ABS fren mesafesini kısaltmaz

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Akşam yemeğine salatayı siz hazırlayın böylece hem limon sıkmayı öğrenirsiniz hem de annenize-eşinize bir faydanız olur.
Limon etrafa fışkırıp çekirdekleri salatanın içine düşünce bak nasıl örtüştürüyorsunuz limonla freni.
:)

şu forumda sürekli abs konusu açılıyor ve gene sürekli fikir ayrılığı yaşanıyor. binlerce mühendisin bu konuda çalışmasını da geçtim, euro 4 ile birlikte abs zorunluluğu getirilmesine rağmen hala inatla abs'nin yararlı olmadığını düşünmek neyin kafasıdır anlamak güç. bir tek türkiye'de olur zaten böyle tartışmalar

Abs lastiği kilitleyecek kadar sert fren yaptığında devreye giriyor. Abs siz motosiklette tekeri ne sıklıkla kitliyorsanız abs o sıklıkla devreye girer. Kişiden kişiye değişir ama acil durum olmadığı sürece kullanılan birşey değil.

Not: Fren manetini yaygın tabirle "limon sıkar gibi" sıktığınızda manetin sonuna gelseniz bile abs çalışmayabilir. Buna karşın fren yapmayı bilmeyen biri her frenlemede abs yi aktif hale getirebilir.

Kesinlikle. Adam almış absli motoru. Nasıl olsa abs var diye 40la gitsede dibine kadar asılıyor manetin.
Sonra abs kötü oluyor. Bir kere yatmadan kurtardımı parasını çıkartıyor. Bundan sonra abssiz motora binmem..

Abs nin yararlı olmadığını söyleyen mesaj hangisi, vallahi ben de okumak istiyorum onu :mrgreen:

absnin fren mesafesini kısaltma iddiası yok ki.. ön tekerleği kitleyip yağmurlu havada yeri yalamanı istemiyor sadece...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende. Kafamda şöyle çözdüm : Freni sıkıyoruz ama arada gücü azaltıyoruz ve bunu sık aralıklarla yapıyoruz, testere gibi bir sıkış oluyor, ABS simulatörü gibi.Böylece kitlenmeyi önlüyoruz. Öyle uyguluyorum .

Aynen ben de oyle ABS'yi simule ediyodum eski motosiklette, ama maneti saniyede elli kez sık birak cok yoruyo...

Güzel kardeşim, adamlar sekiz saat motor yolculuğunda 20 yıllık karısını benzin istasyonunda unutuyor, sen diyorsunki birkaç saat okuma turu yeterlidir :)

Ayrıca ben eğitime veya bilgilenmeye karşı değilim,

sadece limon sıkma tekniginin ABS ye alternatif gibi sunulmasına itirazım var..

Hayır ben bir kaç saatlik okumayı öğretilmiş refleks meselesi için dedim, fren 2 saatte öğrenilseydi ne ala memleket. :D
Tabii ki limon sıkmak ABS alternatifi değil, en güzeli ABS olması. Ama ortada refleksi vucüda öğretmek gibi bir şey varken de ABS var nasılsa demek, ABS'siz gezmekten daha tehlikeli. Bunu söylemek istiyorum. :=

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

ABS fren mesafesini etkilemez, abs nin esas olayı arabada fren esnasında direksiyon hakimiyetini sağlamak böylece kazadan kaçmak için manevra yapabilmenize imkan tanımaktır...

kısaca abs nin olayı fren esnasında direksiyon-gidon kontrolünün hala sizde olmasını sağlamaktır, görevi budur, boşa tartışmayalım arkadaşlar.

Bence sen yine de motosikletteki ABS ile otomobildekini bir tutup panik fren esnasında manevra yapmayı deneme. :)

Hayır ben bir kaç saatlik okumayı öğretilmiş refleks meselesi için dedim, fren 2 saatte öğrenilseydi ne ala memleket. :D
Tabii ki limon sıkmak ABS alternatifi değil, en güzeli ABS olması. Ama ortada refleksi vucüda öğretmek gibi bir şey varken de ABS var nasılsa demek, ABS'siz gezmekten daha tehlikeli. Bunu söylemek istiyorum. :=

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

Bence sen yine de motosikletteki ABS ile otomobildekini bir tutup panik fren esnasında manevra yapmayı deneme. :)

zaten ağırlıklı olarak otomobil olarak yazdım, motorsiklette manevra olayı başka tabii, kilitlenmeyi önlemesi, sert ön fren esnasında kontrol kaybını engelliyor, gidon düzken kazık frende mesela, tam araba gibi değil ama çok faydalı bir özellik...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar