6300 telefonum suya düştü. (denize)

Bataryayı telefonun kapağını filan sök. Dağıtabildiğin kadar dağıt yani ondan sonra at pirinç dolu kavanozun içine. Sabaha kadar da kalsın.

hiç mi şansı yok

suya düşseydi evet 3-5 gün içinde buhar olur uçardı bi şans olurdu.fakat deniz suyu başka.tuz kristalleri devreleri mahvediyor.o kristallerinden arınmadığı sürece çalışmaz.tuz kristallerinden nasıl arınacak peki dersen 2-3 saat tatlı suda bekletmen lazım,yani zor dostum moralini bozmak gibi olmasın ama kendimden biliyorum....

Denize düşen telefon için kurtarma şansı azdır fakat öncelikli yapılması gereken telefonu normal içme suyuna koyup orada bekletmektir. Bu işlem tuzların sökülmesini sağlıyor fakat düşmenin hemen ardından yapılmalı. Bu saatten sonra kurtarmanız çok zor görünüyor. Benim de başıma geldi ordan biliyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kocaeli İl Temsilcisi
öncelikle aynı durumdan ağzı yanmış bir arkadaşın olarak eğer telefonunu dağıtmaya yarayacak aletlerin varsa dağıt pıhılıps in kontakt sıpreylerinden al ve bordunu her parçasını güzelce yıka sonra beklemeye al saç kurutma makinasıyla yelle , ortam sıcaklığında bir müddet beklet ve besmeleyle telefonunu aç inşallah düzelir...

ancak ben tatlı suya düşürmüştüm senin söylediklerini aynen yaptım bataryayı çıkarıp telefonu dağıttım ve sonuç olumlu oldu ancak deniz suyu için şansın çok az gibi görünüyor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:18 ----------

Valla ben okuduğum bir yazıyı alıntıladım, ne kadar gömeceksin bilmiyorum, o resim temsili bir resim, sen hepsini göm en iyisi :p

yavvvv pirinç nem alırda arkadaşlar olayı komediye çevirmeyin yavvv :cherry::p

canım cep telefonlu pilav çekti :p:cherry:

Deniz suyuna düşen(veya herhangi bir sıvıya) telefonun öncelikle hemen bataryası çıkarılmalıdır ki anakartından elektrik geçmesin ve lehimleri eriterek geri dönülmez bir sonuca yol açmasın. Ardından tuzu gitsin diye temiz suyla yıkanmalıdır. Yıkadıktan sonra saç kurutma makinesi ile eğer soğuk seçeneği varsa soğuk yoksa sıcak ile kısa aralıklarla kurutulmaya çalışılmalıdır. Bi gün sonra falan pirincin içine konulmalıdır ki içinde kalan nemi tamamen emsin. 3 gün bekledikten sonra bataryanızı takıp telefonu çalıştırabilirsiniz. :) Eğer ki telefonu açma şansınız varsa, temiz suyla yıkayıp önce, ardından da saf alkolle anakartı temizleyip kurutabilirsiniz. Daha kısa olur :)

Arkadaşım çevrende hiçmi telefoncu yok. Birşeyide kendiniz yapmayın.

Telefon ıslakken değil kururken oksitlenir. Pili takmadan ve kurutmadan en yakın telefoncuya götürsen yetecekmiş. (en dandik telefoncu bile ne yapacağını bilir)

lehim 100 derecenin üstünde erir,saç kurutma makinası eritemez lehimi.Islandığı zaman kesin kuruyana kadar açmaman gerek telefonu,kısa devre yapıyor.Bekle ve tamamen kuruduğuna emin olduğunda aç.

kesinlikle...Normal bir şekilde kurutmaya bırak ve sonra pirinç kavanozunun içine at..Tüm nemi alır...

Bütün cevaplardan sadece bu bilgiyi alabildim, gerçi birçok bilgi var ama neyse . Saat 1 den beri pirinçli kavonozda bekliyor telefon, açayımmı telefonu bir şansımı deniyeyimmi. Açılmassa normal suda 10 dk bekletip sonra kurutmayamı alsam ?

aynı şey beninde başıma geldi..telefonun nokia n90 idi...
yanlız benim telefonum denize düştüğünde üstümdeydi..yani hoca nasrettin misali cübbemin içinde bende vardım...:queen:

ve ben telefondan önce ıslandım..ruhsatlar,kimlikler ve telefon çok sonradan aklıma geldi...:queen:

hemen pilini çıkardım...eve varmam 2 saati bulmuştu..musluğun altına tuttum..balık yıkar gibi 10 dakika yıkadım fazla suyunu süzdüm ve güneşe bıraktım...ertesi gün pilini taktığımda pırıl pırıl :queen: çalışıyordu.....:queen:

yanlız benim telefonum denize düştüğünde üstümdeydi..yani hoca nasrettin misali cübbemin içinde bende vardım...:queen:

ve ben telefondan önce ıslandım..ruhsatlar,kimlikler ve telefon çok sonradan aklıma geldi...:queen:

hemen pilini çıkardım...eve varmam 2 saati bulmuştu..musluğun altına tuttum..balık yıkar gibi 10 dakika yıkadım fazla suyunu süzdüm ve güneşe bıraktım...ertesi gün pilini taktığımda pırıl pırıl :queen: çalışıyordu.....:queen:

şimdi dediğini yapsam olurmu ?

hiç mi şansı yok

Belli olmaz.
Birkaç yıl önce motorola v3i telefonum şilede denize düşmüştü.
Batarya çıkarıp şemsiyenin üzerinde güneşte kuruttum.
1 gün sonra bataryayı taktığımda sadece ışıkları çalışıyordu.
2. gün ekranı geldi ama açılıp kapanıyordu.
1 hafta sonra tamamen düzeldi.

Aynı telefonu bir ay sonra küvete düşürdüm.
Batarya çıkarıp fönle kuruttum.
2 gün sonra tamamen eski haline döndü.

Yüzlerce kez de yere düştü.
Ne yaptıysam dayandı , en son bir kafede masadan çalındı :p

Belli olmaz.
Birkaç yıl önce motorola v3i telefonum şilede denize düşmüştü.
Batarya çıkarıp şemsiyenin üzerinde güneşte kuruttum.
1 gün sonra bataryayı taktığımda sadece ışıkları çalışıyordu.
2. gün ekranı geldi ama açılıp kapanıyordu.
1 hafta sonra tamamen düzeldi.

Aynı telefonu bir ay sonra küvete düşürdüm.
Batarya çıkarıp fönle kuruttum.
2 gün sonra tamamen eski haline döndü.

Yüzlerce kez de yere düştü.
Ne yaptıysam dayandı , en son bir kafede masadan çalındı :p

zaten hırsıza karşı dayanıklı bişey üretemediler henüz..
japonlar bir robot yapmışlar..amerikada 5 dakikada 3 hırsız yakalamış robot...
almanyada 5 dakikada 5 hırsız yakalamış.....
ingilterede 5 dakikada 10 hırsız...
Türkiyeye getirmişler..2 dakikada ÇALMIŞLAR robotu...:queen::queen::queen:

Peki sana ne oldu...:queen::queen::queen:

serinledim....:queen::queen::queen:
nisan ayı idi ve botla 45 dakika yol almak zorunda kaldıktan sonra arabaya ulaştım..:pr:
sanırım ondan dolayı böyle kaldım...:flower:::deliir::::melek02:::151::::156:::queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar