ABS fren mesafesini kısaltmaz

ahe

abs fren mesafesini kısaltıcağına inanan hala birileri varsa ,

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ben bu konu yüzünden öz iki abim ve amcamın oğluna karşı direndim ve iyi savaştım ama onlar yinede abs daha çabuk durmaya yarar diyorlar.

ne yapayım ben şimdi?

ama bir yönden hemfikir olabildik, abs fren olunca frene asıldığınızda direksiyonu döndürmenizde sakınca yok ve araba direksiyonun çevrildiği tarafa yönelecektir teker kaymaksızın.

yani
teker kitlenmesini önlediği için direksiyon hakimiyeti kaybedilmiyor dedik ve bu cümlede hemfikir olabildik sadece.

abs fren mesafesini kısaltmıyor dedim inandıramadım.

Son düzenleme:

127

Teker kilitlenmesinden kaynaklı motoru devirdiğinizde(ki internette abs siz motorların nerdeyse hepsi bir tehlike karşısında motoru devirip kaymayı tercih ediyor) ABS düşmanlığınızdan vazgeçersiniz umarım. Bizim millet gibi insanı zor bulursunuz dünya da. Yıl olmuş 2017 hala ABS düşmanları var. Hadi araştırmıyorsunuz desek araştırıp didikleyip acayip şeyleri de buluyorsunuz abs ye karşı ama bir türlü ABS nin ne işe yaradığını anlayamıyorsunuz anlaşılan.

ahe

Teker kilitlenmesinden kaynaklı motoru devirdiğinizde(ki internette abs siz motorların nerdeyse hepsi bir tehlike karşısında motoru devirip kaymayı tercih ediyor) ABS düşmanlığınızdan vazgeçersiniz umarım. Bizim millet gibi insanı zor bulursunuz dünya da. Yıl olmuş 2017 hala ABS düşmanları var. Hadi araştırmıyorsunuz desek araştırıp didikleyip acayip şeyleri de buluyorsunuz abs ye karşı ama bir türlü ABS nin ne işe yaradığını anlayamıyorsunuz anlaşılan.

ABS ye karşı değilim hatta yararlı da buluyorum sadece fren mesefesini kısaltıcağına inanmıyorum hiçbir şekilde olay tamamen o siz naptınız hemen düşman falan fişman .

127

Anlamayanlar için Ekleme: ABS senin daha erken durmanı sağlamaz. Senin motoru devirmeni engeller ve sana kaza ihtimali sırasında gidonun kontrolünü sağlar. Ayrıca ıslak yolda hadi yiyosa tekeri kitleyin de görelim. Sonuçta 7/24 kupkuru şehirlerde yaşamıyoruz. İstanbul da yazın bile yağmur bolca yağıyor. Yağmur sadece bir örnek. Yol temizlemesi için ıslatmaları, oto yıkamacıların yolları ıslatmasını filan saymaya gerek yok.

Parayı bulsa herkes abs lisini almak ister kimse bunda niye abs var demiyor :)

ahe

Anlamayanlar için Ekleme: ABS senin daha erken durmanı sağlamaz. Senin motoru devirmeni engeller ve sana kaza ihtimali sırasında gidonun kontrolünü sağlar. Ayrıca ıslak yolda hadi yiyosa tekeri kitleyin de görelim. Sonuçta 7/24 kupkuru şehirlerde yaşamıyoruz. İstanbul da yazın bile yağmur bolca yağarken bu havanız kime anlamadım. Yağmur sadece bir örnek. Yol temizlemesi için ıslatmaları, oto yıkamacıların yolları ıslatmasını filan saymaya gerek yok.

Onu biliyoruz zaten tam okuyun konuyu sizinde dediğiniz gibi "abs senin daha erken durmanı sağlamaz" evet sağlamaz bazıları tam tersi abs senin erken durmanı sağlar diyor lafım onlara :bounce:

Abs düşmanı kim ben göremedim bu başlıkta ,varsa ben de yükleneyim :mrgreen:

Bilmeyenler için absnin ne olduğunu anlatayım. Abs insanın kendine yakışan freni yapmasıdır

ahe

Bilmeyenler için absnin ne olduğunu anlatayım. Abs insanın kendine yakışan freni yapmasıdır

Aynen kimse birşey demedi millet heycanlanıyor hemen :rendeer:

Absli motosiklet kullan arkadaşlar çok sık abs yi devreye sokuyormusunuz? Yada kaç kere absyi devreye sokabildiniz bende bunu merak ederim hep.

ahe

Absli motosiklet kullan arkadaşlar çok sık abs yi devreye sokuyormusunuz? Yada kaç kere absyi devreye sokabildiniz bende bunu merak ederim hep.

benim bildiğim o absnin ne zaman devreye girdiğiyle alakalı motordan motora değişir bence

Abs lastiği kilitleyecek kadar sert fren yaptığında devreye giriyor. Abs siz motosiklette tekeri ne sıklıkla kitliyorsanız abs o sıklıkla devreye girer. Kişiden kişiye değişir ama acil durum olmadığı sürece kullanılan birşey değil.

Not: Fren manetini yaygın tabirle "limon sıkar gibi" sıktığınızda manetin sonuna gelseniz bile abs çalışmayabilir. Buna karşın fren yapmayı bilmeyen biri her frenlemede abs yi aktif hale getirebilir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
her durumda mükemmel frenleme yapamıyoruz bu durumda yaşanan kazalara bakarsanız hepsi panik fren kazaları abs olması bence sürücü kaynaklı kazaları büyük hızda düşürücektir

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

ABS bir yaşam biçimidir

ben buna karşı değilim, hatta dün alibaba'da 6 dolarlık abs takviyesi görünce sevindim artık bende bu yeni yaşam stiline katılacağım diye ama sevincim kursağımda kaldı :)

ahe

valla hondanın dediği bu ben bişey demiyorum

Benim için kısaltır.
Net kısaltır
Çünkü ani bir durumda yapacağım frenleme ön tekerin tutuş limitlerinde olmayacak
A) Fazla sıkarsam yere düşer kayarım ve durma mesafem uzer (+yerdeyim, iyi ihtimalle ufak sıyrıklar, zedelenme falan yırtarım)
b) Az sıkarsam yeterince yavaşlayamamış olabilirim ve zaten mesafe uzadı

Katıldığım nokta. Evet ön tekerin tutuş limitinde fren yapma becerim olsaydı ABS benim için duruş mesafesini kısaltmaz diyebilirdim
Ama bunu hiç diyebileceğimi sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar