70's~80's kusagi buraya!!!

ne günlerdi bee :) resimli macera romanlarını okumayan yoktu..texas tommikizi döver diye aramızda tartışırdık..:mrgreen:şimdi niye satılmıyo..halen bulsam alır okurum..conan ın bütün serisini okumuştum. ilkel çağların yenilmez savaşcısı kimmeryalı conan..pikt lerle sitigyalılarla savaşır bol bol kelle uçururdu. bide gırgır -fırt dergileri vardı. komik. içinde halen hatırladığımız karakterler vardı.muhlis bey (uy anamlal köpeklel geliyol) diye konuşurdu. :mrgreen:
dallas dizisi nde pamela ve lucy ilgi çeksede, ben o dönem ceyarın karısı suelın a hastaydım:p uykudan önceyi izlerken hep beklerdim adile naşit bikere de benim ismimi çağırsın diye...hiç duymadım :salut:bide iğrenç bir çizgi film verirlerdi uykudan öncenin içinde musti diye...(tabi dedi musticik sevinçten gözleri yaşararak) iğrenç:farao: televizyon akşam açılıp saat 23:00 sularında kapanıyodu..ne verirlerse izliyoduk. kapanıştaki istiklal marşı dahil :cherry:akşam ezanı dayak yiyerek eve getirilişimiz çok oldu :wiinkk:eek: yıllarda anneler tarafından koyulan bi tabuydu ..akşam ezanı okunuyo eve gel :farao:ben ihtilali de sevmiştim..sokağa çıkma yasağı oluyodu..ana caddede top oynuyoduk:queen: hiç araba geçmiyodu çünkü. arasıra askeri bi araç geçiyodu. bizde el sallıyoduk. askerler gülüyodu.sonra babam çıkıyodu sokağa bir sağına bakıyodu bir soluna tedirgin bi şekilde kısık sesle bağırıyodu bize GELİN LAN BURAYA EŞOLULARI diye :mrgreen:
çok güzel müzikler vardı o dönemde..minik serçe diye bi kız çıkmıştı. herkes onu dinliyodu.bide zenci bi çocuk vardı yabancı ..maykıl diyodu herkes. ama zencinin sesi bi tuhaftı sanki kız sesi gibiydi ince:mrgreen:
çok güzel bir çocukluk dönemi geçirdim ben ..çok güzel günlerdi..bir zaman makinesi olsa(zihni göktay zaman mekan makinesi diye bi dizisi vardı hayal meyal hatırlıyorum)hep 70li ve 80 li yıllara gitmek isterim:)

Güzel bir özet olmuş..:)

@ sayın coq Bu link altında da oldukça değişik bilgiler bulabilirsiniz..Dolu dolu bir başlık olmuş 85 sayfa :)Herkesin bakmasını tavsiye ederim..

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=15419&start=0

Aşağıda incelediğim bir sayfadan hoşuma giden bir alıntı

Bugün üniversite öğrencilerinin çoğunluğunu 1986 doğumlular ve daha küçükler oluşturuyor.

'Gençlik' onlara deniyor.

Onlar için "Soğuk Savaş" bir bilgisayar oyunu.

AIDS doğduklarından beri var.

CD doğduklarında vardı.

Michael Jackson onlar doğduğunda beyazdı.

Bülent Ersoy onlar doğduğunda kadındı...

Eski filmlerde Ajda Pekkan'ı görseler tanımazlar.

Küçük Emrah'ı, Emrah'ın gayrimeşru oğlu sanıyorlar.

Rıdvan Dilmen onlar için sadece bir TV spor yorumcusu ve ona neden 'şeytan' dendiğini bilmiyorlar.

Kenan Evren onlar için tonton bir ressam "netekim".

Onlar için 'Çarli'nin Melekleri' ve 'Görevimiz Tehlike' sadece geçen senenin yeni vizyon filmleri.

Siyah beyaz bir bilgisayar ekranı olabileceğini düşünemezler.

Pac-Man'i bilmezler.

Amiga ve Commodore 64'leri olmadı hiç.

Siyah beyaz bir televizyon olabileceğine inanmazlar ve uzaktan kumanda olmadan nasıl kanal değiştirileceğini bilmezler.

Balkonda hiç anten ayarı yapmadılar.

Sadece tek bir kanalın günde belirli saatlerde yayın yaptığı dönemlerde dinozorların da yaşadığını düşünürler.

Dallas'ı sadece NBA maçlarından bilirler.

Flamingo Yolu ise sadece bir bar adı olabilir onlar için.

Ve bizlerin de üniversitedeyken cep telefonsuz nasıl yaşayabildiğimize akıl erdiremezler...

Biz Bu anilarimizla Yaslaniyoruz... Bunlar Bizim Nostaljilerimiz,

Yakinda onlarinda nostaljileri olacak..

tipki benim babamin, onun babasinin nostaljileri oldugu gibi..

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ah be ah..

voltran voltran voltranla başlayıp
teksas tommiks zagordan yüzbaşı volkana..
ziyaretçilerden bill cosby e..
köle isauradan iyi kötü çirkine..
neydik ne olduk..

Pinokyo bisikletlerin hit oldugu bir donemdi kontra pedallar lux sayiliyordu ah be aksamlari saklambaclar oynardik.Anneler balkonlardan bagirirdi eve gir diye ahhh ah....

Vay be bunları okudukca eski anılarım tazelendi, buraya anılarını ve yorumlarını yazan herkese teşekkür ederim :rendeer: Hiç bu kadar geriye dönük düşünmemiştim :mrgreen:

Pinokyo bisikletlerin hit oldugu bir donemdi kontra pedallar lux sayiliyordu ah be aksamlari saklambaclar oynardik.Anneler balkonlardan bagirirdi eve gir diye ahhh ah....

http://i1.treklens.com/photos/6362/pinokyo.jpg

http://www.sahibinden.com/bisan_ram...oleksiyonluk_WQQaXQQ4267329WQQpXQQdisplayitem

Merhaba arkadaşlar,
Bu bisikleti eskicide görünce Pinokyom aklıma geldi. Ön tekerini kaldırıp gezişim. Sıra evlerin orda rampadan atlayışlarım. Yenidoğana Köprüye gidişlerim.. Patlak lastiğini yamayışlarım...
eminim sizinde Pinokyo bisikletli bir anınız vardır.. Internette bakınca pinokyo bisiklet forumları bile var aşşağıda bir kaç örnek var...Pinokyo devri çocuklarıyız biz zamanımız geçmiş...

Yeşil sarıydı gazeteden çıkmıştı çekilişten katlanmış biçimdeydi ilk gelince garipsemiştim hayatım ogün bugündür hep garip:(
benim ki sinderella ydı
abimin vardı o bisiklete binmeyi bırakınca ben ele geçirmiştim
hiç onun üstünden düşmedim sağa sola atlaması kolaydı
ama yazık oldu garbimi bisiklete çürüdü gitti
lan bide benim arkadaşa almanyadan mı nerden gene hatırlamıom,böle amortisörlü 3 vitesli acaip bi bmx gelmişti..anaaa mahellede olay olmuştu:) puahahah çocukluğa bak
vardı bitane hemde çakma böle bi acaipti tam hatırlamıom ama normal pinokyo değildi ayrıca leş gibiydi,kıçımı yırtardım gitsin die..sonra bmx aldılarda kurtuldum
ilk bisikletim,mavi:)çok kötü düşmüştüm ama olsun hatırlayınca gülümsetiyor.
pinokyo deilde Bmx im vardı amerikan göbek fln....
sürerken 'ortadan katlanabilir lan bu' tedirginliği yaşatıyordu bana ..hiçbir zaman katlanmadı tabi ama ben hala tedirginim
az dusmedim bu bisikletle ne kazalar yaptım be en onemli ozelligi toprakta on freni sıkınca bisiklet kayıyor ve dusuyorduk ama arka freni sıkınca sorun yoktu..
önce kahverengisi vardı çalınmıştı, günlerce uyuyamamıştım ağlamaktan sonra mavisini almıştı babam:))
kan kırmızısıydı.çamurlukları sanki çay tepsisindendi.birde noel babalı zili vardı.yazlıkların arasına kaldırılacakmış gibi gidondan iki ayrılırdı.
ilk bisikletim.. yaşım 9 var yoktu.. daha dengede durmasını öğrenirkene yolda test sürüşü sırasında ortadan ikiye ayrıldı.. sonra bmxe terfi ettim.
babam öyle buyurdu..
Babam bana sünnetten sonra 90'lı yılların başında beldesan pinokyo bisiklet almıştı. yeşil kadro sarı çamurluk ve arka koltuklu bildiğin kız bisikletiydi. Ulen çok istemiştim bmx alalım. ama babam "yavrum düşersin senin takımlar acır sonra" dedi.
pinokyo modelinde alttan kadro olur ve ordan katlanır bisiklet bir vana benzeri meretle. Hiç katlamadık ki, ne işe yarıyosa artık. mahallede bi erkek ben vardım pinokyolu. rezil etti kız bisikleti ile babam beni. neymiş arkanda kardeşlerini gezdirirsin. ulen hiç binmediler ki...
ama tekerlekler ince ve selesi geniş olduğundan hem daha hızlı hem daha konforluydu :)

http://www.treklens.com/gallery/Middle_East/Turkey/photo408590.htm (alıntıdır)

Son düzenleme:
http://i1.treklens.com/photos/6362/pinokyo.jpg

http://www.sahibinden.com/bisan_ram...oleksiyonluk_WQQaXQQ4267329WQQpXQQdisplayitem

Merhaba arkadaşlar,
Bu bisikleti eskicide görünce Pinokyom aklıma geldi. Ön tekerini kaldırıp gezişim. Sıra evlerin orda rampadan atlayışlarım. Yenidoğana Köprüye gidişlerim.. Patlak lastiğini yamayışlarım...
eminim sizinde Pinokyo bisikletli bir anınız vardır.. Internette bakınca pinokyo bisiklet forumları bile var aşşağıda bir kaç örnek var...Pinokyo devri çocuklarıyız biz zamanımız geçmiş...

ilk cikanlar sutlu kahverengi idi hatirliyorum bana alindiginda mavi renk almisdik azmi gezmedim onunla :salut:
Yeşil sarıydı gazeteden çıkmıştı çekilişten katlanmış biçimdeydi ilk gelince garipsemiştim hayatım ogün bugündür hep garip:(
benim ki sinderella ydı
abimin vardı o bisiklete binmeyi bırakınca ben ele geçirmiştim
hiç onun üstünden düşmedim sağa sola atlaması kolaydı
ama yazık oldu garbimi bisiklete çürüdü gitti
lan bide benim arkadaşa almanyadan mı nerden gene hatırlamıom,böle amortisörlü 3 vitesli acaip bi bmx gelmişti..anaaa mahellede olay olmuştu:) puahahah çocukluğa bak
vardı bitane hemde çakma böle bi acaipti tam hatırlamıom ama normal pinokyo değildi ayrıca leş gibiydi,kıçımı yırtardım gitsin die..sonra bmx aldılarda kurtuldum
ilk bisikletim,mavi:)çok kötü düşmüştüm ama olsun hatırlayınca gülümsetiyor.
pinokyo deilde Bmx im vardı amerikan göbek fln....
sürerken 'ortadan katlanabilir lan bu' tedirginliği yaşatıyordu bana ..hiçbir zaman katlanmadı tabi ama ben hala tedirginim
az dusmedim bu bisikletle ne kazalar yaptım be en onemli ozelligi toprakta on freni sıkınca bisiklet kayıyor ve dusuyorduk ama arka freni sıkınca sorun yoktu..
önce kahverengisi vardı çalınmıştı, günlerce uyuyamamıştım ağlamaktan sonra mavisini almıştı babam:))
kan kırmızısıydı.çamurlukları sanki çay tepsisindendi.birde noel babalı zili vardı.yazlıkların arasına kaldırılacakmış gibi gidondan iki ayrılırdı.
ilk bisikletim.. yaşım 9 var yoktu.. daha dengede durmasını öğrenirkene yolda test sürüşü sırasında ortadan ikiye ayrıldı.. sonra bmxe terfi ettim.
babam öyle buyurdu..
Babam bana sünnetten sonra 90'lı yılların başında beldesan pinokyo bisiklet almıştı. yeşil kadro sarı çamurluk ve arka koltuklu bildiğin kız bisikletiydi. Ulen çok istemiştim bmx alalım. ama babam "yavrum düşersin senin takımlar acır sonra" dedi.
pinokyo modelinde alttan kadro olur ve ordan katlanır bisiklet bir vana benzeri meretle. Hiç katlamadık ki, ne işe yarıyosa artık. mahallede bi erkek ben vardım pinokyolu. rezil etti kız bisikleti ile babam beni. neymiş arkanda kardeşlerini gezdirirsin. ulen hiç binmediler ki...
ama tekerlekler ince ve selesi geniş olduğundan hem daha hızlı hem daha konforluydu :)

http://www.treklens.com/gallery/Middle_East/Turkey/photo408590.htm (alıntıdır)

ilk renkleri sutlu kahve rengi idi ilk gun gibi aklimda halen.bana alinan ise mavi renkde idi...:salut:

Rulmandan araba yapardik.

:pale: bigün bileğime çivi girdi bunun yüzünden.üzerine oturup elimizle yerden hareket alırdık, çivi dışa doğru ağzı açık bırakmışız.kan resmen yarım metre ileriye fırlıyordu, hastaneye zor yetiştirdiler :salut:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bisiklet kullanmayi sunun bir benzerinde ogrendim.

25500615.bisan-roadstar-classic-26-jant-bisiklet.jpg

Boyum selesine yetismezdi.
Kadronun arasina bir ayagimi sokar, obur taraftaki pedala basardim.
Bisiklet benim degildi.
Mahallede bir Recai abi vardi kulaklari çinlasin.
Onun bisikletiydi.
Kimseyi kirmazdi.
Biz de canini çikarirdik bisikletin.:)
Bisiklet kullanmayi ogrenmeden once motosiklet kullanmayi ogrendim.
Bu nedenle çok duskun olmadim bisiklete.
Fakat zaman zaman çesitli bisikletler satin aldim.

Pinokyo bisikletin amansiz bir rakibi vardi o zamanlar.
Sanirim Kaptan di adi.
3 vitesli kadrosuz enteresan bir bisikletti.
Asla geçilemeyecegine inanilirdi.
:)
Bir de Bisan Polo vardi.
Gobekten 3 vitesliydi.
Vites kolu kadronun uzerinde araba vitesi gibi bir seydi.
çok hosuma gitmis bir tane almistim.
Sonra bir arkadasima babasi Almanya'dan BMX getirdi.
Her turlu stunt aktivitelerine uygun harika bir bisikletti.
Bisikletleri degisirdik bazen.
Bir gun ogretmenler beni babama sikayet etmisler.
Okulun duvarinin uzerinde bisikletin onunu kaldirip geziyormusum diye.:)

Hayir, anlamadigim sey;
okul duvarinin uzerinde bisikletle gezmem zaten basli basina bir olay.
Sen daha ne diye on kaldirmaktan falan bahsediyorsun.:p
Tabii bisiklet bir sure tarafima yasaklandi.
Arkadasim da duydu haliyle ve bir daha bana asla bisikletini vermedi.
Hey gidi gunler.
O arkadasimi bir kaç ay once kaybettim.
Bu vesileyle anmis olalim.
Dua istedi galba.:pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@Başın saolsun Coq.

5 yaşında 2 tekere başladım önden pedallı, yandaki 2 yardımcı tekerlekler sökülürdü. Sonra Atv benzeri 4 teker dreksiyonlu pedallı aletlerden vardı, sonunda zincirli-göbekten frenli Rus Balkan'a terfi ettim, 80'lerin sonuna doğru Beldesan Mirage 5 vites kullanıyordum, motor sesi olarak çiti kutusu kırılır ön çatala takardık:queen:, Sonuçta hala dağ ve yol biskletlerimle devam ediyorum yola...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar