Merhaba arkadaşlar forumda aynı mesajı dün MT İstanbul grubunda attım,bir an önce karar verebilmem için aynı msj buraya taşıyorum. Uzun zamandır içimden motosiklet alma isteği var artık iyice depreşti, yakın zamanda aranıza katılacağım. Fakat şu an için ilk hedef A2 sınıfı ehliyet. İstanbul Bakırköy'de uygun kurs yerlerine bakıyorum. Birkaç yerden fiyat aldım fakat içime sinmedi. 29 Haziran sınavına girebilmem için en geç 7 Haziran'a kadar kayıt yaptırmalıyım. Aldığım fiyatları sizlere bir sorayım dedim. B'den A2'ye fark. Yeni yönetmeliğe göre teorik sınav olmayacak, sadece direksiyondan sınava girecekmişim. Bu arada kafam karıştı başka bir arkadaş ta yazılı sınav, direksiyon sinav, ehliyet harcı, kart parası ayrı ayrı sonradan ödeyeceksin dedi ! Gelelim aldığım tekliflere:
X kursu 400 TL, kurs parası istedi. Pratik motor eğitimi vermeyecek. Aşağı-yukarı 650 TL 'ye ehliyet alabilirsiniz dedi. Geri kalan 250 nereye gidecek dedim, oraya buraya diye kabaca cevap verdi.
Y kursu 400 TL, 100 direksiyon harcı (pratik motor eğitimi var) . 100 TL emniyet , 100 banka , 70-80 TL sağlık raporu dedi.
Z kursu 450 TL, 75 direksiyon sınav harcı (1 günlük motor eğitimi var). 250 TL Trafik Şube, 40 TL sağlık raporu.