- Konu Yazar
Ben 18 yaşında heveslendiğim motor sevdama 37 yaşında ulaşmak için A2 ehliyeti alarak motor sahibi olma karar verdim. Kursa yazıldım. Gittim kaliteli bir mont ve çok iyi bir kask aldım. Uzunçayır Salı pazarında sürücü kursum saolsun toplamda 2 saati geçmeyen bu vites bu debriyaj ve arkadan bir iki el atarak bana vitesli motor kullanıyormuşum havası verdiler. Bugün ehliyet için direksiyon sınavı vardı. Gittim zamanında alana kask vs. giydirerek siyah küçük bir hondaya bindim. Ama daha önce bindiklerimin aksine çok atik çıktı motor. Kalkış yaptım ve dubaların arasından 8 falan çizdim. Sonra alanda bulunan tüm araçlar ve motorlar pazarın içinden trafiğe çıktı. Bende çıktım ve 2 sürücü adayı aracının arasında gitmeye başlamıştım ki önümdeki araç birden durdu bende hemen durdum. Ama kalkışta stop ettirdim. Hemen çalıştırdıktan sonra malesef gaz ve debriyaj olayındaki tecrübesliğim itibariyle motorun önünü kaldırarak 2-3 metre gittim. Yolun kenarındaki gözetmenler bana doğru koşuyordu ki ben topladım. Sonra geride kaldığım için kursdan hoca geldi onun eşliğinde sahaya geri döndüm. 2-3 dubalarında orda tekrar tur attıktan sonra durdum. Tahmin ettiğiniz gibi akşam saati sınavı geçemediniz diye bir mesaj geldi sanırım 1 ay sonra tekrar gireceğim. Zaten ehliyeti alsamda almasamda honda yada benzeri bir eğitim merkezinde eğitim alacaktım şimdi hemen almaya karar verdim. Sizde tavsiyem eğer benim gibi tecrübesizseniz önce bir eğitim kurumuna gidin çünkü sürücü kursu malesef yetersiz.
Saygılarımla,
Saygılarımla,