ne günlerdi beeresimli macera romanlarını okumayan yoktu..texas tommikizi döver diye aramızda tartışırdık..:mrgreen:şimdi niye satılmıyo..halen bulsam alır okurum..conan ın bütün serisini okumuştum. ilkel çağların yenilmez savaşcısı kimmeryalı conan..pikt lerle sitigyalılarla savaşır bol bol kelle uçururdu. bide gırgır -fırt dergileri vardı. komik. içinde halen hatırladığımız karakterler vardı.muhlis bey (uy anamlal köpeklel geliyol) diye konuşurdu. :mrgreen:
dallas dizisi nde pamela ve lucy ilgi çeksede, ben o dönem ceyarın karısı suelın a hastaydımuykudan önceyi izlerken hep beklerdim adile naşit bikere de benim ismimi çağırsın diye...hiç duymadım :salut:bide iğrenç bir çizgi film verirlerdi uykudan öncenin içinde musti diye...(tabi dedi musticik sevinçten gözleri yaşararak) iğrenç:farao: televizyon akşam açılıp saat 23:00 sularında kapanıyodu..ne verirlerse izliyoduk. kapanıştaki istiklal marşı dahil :cherry:akşam ezanı dayak yiyerek eve getirilişimiz çok oldu :wiinkk
yıllarda anneler tarafından koyulan bi tabuydu ..akşam ezanı okunuyo eve gel :farao:ben ihtilali de sevmiştim..sokağa çıkma yasağı oluyodu..ana caddede top oynuyoduk:queen: hiç araba geçmiyodu çünkü. arasıra askeri bi araç geçiyodu. bizde el sallıyoduk. askerler gülüyodu.sonra babam çıkıyodu sokağa bir sağına bakıyodu bir soluna tedirgin bi şekilde kısık sesle bağırıyodu bize GELİN LAN BURAYA EŞOLULARI diye :mrgreen:
çok güzel müzikler vardı o dönemde..minik serçe diye bi kız çıkmıştı. herkes onu dinliyodu.bide zenci bi çocuk vardı yabancı ..maykıl diyodu herkes. ama zencinin sesi bi tuhaftı sanki kız sesi gibiydi ince:mrgreen:
çok güzel bir çocukluk dönemi geçirdim ben ..çok güzel günlerdi..bir zaman makinesi olsa(zihni göktay zaman mekan makinesi diye bi dizisi vardı hayal meyal hatırlıyorum)hep 70li ve 80 li yıllara gitmek isterim![]()
Güzel bir özet olmuş..
@ sayın coq Bu link altında da oldukça değişik bilgiler bulabilirsiniz..Dolu dolu bir başlık olmuş 85 sayfa
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=15419&start=0
Aşağıda incelediğim bir sayfadan hoşuma giden bir alıntı
Bugün üniversite öğrencilerinin çoğunluğunu 1986 doğumlular ve daha küçükler oluşturuyor.
'Gençlik' onlara deniyor.
Onlar için "Soğuk Savaş" bir bilgisayar oyunu.
AIDS doğduklarından beri var.
CD doğduklarında vardı.
Michael Jackson onlar doğduğunda beyazdı.
Bülent Ersoy onlar doğduğunda kadındı...
Eski filmlerde Ajda Pekkan'ı görseler tanımazlar.
Küçük Emrah'ı, Emrah'ın gayrimeşru oğlu sanıyorlar.
Rıdvan Dilmen onlar için sadece bir TV spor yorumcusu ve ona neden 'şeytan' dendiğini bilmiyorlar.
Kenan Evren onlar için tonton bir ressam "netekim".
Onlar için 'Çarli'nin Melekleri' ve 'Görevimiz Tehlike' sadece geçen senenin yeni vizyon filmleri.
Siyah beyaz bir bilgisayar ekranı olabileceğini düşünemezler.
Pac-Man'i bilmezler.
Amiga ve Commodore 64'leri olmadı hiç.
Siyah beyaz bir televizyon olabileceğine inanmazlar ve uzaktan kumanda olmadan nasıl kanal değiştirileceğini bilmezler.
Balkonda hiç anten ayarı yapmadılar.
Sadece tek bir kanalın günde belirli saatlerde yayın yaptığı dönemlerde dinozorların da yaşadığını düşünürler.
Dallas'ı sadece NBA maçlarından bilirler.
Flamingo Yolu ise sadece bir bar adı olabilir onlar için.
Ve bizlerin de üniversitedeyken cep telefonsuz nasıl yaşayabildiğimize akıl erdiremezler...
Biz Bu anilarimizla Yaslaniyoruz... Bunlar Bizim Nostaljilerimiz,
Yakinda onlarinda nostaljileri olacak..
tipki benim babamin, onun babasinin nostaljileri oldugu gibi..
Son düzenleme: