Acemilik mi desem saflık mı bilemedim :/

yarın motorumla 200 km kadar yol yapmayı planlıyorum (günübirlik deniz)
yola çıkmadan yağını kontrol edeyim dedim. Motor ayaklıkta duruyor bende yağ çubuğunu silip
tekrar hazneye götürüp yağ seviyesine bakıcam ama çubuğun üzerindeki yağı sildikten sonra
bir daha yağ gelmedi. Tekrar tekrar denedim gene yok. Off dedim ne kadar şanslıyım
iyiki kontrol etmişim yoksa yağsız çıkacaktım yola hemen forumdan araştırma yapıp uygun yağı öğrendim
benzinliğe gidip 1 lt yağ aldım geldim. geçtim motorun başına tam yağı eklicem aklıma takıldı
acaba dedim motoru sehpaya alsam yağ seviyesi ne kadar değişir. eğim farkı çok fazla değil çok fark etmez
heralde derken aldım motur sehpaya. Yağ seviyesini son kez kontrol ediyim dedim çubuğu daldırdım
çıkardım bir baktım yarısına kadar yağlanmış. heralde dedim sıçrıda biyerden bir daha deniyim. Sonuç aynı
gene yarısına kadar yağ. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim bıraktım motoru otoparkta geldim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yağına bakmak için motorun yan ya da orta sehpada olmaması ve düz bir zeminde olması gerekir. Orta sehpada motor dik duruyor ama bazı motorlarda orta sehpa arka tekeri fazla yukarı kaldırabiliyor. Yani bu da yanlış ölçmene sebep olabilir.

yağ değişimlerinde de orta sehpaya alınıyor öle hatırlıyorum ama söylediğin doğru olabilir denemek lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar