70 le giderken debriyaj teli koptu

Yaklasik iki saat once 3. Vites 70_75 civarı gidiyorum onumde ışıklar kırmızı yaniyor vitesi 2 yee dusurmek icn debriyaja bastım çat diye bir ses debriyaj boşa çıktı. Hemen paniklemeden quick shift yaparak 2 vee boşa aldim sagda durdum. Bide acemiyim nasil kaza yapmadım hala hayret ediyorum. Tamircinin onune kadar sürükledim biraktm. Tel parçalanmış manet civari biyerde. Benim merak ettgm buu 6_7 tane celik tel nasil koptu? Ayni sey fren telininde başına gelebilrmi diye düşünmeye başladım. Korkunç olurdu heralde

hyo nun fren teli yok bildiğim kadarıyla arka da ön de disk değil mi? debriyaj teli de kopar nasıl kopar diye bişey mi var? aşınıyor sonuçta. bunu sorgulamamak lazım.

Hareket halindeyken debriyajsiz bastim 2 bidaha bastim boş oldu. Bilmiyorum debriyajsiz boşa alabildm allahtan

atilla bey quick shift yaparak düştüğünü yazmış. ayrıca araçlara baktığıımızdada debriyaja gerek yok genelde boşa atarken ama bunun konumuzla alaksı yok :D

yağsız kalmaktan olmuştur muhtemelen
siringaya sıvı yag cekip telleri yaglayin
periyodik olarak da değiştirin kopmasını beklemeyin

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
genelde manetin ordaki topuzdan kopar...
topuzun etrafına plastik bir parça koyarlar ondan yoksa tel daha çabuk kopar...
benim motora göre orjinal debriyaj teli bulamadığım için sadece iç tel alırım... aynı bisiklet fren tertibatı gibi ucuna da ortasi delik bir vida sıkıştırıp kullanırım...
seyir halinde benim de 3-5 sefer başıma geldi... panik yapmaya gerek yok...motorun hızına göre uygun vitese düşürüp stop edip durursun... bu sayede boşa da atarsın... hatta viteste çalıştırıp gidebilirsinde...
orjinal tel kullanmadığım için senede 3-4 sefer bende debriyaj teli koparırım... aynı bu şekilde çalıştırıp 1-2-3-4-5 evime kadar giderim...(yanımda yedek yoksa)
tabi bir de şu durum var, motorun viteste çalıştırmaya izin veriyormu...
bağzı motorlarda vitesteyken motor çalışmıyor...debriyaja bassanda ille de vitesi boşa alman lazım...
benim motorda böyle bir sorun olmadığı için 1. viteste marşa basarak, mırın kırın ettirerek çalıştırıp gidiyorum...

Bak buu yaglama işini bilmiyodum. Tesekkurler. Artik yeni teli yaglayp koyarlar heralde. Bide buu telin degisimi bana kaça malolur ortalama. Kazik yemeym bir fikrm olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

Bosta olmaynca calismiyor benmki. Suan bosta calisirda 1 takip nasil gideceksin onu anlamadım. Stop ederki hemen

Gecmis olsun. Kotu bir tecrube. Debriyaj teli degistirmek lazim denmis. Ne kadar surede degistirilir ki? Sorun yoksa da periyodik degismesi gerektigini bilmiyordum.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Bak buu yaglama işini bilmiyodum. Tesekkurler. Artik yeni teli yaglayp koyarlar heralde. Bide buu telin degisimi bana kaça malolur ortalama. Kazik yemeym bir fikrm olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

Bosta olmaynca calismiyor benmki. Suan bosta calisirda 1 takip nasil gideceksin onu anlamadım. Stop ederki hemen

viteste iken çalışmıyorsa, olmaz senin motorda...
benim motorda viteste çalıştırınca motor atılıyor ve çalışıp gidiyor...

Motosikletin her bakımında yağlanıp kontrol edilmesi gereken bir parça.
Yapılmazsa böyle süprizler olur

aslında tel koğucağını size hissettirir manette boşluk oluşur bizde ona uzadı deriz biraz daha gider ve kopar

tel neden kopar

1. yağsız kalmıştır
2. telin geçtiği hatlar çok keskin ise sürtünmeden oluşan kaynaklarla kopabilir
3. kopacağı gelmiştir :)

Motosikleti
BWS 100
Kopar kardeşim normaldir.
Ben eski motosikletimle giderken kopmuştu, artçım da vardı.
Durmadan motorcuya kadar gidebilmiştim artçıyla beraber. Bazen öyle yavaş gittim ki ışıklarda durmamak için. Durmadan da gidebildik. :)
Geçmiş olsun kardeşim sana da. OLur öyle arada.

hyo nun fren teli yok bildiğim kadarıyla arka da ön de disk değil mi? debriyaj teli de kopar nasıl kopar diye bişey mi var? aşınıyor sonuçta. bunu sorgulamamak lazım.

Abi fren teli değil. Debriyaj teli :cherry:

Aynen manette bosluk vardı. Kimsede bisey demedi okadar bakima goturduk guya. Bende anlam veremiyodum o boşluğa acemilikte var bilmiyorum tabi nedir nene degildr. Cok super bilgiler aliyorum teşekkür ederim gercekten

geçmiş olsun.yetkili satıcısında 33.50 tl fiyatı var.manet teki boşluğu ara sıra alman lazım kullanma kitapçığında yazar.0,5 mm kadar boşluk olmalı.onun dışında kullanım tarzına göre aşağı damı yukarı damı kavrama istiyorsan ona göre ayarlayacaksın.geçen yaz benimki de kopma noktasındaydı resmen bir tel tutuyordu.sipariş verdim kanuniye
2 günde geldi.yenisini taktık eskisini de bir bakayım dedim nasıl dayanacak mı diye.telin ucundaki kurşundan penseyle tutup iki kişi asıldık koparamadık.:queen::queen:kopmadımıda kopmuyor meret.

Manetteki boslugu alsaydim kopmazmiydi? Bıde boşluğu nasil aliyoruz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

Bide resmen bir tel tutuyordu demissin. Uzerinde lastik kablo kapli göremiyorum ki aşınmayi. Ciplakmi seninki teller?

tabikide kopardi o boşluk size haber veriyor bir nebze çok telli olduğu icin o tel bi kac tanesi koptugunda biraz bosluk olur buda manete yansir yada baski balata bieye baslarsa bosluk yapar o zor o konuya girmeyelim dedigimiz gibi tel keskin hatlardan geciyoraa bide yagsiz sa surte surte asinarak kopar

Kopar kardeşim normaldir.
Ben eski motosikletimle giderken kopmuştu, artçım da vardı.
Durmadan motorcuya kadar gidebilmiştim artçıyla beraber. Bazen öyle yavaş gittim ki ışıklarda durmamak için. Durmadan da gidebildik. :)
Geçmiş olsun kardeşim sana da. OLur öyle arada.

Abi fren teli değil. Debriyaj teli :cherry:
aynı şey fren telinin başına gelebilir mi diye sormuş ya arkadaş ondan dedim :d bu arada eklemeyi unutmuşum. quick shift ile shifter olmayan motosikletlerde sadece yükseltilir. düşürme yaparsanız şanzımanı elinize alabilirsiniz.

Gecmis olsun. Kotu bir tecrube. Debriyaj teli degistirmek lazim denmis. Ne kadar surede degistirilir ki? Sorun yoksa da periyodik degismesi gerektigini bilmiyordum.
img.php

yakınlarda arabanin el freni teli koptu
sag ve sol olmak uzere 2 adet tel var arabada
biri koptu ama; biri kopunca oburu de isgormez oluyor
hicbiri tutmuyor

arabanin kullanma klavuzunda da degisim periyodu yazmaz
motorunkinde de

kafadan bir sure belirleyeceksiniz veya km
kimse sizin ne kadar sehirici kullandiginizi manete ne kadar bastiginizi tahmin edemez

20 bin km de bir
30 bin km de bir gibi ölçü belirleyebilirsiniz
size kalmış tamamen

el freni teli kopan arac 9 senelikti örneğin
uctaki demire baglanti yerinden kopmuş
arabadaki el freni halatini yaglamak riskli
bir ucu kampana freninin icine gidiyor çünkü
frenler yaglanabilir

motosikletin debriyaj teli 3.18 tl
yolda kaldigina degmez

baska markalardaki fiyatları bilemem

arabanin teli cifti 38 tl civariydi