93 R80 GS Cafe Racer Projesi

Gayet korunaklı bir yerde yazıyor zaten

Kur'ân-ı Kerim » HACC » 22/HACC-73
Elmalılı (sadeleştirilmiş): Ey insanlar bir misal verildi, şimdi ona iyi kulak verin! Haberiniz olsun ki sizin Allah'tan başka taptıklarınız bir sinek yaratamazlar, hepsi onun için bir araya gelseler bile; şayet sinek onlardan birşey kaparsa onu ondan kurtaramazlar; isteyen de güçsüz, istenen de!

Geçen iş yerinde, projede yeni bir alan yaratılmasına sebep oldum. Buna göre;
Sebep olduğum için sıkıntı olur mu?
Ben günahkar sayılır mıyım?
Eller günahkar mı?
Diller günahkar mı?

Kafamda deli sorular:silent:

:p yukarıdaki arkadaş hakkında konuşmak istemiyorum.

çarpıntıyı r80 cafe racer projesi yapıyor, daha önce konuya resimlere bakıp, aradan bir süre sonra tekrar baktığımda aynı etkiyi hissettim. Motor sürmeye ilk başladığım zamanlarda, sanırım hızım 60-80 arası birşeydi , Antalya yolunda seyralırken , yolun bir kesiminde hafif yükseklik vardı. Geçerken bir ara sele ile bağlantım kesildi :mrgreen: Yukarıda bir an var,herşey yeterince ağır çekimde iken , bir an soluğu durur insanın , o an gibi, tutarsın nefesini, öyle hissiyatlar yaşatıyor bana bu projeler.

Mutlaka bende yapmalıyım kim bilir ne zaman !

Kolaylar gelsin, resimler bekliyoruz . Kazasız belasız.
Tesekkurler :cat:
Eller günahkar mı?
Diller günahkar mı?

en onemlisi bu tarz projeler caiz mi acaba :p

çalışmanızı beğendim, elinize sağlık, iki şeyi merak ettim
1.bu yaptıklarınızı yapabilmek için ne gibi yetenek-bilgi gerekir, hiçbir bilgisi olmayan bir kişi için neleri araştırmasını önerirsiniz (belki 15 sene sonra ben de yapmak isterim :) )?
2. mesleğiniz nedir?

çalışmanızı beğendim, elinize sağlık, iki şeyi merak ettim
1.bu yaptıklarınızı yapabilmek için ne gibi yetenek-bilgi gerekir, hiçbir bilgisi olmayan bir kişi için neleri araştırmasını önerirsiniz (belki 15 sene sonra ben de yapmak isterim :) )?
2. mesleğiniz nedir?

İlk once instagramdan caferacer ile baglantılı sayfaları arama yaparak bulmanı ve takip etmeni oneririm. Bircok model ve yorum bulabilirsin. İlaveten surec hakkında da bilgi sahibi olabilirsin bu sekilde. Gectigimiz senelerde ufak tefek isler icin spiral ve kaynak makinesi kullanarak saca sapan bircok sey yapmıslıgım var. Bana tek faydası spiral nasıl kullanılır. Nasıl kaynak yapılır gibi guzel bilgiler edindirmis olması. Onun haricinde herhangi bir mekanik yada muhendislik bilgim yok. Meslegimin ise uzaktan yakından bu isle hic bir ilgisi yok :)
Tavsiyem, projeye uygun motoru saglıklı bir motosiklet buldugunuzda sasede cok islem yapmamaya ozen gosterin. motor ve sase saglıklı ise gerisi zaten teferruat. Depo ezikse duzeltilir. Geri kalan her fazlalık sokulecek zaten :)
Kilit noktalar model alacagınız bi proje bulmak, matkap,spiral,kaynak makinesi ve alet edavata biraz yatkınlık olması.Hepsi bu. Onemli noktalarda elektrik kaynagını tavsiye etmiyorum. Elektrik kaynagı ile sabitleyip oksijen yada gazaltı kaynagı yaptırmak uzere bi yere goturun derim

Moderatör
Eline sağlık, kendi emeğinle güzel birşey çıkarmışsın ortaya. Ufak dokunuşlarla çok daha güzel olacaktır.
Kazasız belasız kullan :)

Bir arkadaşım aldı benzer bir proje için sonra vazgeçip direkt satmaya karar verdi. Bu boxer motorlar gerçekten sorunlu motorlar mıdır? Yani arkadaşın satmasına neden olan şey nedir, sürekli arıza mı yapıyor, yolda mı bırakıyor?

Eline sağlık, kendi emeğinle güzel birşey çıkarmışsın ortaya. Ufak dokunuşlarla çok daha güzel olacaktır.
Kazasız belasız kullan :)
eyvallah Lucas :) Zor kısmı hallettik sukur. Ufak ufak dokunacagim bundan sonra :)

Bir arkadaşım aldı benzer bir proje için sonra vazgeçip direkt satmaya karar verdi. Bu boxer motorlar gerçekten sorunlu motorlar mıdır? Yani arkadaşın satmasına neden olan şey nedir, sürekli arıza mı yapıyor, yolda mı bırakıyor?
Aslına bakarsan tank gibi yapmıslar motosikleti. Sistem bikere komplike degil. Enjeksiyon yok. Cogu seyden 2 ser tane var biri bozulsa digeriyle devam ediyorsun.Sokmesi takması kolay. Anlayacagı sıkıntı yaratacak motorlar degil.Temiz bir motor buldugunda ve bakımını aksatmadıgında evladiyelik binebilecegin makineler. Ama tabiki motoru sorunlu bi motosiklet aldıgında çin de olsa ugraştırır japon da alman da

Adana ya yerleştim 1senedir burda çalışıyorum. Özal da görmedim aleti ondan sordum:D

Eller günahkar mı?
Diller günahkar mı?

Teknik olarak sebep olduğunuz şey "yaratmak" değildir o zaman.

Forum müftüsünün konu ile ilgili ayetini önceki sayfalardan görebilirsiniz.

Adana ya yerleştim 1senedir burda çalışıyorum. Özal da görmedim aleti ondan sordum:D
Iyi bakalim hosgeldin :) cok cikmiorum su siralar ciktigimda da saat gec oluyor genelde. Haberleselim bi ara turlar birer bira falan iceriz :)

Aynen dostum gazlarız birazda tek başıma takılıyorum. Geceleri ateş ediyorum:D

Yagmurlar nedeniyle hafta sonu dıs cekime gidemedik malesef. Yaptıgım bir kac kucuk degisiklikten sonra farklı acılardan biraz fotograf cektim. Buyrun :p

Harika olmuş, çok başarılı bir proje, kazasız belasız gazlayın inşallah :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar