A2 Direksiyon Sınavında Tek Teker Gitmek

Ben 18 yaşında heveslendiğim motor sevdama 37 yaşında ulaşmak için A2 ehliyeti alarak motor sahibi olma karar verdim. Kursa yazıldım. Gittim kaliteli bir mont ve çok iyi bir kask aldım. Uzunçayır Salı pazarında sürücü kursum saolsun toplamda 2 saati geçmeyen bu vites bu debriyaj ve arkadan bir iki el atarak bana vitesli motor kullanıyormuşum havası verdiler. Bugün ehliyet için direksiyon sınavı vardı. Gittim zamanında alana kask vs. giydirerek siyah küçük bir hondaya bindim. Ama daha önce bindiklerimin aksine çok atik çıktı motor. Kalkış yaptım ve dubaların arasından 8 falan çizdim. Sonra alanda bulunan tüm araçlar ve motorlar pazarın içinden trafiğe çıktı. Bende çıktım ve 2 sürücü adayı aracının arasında gitmeye başlamıştım ki önümdeki araç birden durdu bende hemen durdum. Ama kalkışta stop ettirdim. Hemen çalıştırdıktan sonra malesef gaz ve debriyaj olayındaki tecrübesliğim itibariyle motorun önünü kaldırarak 2-3 metre gittim. Yolun kenarındaki gözetmenler bana doğru koşuyordu ki ben topladım. Sonra geride kaldığım için kursdan hoca geldi onun eşliğinde sahaya geri döndüm. 2-3 dubalarında orda tekrar tur attıktan sonra durdum. Tahmin ettiğiniz gibi akşam saati sınavı geçemediniz diye bir mesaj geldi sanırım 1 ay sonra tekrar gireceğim. Zaten ehliyeti alsamda almasamda honda yada benzeri bir eğitim merkezinde eğitim alacaktım şimdi hemen almaya karar verdim. Sizde tavsiyem eğer benim gibi tecrübesizseniz önce bir eğitim kurumuna gidin çünkü sürücü kursu malesef yetersiz.

Saygılarımla,

Bi arkadastan rica etseniz dandik surucu kursu yerine az bucuk akli basinda egitimli biri 1 saat size gösterse eminim becerirdiniz. en azindan ehliyetle ugrasmaz 1 ay beklemezdiniz . Neyse sizde bir sey yok en azindan caniniz sagolsun. Gecmis olsun. Bende a vardi b aldim bugun kazasiz belasiz atlattım. Kurtuldum su ehliyet belasindan

Hocam madem imkanınız var honda eğitimini önce alın, zaten ehliyet şartı yok honda eğitiminde, kurslardan da bir cacık olmaz.

geçmiş olsun bende napıcam diye düşünüyordum scooter dan geçtim vitesliye hiç sıkıntı yaşamadım :) bence bırazcık debrajı ıyı ayarlamak gerekıyor ılk basta ben korkudan tam bırakmıyordum ıstop ettırıyordum şaha kalkıcagına ıstop etsın mantıgı 5-6 kez ıstop ettı o gun bugundur toplasan aldıgım saattern berı 10 kez istop etmemıstır :) ve ilk vitesli motorum düşün abi :) motoru devırınde kullanırsak bırde debrajın kavrama noktasında bitiyor herşey bende sımdı yarın 11.30 da dersım var scooter le gıdıcem bakalım motoru bılmıyorum surucu kursunun bır alısmak ıcın gıdım sonra gıtmem :) allaha emanet abi dikkat et kendine :)

Geçmiş olsun kursları iyi araştırmak da önemli , benim gittiğim kurs 4 ders direksiyon dersi verdi , ben kaçak bir ders daha aldım bütün motorlara bindim (ybr - cb 125 ace ) gaz tepkilerini öğrendim sırf bu yüzden sınavda beklenmedik bişey olmasın diye , 90la da geçtim sonra. Ve eğitim gerçekten çok faydalı olur hem ehliyet öncesi hem ehliyet sonrası için , hiçbir şekilde boşa gitmez aldığınız eğitim merak etmeyin.

Formaliteden başka bişey değil ehliyet sınavı zaten kafanıza takmayın sakin olun rahatlıkla alırsınız ehliyeti ama eğitim almanızı kesinlikle tavsiye ederim geçmiş olsun

Ben de sandım stunt hesabı geçtin sınavı. Teker yaptım diyincr te allaaam ya

valla kursların verdiği eğitimin sınavda etkisi büyük ama şimdi kurslarıda yerden yere vurmamak lazım bazı kurslar eğitim vermiyor biliyorsan gel der kimisi bir iki gösterir kimiside adam gibi eğitim verir bunlar fiyata yansır müşteri geliyor a2 ehliyet ne kadar kullanmayı biliyormusun? hayır eğitimi içinde 600 + 700 adam: yuh oha 300 - 400 e veren var yada 250 e veren var gibi şimdi adam 250 tl ders vermeden sınava sokuyor 0 eğitim adam fiyat ucuz geldiği için oraya gidiyor sonrası malum yada 300 - 400 e 1 yada 2 dersle sınava giriyor hani kursta fiyat gözünde büyüyor ama sonra gis akedemi honda gibi yerlere hatrı sayılır oranda para bayılıp eğitim alınıyor 600-700 ün içinde ciddi bir eğitim veriyoruz ve çoğu zaman bu eğitimler belirlenen saatlerle sınırlıda kalmıyor kişi rahatlıkla kullanır vaziyete trafikte kendi başının çaresine bakacak kıvama gelene kadar eğitim veriyoruz eee ne kadar para okadar köfte misali ve bunun içinde adayın düşüp kalkması motora verdiği zarar yakıtı eğitmen parası vs dahil gecenlerde aday düştü 450 tl masraf çıktı ve bir kuruş ödemedi yanı 150 tl kazanmış olduk sonuç olarak eğitimden kısılmaz bana arkadaşlar gösterir bisikletin anasını ağlatıyordum motor daha kolaydır enazından pedal cevirmiyon gibi mantıkla yaklaşan insanları hep görmekteyim zihniyetin de değişmesi lazım..

geçmiş olsun. :) başlığı okuyunca ben de sandım ki sınav alanına büyük hacimli bir aletle tek teker gittiinz. efendi efendi sınavı geçip sonrada youtubeye koydunuz. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar