neyse ben kendi cevabımı kendi kendime aldım.
ve sonuç. bu sınavı kaçırmışım.
her ne kadar hatanın büyüğü bende olsa bile ben bu durumda kalanlar ile ilgili olarak bu sitede ve bunun gibi sitelerde de eksiklikler buluyorum. Çünkü işte bulunduğum süre içerisinde yani neredeyse tüm gün bu forum(lar) ekranımda açık ama hiç bir kimse bir uyarı bile yazmadı. Şimdi diyebilirsiniz ki kardeşim biz nereden bilelim? Bu forumları okuyan sponsor olan firmalar, kurslar, vs... yok mu? Var!
Ama sanırım ben dahil herkes motor modellerine, fuara, vs... o kadar focus olmuşuz ki!
Amacım şu motoshowdan motor almak ve akabinde de ehliyet sahibi olmaktı. Bence şimdi gerek kalmadı. Önümüzdeki temmuzda yazılı sınav, ağustosta pratik. ehh ehliyeti almak eylül. İstanbulda yaşayan birisi olarak acemi de oldduğum göz önünde bulundurulursa, taş çatlasın 2006 model motorumla sadece 15-20 gün motor kullanabilirim. Ki ben bu durumda bekleyip 2007 model almayı tercih ederim!
Ama zaten ticaret haline getirilmiş bu sınav sistemini sorgulamak lazım. Tam 14 senedir B ehliyetim var ve iyi bir araba kullanıcısıyım. Yılda 5 defa yapılan, ve 20 soru sorulan ve karşılığında da 250-400 milyon alınan bir sınav. Ne saçmalık!