Açılan sırt sorunu

Hırka bağlamak filan demişler ama motosikletin zincirlerine sıkışabilir.

Sırt çantasının bazı kaza analizlerinde risk faktörü olabileceği yazıyor.

Bir arkadaş mont fiyatları pahalı demiş,kışlık montla yazın binilmez demiş ama ekipmansız motora binmek mesafe 50 metre bile olsa risktir.

Motosiklet bir disiplindir.Tek bir eksikliğin bedelini canınızla yada kalıcı hasarla ödersiniz.

Tek dert frikik vermek olsa keşke.

"montsuz motora binenleri anlamıyorum" lafını görünce çıldırıcak gibi oluyorum.

montsuz motora binince kızıyorlar ama kardeşim para durumun nasıl? Kışlık mont yazın yakıyordur, yazlık mont almaya durumun varmı? diye kimse sormuyor.

Zaten fazla hızlı motosiklet süren birisi değilim, o sebeple fazla rüzgar yemiyorum. 40 derecenin altında Kislik mont giyip 50kmh ile 5 dakika ilerleyince havale geçirecek duruma geliyor insan.

kimse seni zorla motosiklete bindirmediği gibi zorla şunu al bunu al da demiyor. Ama 3 gün sonra asfalt ilk sevişme faslını atlattıktan sonra buraya gelip ağlayıp sızlamayın :) Ayrıca mevsimlik ekipman kullandığınız da sıcak havanın rüzgardan daha az rahatsız edici olduğunu göreceksiniz. Ekipman için ayırdığınız para bir şekilde geri kazanılır lakin kaza sırasında yaşanan travma ve fiziksel hasar geri kazanılmaz. Neyse sen gene bildiğini okuyacaksın tahminimce. Umarım Bin nasihat bir musibetten yeğdir i tecrübe etmek zorunda kalmazsın :)

İşte bunlar hep cinsiyet ayrımcılığı. :mrgreen:

Ben daha bu sabah rastladım, artçı hatun kişisi tayt ve tişört giymişti.
Ekipman olarak sadece kask vardı.
Öyle rahatsız olan falan da yoktu.

Dikkat dağıtıyor o ayrı.

Sen de giy sen de dağıt.
Asfaltı domine et falan. :pr:

Bence tam arkaya bel hizasına güzel bi dövme ile bu rahatsızlığı giderebilirler.

Ben şahsen rahatsız olmam :D
Sadece kat kat bel yağı görmeyelim yeter.
Dağa taşa sürüyoruz sonra.

O tşört flap flap diye havalanacak, çatal ortaya çıkacak ve o çatal görünecek! Kaçarı yok hacı.

Bu işin fıtratında var, çabalaman nafile...

tenor.gif

Kışlık mont alıp yazlık monta param yok diyenleri anlamıyorum ben de, yazlık mont kışlıktan ucuz, madem yaz kış kullanıyorsun bu mereti, en az 2 montun olacak. Gerçi kime anlatıyoruz bilmiyorum, yazın kask dahi takan yokken mont al demek abes oluyor herhalde. Sırt gözükmesi bir şey değil de, çatal görünmesi yok mu işte o fena.

Okumuşken değinmeden edemedim. Body armor asfalt için tavsiye edilmez. Asfaltta erir, dağılır gider. Sürtünmeden değil, darbeden korur. Asfalttaki en büyük problem sürtünmedir.

Her body armor'u aynı mantığa sokmayın. Geniş kapsamlı bir kelime. misal ben bu ürünü kullanıyordum.

70km hızla yamur çilselerken kayıp lowside oldum. 50metre sağ kolumun üzerinde sürüklendim. Ürün parçalanmadı. :cat:

Şu sıralar kilo aldığım için içine sığamıyorum :p (kilo verme sürecindeyim :cherry:) tişört üstüne sırtlık takıp öyle biniyorum.

Son düzenleme:
Ben yazin bile deri mont giyiyorum mubarekler :D Daha havale gecirmedim. Bi defa geciriyordum oda sehirler arasi giderken :D
Onun disinda gunduz ogle sicagina motoru birak yurume bile cikip gezmeyi tercih etmiyorum mecbur degilsem. Aksamw dogru sıkıntı olmuyor.

Hacı sizde kışın totom üşüyor der sürmezsiniz, yazın totom açılıyo der sürmezsiniz.

Totonuzu kesip atın o zaman.

Mont giy hem canına yazık kaza yaparsan Allah korusun inşallah yapmazsın ama kaza bu olabilir mont giyersen alacağın hasarı azaltmış olursun.
Ha illa giymiycem inadım inat diyosan tişörtü pantolonun içine ver :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar