acaba saftrik miyim?

olayı aynen aktarıyorum onun için uzun gelebilir:
arkadaşlar aslında nereden başlayacağımı bilmiyorum.ben bugün arabayla bir kavşaktan biraz darca olan bir yoldan sağa dönüyordum.biraz acil bir işim vardı.

dönerken 10 kadar arkadaş beni gördüler.karşıya geçip geçmemekte tereddüt ettiler.ama içlerinden bir tanesi sağa sola bakmadan hiç umursamadan (belki de görmedi gerçekten,bilmiyorum) yola girdi.ben de onu beklemeden yola girdim ama çarpmadım. ( teğet geçtim heralde tam da bilmiyorum )

kavşaktan çıkar çıkmaz hemen sağa park ettim.

hemen arkamdan o genç (16 17 yaşlarında biraz soytarı bir tip ) geldi.ve bana 'sen ne yapıyorsun? sana nasıl ehliyet verdiler? gibisinden konuşmaya başladı.ben de ona sen yola atladın falan filan derken.ben ona hiçbir kötü laf söylemedim.en sonda,yaşımın küçük olmasından ve arabada da ben den başka kimse olmayışından ve de yanında arkadaşlarının da olmasından cesaretle bana i.ne dedi ve hemen arkadaşlarının yanına döndü.ben de ' böyle küfür atamazsın dur hele dedim. '

çok kızmıştım.o esnada arkadaşlarından yaşça küçük biri gelip,bunun için kusura bakmamasını,arkadaşının biraz dengesiz olduğunu söyledi.sonra o da yanlarına döndü.

ben de arabada aptal gibi kalakaldım.

sonra bir anda indim.onlar yavaş yavaş yürüyorlardı.onlara koşarak yetiştim.belki şaşıracaksınız ama o çocuğu çağırıp hatalı olduğumu biraz acemi olduğumu söyledim. özür diledim ve ona da bu küfre hiç gerek yoktu gibisinden laflar söyledim.neyse o da pek umursamadan özür diledi.ve yine şikayetine devam etti.neyse el sıkıştık öpüştük.(öpüşme hamlesini de ben yaptım)

ama kavga etmediğim için biraz da pişman oldum ister istemez.evet kavga etseydim çok kötü dayak yerdim ama sonuçta bana küfür etti ve öylece çekip gitti.( bu arada hiç kavga yanlısı olmadığımı belirtmek isterim,sorunları konuşarak halletmek tercihimdir)(bu arada aslında çocuğa da biraz acıdım demeliyim.genç,özenti,apaçi tipli ,ağzı bozuk,küfür ettiğinde haklı olacağını zanneden bir genç)

haksızsam kabullenirim ve özeleştri yaparım.illa haklıyım demiyorum..

SİZE ŞUNU SORUYORUM : acaba çok saf,korkak,aptalca mı davrandım? sizce ne yapmalıydım? ( hala sinirliyim titriyorum )
bu durumu , paylaşacağım kimsem yok.sizler varsınız sadece.okuduğunuz için teşekkür ederim.aslında büyütülecek bir olay değil ama tecrübesizim ve kimsem yok paylaşacak.saygılar...

dipnot : ehliyetim vardır.

En doğrusunu yapmışsınız hem bu Dünya için hem diğer Dünya için :cat:

"sonra bir anda indim.onlar yavaş yavaş yürüyorlardı.onlara koşarak yetiştim.belki şaşıracaksınız ama o çocuğu çağırıp hatalı olduğumu biraz acemi olduğumu söyledim. özür diledim ve ona da bu küfre hiç gerek yoktu gibisinden laflar söyledim.neyse o da pek umursamadan özür diledi.ve yine şikayetine devam etti.neyse el sıkıştık öpüştük.(öpüşme hamlesini de ben yaptım)"

bunu yapman gereksiz olmuş.

Bence hatadan çok ders verme olayı olmuş büyüklük "kral recep" abimizde kalmış :)

küfrü kavgayı boşver gençadam. kolay ve çirkin olan yol bu zaten.

dövmenin sövmenin ağız burun kırmanın yüceltildiği şartlarda büyüdüğümüz için çoğumuzun böyle zayıflıkları var. delikanlılığı, erkekliği bunlarda aradığımız zamanlar oldu.

doğru ve zor olan konuşmak, anlamak, anlatmak.

hasmın olan çocukla aranızda 3 gömlek fark var, rahat ol iyi yoldasın :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
en doğru olanı sen yapmışsın büyüklük sende kalmış dostum nickin gibi kral recep olduğunu kanıtlamış oldun :thumleft:

Doğru olanı yapmışsın kardeşim. Büyüklük sende kalmış denir ya hani. İşte o büyüklüğün yaşla bir ilgisi yoktur.

sen doğru olanı yapmışsın, ama ben olsam o küfrün üçüncü harfi ağzından çıkmadan yetişir, bi tane koyardım ağzının üstüne :D
ama tekrar söylüyorum, sen doğru olanı yapmışsın.
Trafikte (motorla yada arabayla farketmez) çok agresifim. Çok kavga etmişimdir. Trafikte yapılan yanlışa, haksızlığa hiç tahammülüm yok. Hele ki birde hata yapan benim korna çalmamın üstüne, üste çıkmaya kalkar, el-kol yaparsa iyice deli olurum. Bi keresinde yine böyle bi durumda eski hyundai minibüslerinden birinin önünü kesmiştim, kapalı kasaydı. Nerden bilebilirdim ki o kapalı kasada 6-7 tane inşaat işçisi taşıdığını :queen: tabi sonuç belli, ben sıfır-ustalar 10 :pr: :queen:
Bu yüzden, sen gerçekten doğru olanı yapmışsın :D

ben olsam vur kaç yapardım yani küfrü eder etmez yere yapışacak şekilde acısıda kalacak şekilde bi yapıştırıp sonra da arkama bakmadan arabaya atlar yoluma devam ederdim :cherry: ki aslında arkalarından gidip özür dileme faslı biraz gereksiz olmuş bence ama onun haricinde olayı uzatmaman da iyi olmuş:cat:

Dostum son yaptığın biraz gereksiz olsada en doğrusunu yapmışsın. Kötü konuşmak saldırgan davranmak en basit bir meziyet. Zaten bu tarz davranışları kışıliği oturmamış insanlar sergiler. Senin kavga etmemen acizliğin anlamında değil. Atalar ne demişler "El elden üstündür"
Kafası çalışan inşanlar için oldukça anlamlı kelime. Diyelim ki o dengesizi dövseydin. Yanındaki arkadaşlar da konuya karışıp onları da dövseydin karakollarda sürünsen uğraşsan ve o kadarda düşman edinsen daha mi iyi olacaktı. Günlük yaşamin bile değişecekti. Benim çalıştığım yerde bile Bir dengesiz var. İstesem onun bü dünyadaki ikametini kesin silerim ama çoluğum çocuğum ve diğer aile bireylerim için bulaşmiyorum. Çünkü yapacağım yanlışlık herkesi üzer.
Günümüzde EN BÜYÜK KABADAYILIK EFENDİLİKTİR.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu gibi durumlar için vucut içinde biraz gaz tutmanın faydası var.
Adam konuşsun i..e desin dinle,işin sonunda gazını ona doğru çıkart ve..hani okadar konuştun birde küfretinya boşa gitmesin dediydim o yüzden bu gaz deyip ilerleyebiliriz

sövene dilsiz,vurana elsiz olun demis bir büyügümüz.
bencede en dogru olani yapmissin

trafikte ben laf söyleyip kaçanların peşine takılıyorum ama sırf konuşmak için ha bak hatan bu diye yüzüne vurabilmek için... kaçıyorlar genelde... e kaçınca da daha fazla ürkütmeye gerek yok bence bırakıyorum peşlerini... kaçmayana da hatasını söylüyorum... dün taksiciyle takıştık trafikte sinyal vermediğinden dolayı, sinyal verseydin böyle olmazdı dedim "ne gerek var" dedi :queen: "sinyale ne gerek mi var??? ya ..ktirgit Allah aşkına" dedim gülerek kapadım camı devam ettim. benim son cümlemin üzerine taksidekilerin şöföre bakış açısı değişti sanıyorum ki ifadelerinde farklılık oluştu :)

teşekkürler arkadaşlar.evet arkasından gitmem gereksiz olmuş ama olaya iyi tarafından bakıyorum ben.benim için bir tecrübe oldu.tavrımı koyacağım ama muhatap olmayacağım cahille.seviyeyi koruyacağım.bu da bana ders oldu.iyi niyetin de kötü niyetin de fazlası zarar..

herkese ayrı ayrı teşekkürler.çok sağolun...

bence tekrar arabadan inip özür dilemen çok saçma olmuş ..hatta o da tek başına olsaydı ağzını burnunu eline vermeliydin..böylelerine büyüklüğünü konuşarak kanıtlayamassın..onlar bu artisliklerinden pişman oldukça vazgeçeceklerdir..sen, onların deyimiyle "geri vites" yaptıkça onlar yarın başkasına da aynısını yapıp egolarını tatmin etme çabalarına girecekler.. ben o adamın sen elini uzattıkdan sonra pişman olduğunu sanmıyorum.. hatta daha çok gaza gelip anlatmıştır arkadaşlarına olayı senden sonra. bence yanlış yapmışsn ..
gelen delikanlının 16 17 yaşında olduğunu söylemişsin ve "yaşımın küçük olmasından" demişsin biryerde..
bu durumda nasıl ehliyetin var anlayamadım :S yada seni yanlış anladım..

bence tekrar arabadan inip özür dilemen çok saçma olmuş ..hatta o da tek başına olsaydı ağzını burnunu eline vermeliydin..böylelerine büyüklüğünü konuşarak kanıtlayamassın..onlar bu artisliklerinden pişman oldukça vazgeçeceklerdir..sen, onların deyimiyle "geri vites" yaptıkça onlar yarın başkasına da aynısını yapıp egolarını tatmin etme çabalarına girecekler.. ben o adamın sen elini uzattıkdan sonra pişman olduğunu sanmıyorum.. hatta daha çok gaza gelip anlatmıştır arkadaşlarına olayı senden sonra. bence yanlış yapmışsn ..
gelen delikanlının 16 17 yaşında olduğunu söylemişsin ve "yaşımın küçük olmasından" demişsin biryerde..
bu durumda nasıl ehliyetin var anlayamadım :S yada seni yanlış anladım..
evet haklısınız, yanlış yaptığımın farkındayım.ama kavga da etmediğim iyi olmuş bence,ama sert bir şekilde uyarmalıydım.çok yanlış yaptım
ama bu da bana tecrübe oldu.bu olay bana ders oldu.artık haksızlık karşısında susmayacağım tek de olsam.ah vah edip dövünmek yerine mantıklı düşünüp olaydan ders çıkarıyorum.benzer bir olay yaşadığımda bu gibi insanlara taviz vermeyeceğim.kavga en son yol olmalı bence.gerekiyorsa olmalı
yaş +18 ehliyet var.yaşımın küçük derken- yaşlarımız yakındı onu kastettim

Son düzenleme:
ama bi sorun var.. bunlara hadlerini bildirmedikçe bunu hep yapacaklar..artı eksi olarak bakarsan sen artı almıssın hepsi üstüne çullanabilirlerdi. dayak yerdin .eksi tarafı kendi kendini sorgulamaya başladın ben korkakmıyım..dayak yemiş birimi iyi olurdu . yoksa korkak dayak yememiş birimi buna başka bi bakış açısı..kararını ver herkes sabırlı olmaz.. sen sabırlı olmayı tercih etmissin o yüzden korkak sayılmassın..

ama bi sorun var.. bunlara hadlerini bildirmedikçe bunu hep yapacaklar..artı eksi olarak bakarsan sen artı almıssın hepsi üstüne çullanabilirlerdi. dayak yerdin .eksi tarafı kendi kendini sorgulamaya başladın ben korkakmıyım..dayak yemiş birimi iyi olurdu . yoksa korkak dayak yememiş birimi buna başka bi bakış açısı..kararını ver herkes sabırlı olmaz.. sen sabırlı olmayı tercih etmissin o yüzden korkak sayılmassın..
yaptığım kesinlikle korkaklıktı,tarafsız düşünmek gerekirse.sizde aslında bana öyle demek istemişsiniz ama beni kırmamak için söylememişsiniz.öyle bir hava sezdim yazınızda :)
ama olay bir anda olunca ben de mantıklı düşünemedim.buna hazırlıklı olmadığım için öyle kalakaldım o nedenle tepki veremedim ve saçmaladım işin açıkçası , ama yine de soğukkanlılığımı korumaya çalıştım.
arkamın sağlam olduğunu da belli etmem lazımdı.olsa da olmasa da
kavga değil de ondan korkmadığımı göstererek onu küçümser bir şekilde kararlı,dik ve taviz vermeden konuşmam gerekiyordu.çünkü bu gibi insanlar bir açık gördü mü,attıkları küfrün haddi hesabı olmuyor.onların seviyesine inmeden tartışmak gerek işte o zaman korkuyor ve geri çekiliyorlar
ben çok yanlış yaptım,arkadaşın dediği gibi ben de hiç pişman olduğunu sanmıyorum.bundan sonra dayak da yesem,hadlerini bildireceğim

Aynısı birkaç kere benimde başıma geldi :) Bende sizin gibi sonradan pişman oldum ama birde düşününce yanında arkadaşları olmasaydı siz ona vursaydınız ne geçicektiki elinize belki kafasını çarpıp ölücekti bile. Böylelerini kafaya takmaya değmez...

Ama arabadan inmen hakkaten gereksiz olmuş be :)

Son düzenleme:
Herhalde kötü bir günündeydin. Çünkü, üstüste hatalar yapmışsın. Yola giren bir yaya ne kadar hatalı olursa olsun onu korumak zorundasın. Bir insan hata yaptı diye onu tehlikeye atmak hiçbir açıdan doğru değil. İkinci hatayı arabadan inip onlarla konuşmaya kalkmakla yapmışsın. Olumsuz şeyler olabilirdi. En iyisi konuyu unut gitsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar