ABSli ve ABSsiz Motosikletlerde Akseuar ve Kamp Malzemeleri Tavsiyeleri

Benzinli ocak olayı güzelmiş ama uygun yollusu yok mu? 5000 TL gibi fiyatlar biraz çok geldi.
dostum benzinli ocak çok sıkıntılı
Şöyle ki benim gibi neredeyse 2 haftada bir dağa gidip kamp kurmuyorsan veya en yakın kamp tüpü alacağın yere 2-3 saat uzaklıkta değilsen mantıklı değil.
Çok fazla dezavantajı var
Benzin kokuyor ve yaktıktan sonra çantandaki bütün eşyalara kokusu siniyor
her kullanımdan sonra çok detaylı temizlemen lazım yoksa 2. defa kullanamıyorsun
ilk kullanım için minimum 10 dakika ısıtman gerekiyor ki is istemiyorsan yanında extra ispirto taşımalısın.
Yanan kısmı döküm olduğundan soğuması 15-20 dakikayı buluyor
su ısıtıp terosa koyup yola çıkayım dersen beklemen gerekiyor.

o yüzden özellikle günübirlik veya 2-3 günlük 2-3 kişilik kamplarda kamp ocağı daha basit ve daha mantıklı.
hele tüpü doldurmayı çözerseniz bir kamp tüpü 25-30 tl ye geliyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

biz benzinli ocakları yüksek irtifada kullanıyoruz çünkü propan bütan tüpler belli rakımın üstünde iş görmüyor

Motosikleti
Ns200 15"
Şöyle ki benim gibi neredeyse 2 haftada bir dağa gidip kamp kurmuyorsan veya en yakın kamp tüpü alacağın yere 2-3 saat uzaklıkta değilsen mantıklı değil.
her kullanımdan sonra çok detaylı temizlemen lazım yoksa 2. defa kullanamıyorsun
ilk kullanım için minimum 10 dakika ısıtman gerekiyor ki is istemiyorsan yanında extra ispirto taşımalısın.

o yüzden özellikle günübirlik veya 2-3 günlük 2-3 kişilik kamplarda kamp ocağı daha basit ve daha mantıklı.

biz benzinli ocakları yüksek irtifada kullanıyoruz çünkü propan bütan tüpler belli rakımın üstünde iş görmüyor
Abi okurken gına geldi 😅 kamp tüpü en mantıklısıymış.

Motosikleti
1190 ADV

Kullandığın benzin ocağı nasıl birşey bilmiyorum ama yazdığın dezavantajların hiçbiri benim kullandığım benzinli ocak için geçerli değil.

Abi benim dedelere ve dayılara karşı zaafım var nerede görsem uğraşasım geliyor yalan yok. Araba ile geçerken göz kontağı kesileceği yerde kornaya basıp selam veriyorum ve onları "kimdi bu" düşüncesine bırakıyorum, bir keresinde evimin yakınındaki taksi durağının önünde ani fren yapıp taksici dayıları korkutmuştum sonrada pişkin pişkin yüzlerine bakıp gitmiştim, yine böyle arkadaşımın bakkalına gitmiştim ve ani fren yapıp kıraathanedeki herkesi sokağa dökmüştüm.

Eskiden dedeler ile daha çok uğraşıyordum ama bedduaları yüzünden CG'nin heryeri ayrı bozuluyordu o günden sonra dedeleri rahat bırakıyorum, belkide zamanında kuru yer bırakıyordum. :)
Benzinin de avantajları var. Kolay bulunabilirlik ucuzluk vs.. Ama yüksek irtifa dışında gazlı ocak benim tercihimdir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bizim 7-8 Mart eğitim grubuyla aslında eğitim sonrası bir hafta sonu Bursa'da bir gezi+gurme sürüşü yapabiliriz. Hocanın da Türkiye'de olup yakın bir yerlerde olacağı bir tarihe denk getirsek daha da güzel olur. Bursa dememin sebebi hemen hemen tüm katılımcılar için ortak nokta gibi bir yer olması.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ulan bu eğitim daha çok piknik, mangal gibi bir şeye dönecek sanki😂
Allah'tan eğitmen değilim, bana kalsa evet öyle olurdu hatta rakı bile açardım ama kendi aramızda kurduğumuz bir wp grubu var, iletişim ağırlıkla o wp grubunda dönüyor. @Okan Sinan Ocan ve @Mallaca ikisi de gerçekten disiplin abideleri, onlar varken o işler olmaz.

Bizim 7-8 Mart eğitim grubuyla aslında eğitim sonrası bir hafta sonu Bursa'da bir gezi+gurme sürüşü yapabiliriz. Hocanın da Türkiye'de olup yakın bir yerlerde olacağı bir tarihe denk getirsek daha da güzel olur. Bursa dememin sebebi hemen hemen tüm katılımcılar için ortak nokta gibi bir yer olması.
Mükemmel olur. Müthiş olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi aslında çok da bir ihtiyacım yok hani fantezi olsun çay demleyeyim falan bunun içinde ama hiç değen bir şey değilmiş.
kampta çok işe yarıyor. sabah çay demleniyor, öğen ya da akşam yemek yapılıyor. 9-10 günlük kamplar için ikinci ocağı bile düşünüyorum çünkü köfte yapıp yanına da makarna yapayım deyince tek ocakla uzun sürüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar