A2 Ehliyet Alımı- Dosya Sonrası

Arkadaşlar iyi akşamlar. Ben direksiyonu geçtim dosya elimde şimdi bi vergi yatıracakmışız birde emniyetten randevu snaırım. Bunları nasıl ve nerelere yapacağız ? Teşekkürler

siteden randevu alıyorsun emnıyet sıtesınden baglı oldugun karakoldan o aldıgın randevu da gidip bi işlem yapıyorsun parmak ızı verıyorsun vs dosyanı acıyorlar ücret veriyorsun 1 hafta sonra cıkmıs oluyo ehlıyetın ortalama sonra gıdıp ımza atıp ehlıyetını cebıne koyuyon hacı ben B yi böyle aldım a2 yıde haftaya sınavım oda öyle olur muhtelemlen dosyam oldugu ıcın parmak ızı almazlar gıbıme gelıyo

Emniyete gitmeden önce harcı yatırmış olman gerekli. Vergi dairesi ziraat bankası iş bankası... Başka bankalar da vardı alan ama aklımda değil şuan. Emniyete gittiğinde harcı yatırdığına dair makbuzun da dosyanda olması gerekiyor. Bankalara hangi ehliyet için olduğunu söylediğinde onlar kaç tl yatıracağını biliyor

ben şimdi ziraate ya da iş bankasına gidip a2 ehliyet için vergi yatıracağım diyorum onlar bana borcu söylüyorlar sonra o makbuzu alıp emniyete götürüyorum dosyalarımla doğru mu ? emniyet için önceden randevu alacağım

dostum istanbul gibi bir yerdeysen emniyetten randevu alicaksin ama benim memleket manisa islerin rast giderse 1-2 saat icinde halledersin 2. olarak soferler cemiyetine gitcen dosya alican sonra kurstan kagitlari al vergi dairesi sonra trafik tescil ve bitti

peki ben kağıthanedeyim şu an ama Kadıköy vs alsam olur mu yoksa illa ki bağlı olduğum yerden mi almalıyım ? Hep dolu gösteriyor :S

Bende yarın öğleden sonra dosyamı almaya gideceğim sürücü kursuna.
Tam olarak bende neler yapılacağını bilmiyorum herşeyi sürücü kursundan öğreneceğim.
Keşke en başından sende bu şekilde öğrenseydin.
Randevu almaya gelince bu konu hakkında çok kişiyle konuştum.
Hep dolu göstermesinin sebebi sürekli herkesin randevu almasıyla meşgul olmasından kaynaklanıyor.
Arkadaşlarım saatlerce günlerce uğraşanlar varmış.

bana dediler zaten hocam da benimki biraz kargaşa oldu vergi yatır emniyetten randevu al dediler ama şu emniyetten randevuyu alamıyorum

Dün emniyete gittim. (Ümraniye) randevu saatime 15 dk kala. pek bi sıra yoktu. direk girdim sıraya. evrakları verdim. parmak izi belgem önceden olduğu fazla beklemedim. bankodaki memur işleri halletti. sınıf ekleme olduğu için benim ehliyeti alıp evrakların üzerine zımbaladı. haftaya bugün gel yeni ehliyetini al dedi. ben tabi şok. Sistemlerde arıza var yavaş çalışıyor dedi . Dedim; " bu süre içinde nasıl araç kullanıcam ehliyetsiz?. Bana bir evrak verdi SÜRÜCÜ BELGESİ DETAY BİLGİLERİ diye. üzerinde hem E hem A2 bilgilerim yazılı. ehliyetin çıkana kadar bununla kullanabilirsin dedi. sevinçten havalara uçtum diyebilirim. sonra yoldaki bir trafik memuruna gösterdim. aynen sıkıntı olmaz kullanabilirsin dedi. dün bugün toplam 200 km...:) ehliyetle ilgili beklememin acısını çıkarıyorum resmen..
Bu arada randevu konusuna gelince; Sabah saat 8:30 da oturdum bilgisayara. 9:15 'de almıştım randevumu. yani biraz meşakkatli ama başka türlü kesinlikle alınmıyor.

Arkadaşlar anlatmış gerçi ama kursun bana verdiği kağıtta ziraat veya Türkiye iş bankasına gidip 110 küsür lira para yatıracaksın A2 ehliyet için dediler. Daha sonra emniyetten alacağın randevu için şu detay önemli senin oturduğun ilçe emniyet müdürlüğünden değil sürücü kursunun bulunduğu ilçe emniyet müdürlüğünden alacaksın (yada sertifikan hangi ilçe milli eğitim müdürlüğünden alındıysa o ilçe emniyetten alacaksın randevuyu en garantisi sürücü kursunun bulunduğu semt...) Randevuyu alabilmek için emniyet sistemi her sabah 9 da açar. Ben dosyalarımı dün aldım ve dün baktığımda ayın 1,2,3'ü doluydu. Bugün sabah saat 9:12 civarı bir bakayım dedim ve ayın 4'ünün randevularını açmışlardı ve hiç zorlanmadan girip ayın 4'üne randevumu aldım. Ancak ben Bağcılarda oturduğum halde sürücü kursum Güngören ilçesinde olduğu için randevuyu Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak aldım. Bağcılardan almadım alamam da zaten (Yani randevuyu alırım ama Bağcılar ilçe emniyet işlem yapmaz...)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------

Dün emniyete gittim. (Ümraniye) randevu saatime 15 dk kala. pek bi sıra yoktu. direk girdim sıraya. evrakları verdim. parmak izi belgem önceden olduğu fazla beklemedim. bankodaki memur işleri halletti. sınıf ekleme olduğu için benim ehliyeti alıp evrakların üzerine zımbaladı. haftaya bugün gel yeni ehliyetini al dedi. ben tabi şok. Sistemlerde arıza var yavaş çalışıyor dedi . Dedim; " bu süre içinde nasıl araç kullanıcam ehliyetsiz?. Bana bir evrak verdi SÜRÜCÜ BELGESİ DETAY BİLGİLERİ diye. üzerinde hem E hem A2 bilgilerim yazılı. ehliyetin çıkana kadar bununla kullanabilirsin dedi. sevinçten havalara uçtum diyebilirim. sonra yoldaki bir trafik memuruna gösterdim. aynen sıkıntı olmaz kullanabilirsin dedi. dün bugün toplam 200 km...:) ehliyetle ilgili beklememin acısını çıkarıyorum resmen..
Bu arada randevu konusuna gelince; Sabah saat 8:30 da oturdum bilgisayara. 9:15 'de almıştım randevumu. yani biraz meşakkatli ama başka türlü kesinlikle alınmıyor.

Hocam böyle bir uygulama varsa çok iyi çünkü benim ehliyeti alırlarsa ve haftaya gel gibi bir durum söz konusu olursa ben bütün gün trafikte araç kullanan bir işte çalışıyorum nasıl olacak diyecektim ki bu verecekleri belge geçerli ise sıkıntı yok :)

Hocam böyle bir uygulama varsa çok iyi çünkü benim ehliyeti alırlarsa ve haftaya gel gibi bir durum söz konusu olursa ben bütün gün trafikte araç kullanan bir işte çalışıyorum nasıl olacak diyecektim ki bu verecekleri belge geçerli ise sıkıntı yok :)[/QUOTE]
aynen öyle hocam. bende devamlı araba kullanan biriyim. bir hafta sonraya diyince tam şarlicaktım adama. ama bu iyi oldu yani...

hangi saatte açılıyor diye tam soracaktım ki önceden kestirip yazmışsınız hocam. İlginiz için teşekkür ediyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar