A2 Ehliyet parkurunda U dönüşü nasıl yapılmalıdır?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kursa bunu öğretmesi için para vermiyor mu insanlar?
Malesef kursların çoğu doğru düzgün eğitim vermiyor.
Ben ehliyet alacağım zaman araştırmıştım, hemen hemen hepsinin fiyatları aynıydı. Yani bu şekilde doğru düzgün eğitim vermeyen kurslar aynı zamanda kazıklıyor da diyebiliriz.

Benim gittiğim kurs eğitim günlerinde kalabalık değilse bir saat süren doldu haydi bırak demiyordu, sabahları erkenden gidiyordum, çalıştırdıkları manevraları hatasız yaptırana kadar uğraşıyordu eğitmenler. O zamanlar foruma sponsor olmuş bir sürücü kursuydu, tam ekipman giydiriyorlardı ve giydirdikleri sarı yeleklerin sırtında da "motosiklet.net" yazıyordu. Forumu da o sayede bulmuştum.

Doğru düzgün motosiklet eğitimi vermediklerini biliyorum da, bir zahmet u dönüşü yapmayı da göstersinler artık.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
8'le aynı beya, U'nun bacağından gir virajına gelirkene kafanı iki bacağın tam ortasına yere çevir. viraj biterkene kafanı ileri çevir.

Motosikleti
Voge 250RR
8 çizerken zaten iki adet u dönüşü yapmış oluyorsun, 8 de yaptığın gibi yarım debriyaj dönebilirsin ayrıca döneceğin yere bakacaksın 8den hiçbir farkı yok 8i nasıl yapıyorsan öyle yap. Alabildiğin kadar genişten al ki daha rahat dönebilesin sana kalan alan daha büyük olur çünkü. Olur da düşer gibi olursan da gaz verirsin

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
parkura U dönüşü mü eklendi yav öyle bişi yoktu, ben :D
Şubat 2025'de mi ne eklenmiş, tam tarihi bulamadım ancak bu yıl eklenmiş.

8 çizerken zaten iki adet u dönüşü yapmış oluyorsun,
Sınav günü benden önce olan birçok adayı izledim. 8'i sorunsuz geçen adamlar U'da taklaya geliyordu.

Herkes böyle diyor ancak 8'in aksine U'da hızlanma veya hızlı girme lüksünüz yok.

Motosikleti
Voge 250RR
Herkes böyle diyor ancak 8'in aksine U'da hızlanma veya hızlı girme lüksünüz yok.
İkisini de yarım debriyajla tamamlamanız gerekiyor ikisinde de hızlı girmenize veya hizlanmaniza gerek yok iyi günler , yeni sınava girmedim ama genişten alinca eminim u donusu daha kolaydır.

Bu arada bana kalırsa sınav aşırı kolay dediğin gibi geçemeyen adamlar iyiki geçememiş. U dönüşü belki de yapacağımız bir kazadan bizleri kurtarmış bile olabilir :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
benim bir sorum var a ehliyete olabildiğince erken yükseltmek istiyorum ehliyetin arkasında motosiklet ehliyetlerini aldığım tarih 09 10 2023, 09 10 2025 tarihinden önce kursa başvuramıyor muyum ehliyet sınavına 09 10 2025 tarihinde girebilir miyim

Motosikleti
Motoru satıldı...
benim bir sorum var a ehliyete olabildiğince erken yükseltmek istiyorum ehliyetin arkasında motosiklet ehliyetlerini aldığım tarih 09 10 2023, 09 10 2025 tarihinden önce kursa başvuramıyor muyum ehliyet sınavına 09 10 2025 tarihinde girebilir miyim
Benim bildiğim giremezsin 10/10/2025 tarihinden sonra ancak girebilirsin diye biliyorum gene internette bir araştır.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
2 gün önce A ehliyeti aldım çok şükür. En rahat yarım debriyaj ve arka frenle yapılıyor.

Motosikleti
Voge 250RR
Aynısını A2 için yapacaktım kursa parayı erkenden ödedim erkenden başvurdum ama seni gruba alabilmeleri için o şartı o an karşılıyor olmalısın ve örneğin 09/10/2025te karsiliyorsun ya yanlış bilmiyorsam bir sonraki ay için adını yaziyorlar. Hatta Kocaeli'de sınavlar sadece 3. hafta oluyor sizin şehrinizde durumlar nasıl bilemiyorum.

Sürücü kursunda A ehliyeti alırken, fikrim olması adına diğer sınıflardaki motorları test etmiştim. Şöyle bir önerim olabilir. U 'ya mümkün olduğunca dıştan gir. Dönüşe başladığında direk başını 90 derece çevir gideceğin tarafta bir hedefe kitle oraya bak. (Ben mavi bir çöp kutusu belirlemiştim.) Hızın çok düşük olmasın. Hızını biraz arttır. Çok yavaş gittiğinde 8'de de U'da da yuvarlanma etkisi azaldığı için denge kolay bozuluyor. Bacakların kapalı olsun. Gidonu sonuna kadar çok çevirme. Motoru da çok hafif döneceğin yöne yatır. Bol şans.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sürücü kursunda A ehliyeti alırken, fikrim olması adına diğer sınıflardaki motorları test etmiştim. Şöyle bir önerim olabilir. U 'ya mümkün olduğunca dıştan gir. Dönüşe başladığında direk başını 90 derece çevir gideceğin tarafta bir hedefe kitle oraya bak. (Ben mavi bir çöp kutusu belirlemiştim.) Hızın çok düşük olmasın. Hızını biraz arttır. Çok yavaş gittiğinde 8'de de U'da da yuvarlanma etkisi azaldığı için denge kolay bozuluyor. Bacakların kapalı olsun. Gidonu sonuna kadar çok çevirme. Motoru da çok hafif döneceğin yöne yatır. Bol şans.
Buna ekleyeyim, bacaklarla depoyu olabildiğince sıkınca nedense daha dengeli oluyor rahat dönülüyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Aynısını A2 için yapacaktım kursa parayı erkenden ödedim erkenden başvurdum ama seni gruba alabilmeleri için o şartı o an karşılıyor olmalısın ve örneğin 09/10/2025te karsiliyorsun ya yanlış bilmiyorsam bir sonraki ay için adını yaziyorlar. Hatta Kocaeli'de sınavlar sadece 3. hafta oluyor sizin şehrinizde durumlar nasıl bilemiyorum.
ben de kocaelideyim zaten öyleyse istanbuldan sakaryadan ehliyet bakayım ben

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
internette bir şey yazmıyor chat gpt de pek hakim değil internette yazmadığı için
A ehliyeti almak isteyen sürücü adayları, 24 yaş altındaysa bazı ek şartları da yerine getirmeleri istenir. 24 yaşının altında olan bireyler, A sınıfı ehliyet almak için en az 2 yıl A2 sınıfı bir araç kullanma deneyimine sahip olmalıdır. Tüm şart ve koşullar sağlandığında sürücüler A sınıfı ehliyet alabilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
A ehliyeti almak isteyen sürücü adayları, 24 yaş altındaysa bazı ek şartları da yerine getirmeleri istenir. 24 yaşının altında olan bireyler, A sınıfı ehliyet almak için en az 2 yıl A2 sınıfı bir araç kullanma deneyimine sahip olmalıdır. Tüm şart ve koşullar sağlandığında sürücüler A sınıfı ehliyet alabilir.
tamam benim dediğim sorunun cevabı çıkmıyor buradan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar