileğiyle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar