Öncelikle tüm herkese teşekkür ederim. Herkesin gönlünden geçen geziyi gerçekleştirmesini dilerim.
Vay arkadaş 23 gün sonra benim yapacağım rotayı tersten yapmışsın hocam tebrik ederim.
Ben Güneydoğu ve doğuda güvenlik sorunları olabilir diye endişe ediyordum biraz o yollar ve durum hakkında bilgi verebilir misin.
Ayrıca Karadeniz'de de gördüğün durduğun yerleri yazarmısın ? Teşekkürler.
Ben hiçbir sıkıntı çekmedim çok şükür. Özellikle gündüz yolculukları tercih ettim. Yollar müthiş keyifli özellikle tek başına gidiyorsan ve kulağında sevdiğin tarz şarkılar çalıyorsa. Durduğun her yerde midem acıyana kadar su portakal suyu içtim. Şırnakta olan arkadaşımın numarası olsaydı rotam Şırnak Hakkari Van şeklinde düşünüyordum lakin gitmeye çekindim açıkcası.
Karadeniz hakkında başımdan geçen en güzel en endişe verici olay Rize Anzer yaylasından Trabzon Uzungöle kuş uçmaz kervan geçmez yayla yollarından geçerek gitmem oldu. Otlayan inekler bile otlamaya ara verip bana bakıyorlardı. Telefon çekmiyor. Yol stabilizenin kralı. Derelerden geçişler var. Scooterla buralardan geçtiysem enduroyla neler yaparım dedim.

Tahmini 40 kilometre boyunca gördüğüm insan sayısı 10-20 yi geçmez, asfalta girdiğimdeki mutluluğu tahmin edemezsiniz. Denemeye değer. Aklınızda olsun. Uzungölden Rize Anzer yaylasına yol var dağlardan.
Hopa- Artvin arası virajlara doyamazsınız. Gidip gidip gelesiniz olur. Yol mis. Şavşat Ardahan arası yol biraz bozuk fakat aynı Tokyo drift. Ayder yaylasının yolu da öyle. İşte bu diyorsunuz. Muhakkak öneririm Ayder yaylasına giden yolu. Kaymak gibi.
İkinci bölümde resimleri yükleyeceğim.
Murat geldiginde banada ugramıştı. Tanıştıgıma memenun oldum Murat. Umarım tekrarı olur
Bu arada böylesine uzun bir geziyi tamamlayabilmenden dolayıda tebrik ederim. Birçok kişi hele birde scooter ile bu geziye cesaret edemezdi.:cat:
Evet Gökhan hocama çok fazla zaman geçiremesekte misafirperverliği için ayrıca teşekkür ederim.
Devamını bekliyoruz. Çok güzel gezi olmuş Tekerinize sağlık

)) Hiç bahsetmemişsiniz ortalama hızınız nedir kaç saatte bir mola yaptınız ?
Yol durumuna göre 60-80 gittiğimde oldu 120-130 gittiğimde oldu. Kural koymadım kendime, yarım saatte mola verdiğimde oldu 2 saatte bir mola verdiğimde. Alakasız bir yerde sağa çekip uyuduğumda oldu. Tek önerim kendinizi kalıba sokmayın.