600rr Kaza, çarpma

Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
911
Geçmiş oldun hocam.
inşallah başına bir daha böyle olay gelmez.
 
Katılım
23 Mar 2015
Mesajlar
498
Motorun haşatini cikardin hee. sahibindenden yatmamis motor :D alan kisi tremer kaydini sorgulical gelen mesaj da xxxx plakali motosiklet 99999999 adet kazaya karismistir dicek. Komedi :D bu arada oruc tutmak arac kullanma kabiliyetini o kadar cok etkilemez. Tabi bi hastaligin yoksa. Yaptigin kazayi oruca baglama bence
 
Son düzenleme:
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
388
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam dost aci soyler hesabi benimkisi allah rizasi icin fren yapmayi ogren cunku bilmiyorsun fren yapmayi.diger kazalarini da izleyip yaptim bu yorumu lutfen sat motoru kucuk cc bisey al vur kir parcala ogren.boyle devam edersen yeteneklerin gelismez mumkun degil.yaptigin 3 kazada fren hatasi daha dogrusu freni kullanamamaktan kaynakli kazalar.her zaman boyle sansli olmayabilirsin
 
Katılım
13 Eyl 2013
Mesajlar
3,093
sevgili dostum merhaba. senin kazalarını daha önce de izlemiştim. kazaların gerçekten acayip basit kazalar. yani şu ufacık yerde bile bu kazayı yaşayabiliyorsan yanlış anlama lütfen seni düşündüğümden söylüyorum, motosiklet kullanmayı ya bırak yada kendini geliştir. öncelikle takip mesafen çok kötü. ama kötü olsa bile kaçabilirdin diye görüyorum. kaçmayı beceremedin evet. ama fren konusu da sıkıntı. yani freni hart diye asıldın ve kitledin tekeri. birazcık daha baskıyla falan filan yapsan en azından bu kadar sert girmezdin. bence bi motosiklet eğitimine git sevgili dostum. gerçekten seni düşünerek konuşuyorum. bu kaza bi motosikletlinin dikkatini anlatan bir kaza. dikkatin çok kötü, başka yollarda daha yüksek tehlikelerde ne yapacaksın? geçmiş olsun bu arada.
 
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
581
geçmiş olsun araçve motor yapılır sağlık önemlide büyük geçmiş olsun en azından 35 km ye düşürmüssün hızı birde video nun en başında motoru agacamı yasladın sen depo kısmını
 
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Katılım
8 Tem 2006
Mesajlar
968
Tekrar gecmis olsun Bilgin.. Acikcasi uzulmuyorum bu tarz basit kazalarina, hepsi scooter ile ortalama hizlardaki basit kazalar ekonomik rahatsizligin olmadigi surece hepsi bir sekilde toparlanir. Fakat beni daha onceki yorumlarimda da belirttigim gibi senin altinda boyle guclu bir makinenin olmasi korkutuyor ve acikcasi bu duruma uzuluyorum. Genelde sehir icinde goruyoruz videolarini ve bence senin sehir icinde daha konforlu daha dusuk gucte bir motosiklete ihtiyacin oldugu yonunde. Ayrica motosikletinde Abs var ve ben lastiklerinin kayma sesini duydum ? Bilmiyorum yani beni yanlis da anlamani istemiyorum dosthane yaziyorum su satirlari.

Çok teşekkür ederim. Motosiklete aslında ulaşım diye değilse sırf keyif olsun diye biniyorum. Normalde işe aracımla gidip geliyorum. Başka bir motor kullanmadığım için de ss makinanın bana nasıl bir hamallık ve konforsuzluk getirdiğinin farkında olmadığım için şimdilik onunla mutluyuz ama sanırım sırf ss olduğu için keyif veriyor belki touring motor olsa keyif almayabilirdim. Kayma sesi öndeki benim vurduğum araçtan geliyor çünkü neredeyse o da öndekine vuracaktı ama ben ona vurdum. Abs olmasa muhtemelen bende ön tekeri kaydırıp vurduğum aracın altına girerdim ki o daha kötü sonuçlar doğururdu çünkü öndekinin durduğunu farkettiğimde sadece 5mt kalmıştı ve sadece frenleri sonuna kadar sıkmakla yetinebildim kaçış noktası da vardı eğer uyanık davranabilseydim ama kafam pek yerinde değilmiş. Daha doğrusu motora binecek kadar değilmiş. Motosikletin ne kadar dikkat istediğini bir kez daha anladım.
 
Katılım
11 Ağu 2005
Mesajlar
190
Motosikleti
Cbf 150
Geçmiş olsun dostum. Yavaş gitmeye kalksan arkadaki sıkıştırırdı zaten. Trafiğe ayak uydurmak lazım. Şimdi burda trafiği öngörüp okuyup önceden yavaşlıyım desen bu seferde arkadaki dalgın olur belkide? Yani trafik bi tuhafıma gitti benim genellikle anayolda böyle zart diye duran trafik eskişehirde yok mesela.. İstanbulda da öyle ama bursa tuhafmış :)
 
Katılım
7 Nis 2015
Mesajlar
1,701
Geçmiş olsun, adı üstünde kaza bu...
Diğer kazalarını izlemedim ama bir an önce kaçış manevrası ve fren pratiği yapman lazım. Bu denli güçlü bir motorla sağa kıvırtmaca yapman mümkündü, ayrıca 55km/h ile o motor durur. Büyük ihtimalle hedefe kilitlenmiş ve ani panikle de birşey yapılamamış gibi duruyor. Full korumalar için tebrikler ama lütfen pratik yap altındaki motor hata kaldıracak bir makine değil. Allah beterinden saklasın diyelim...
 
Katılım
19 May 2015
Mesajlar
342
Vidyoyu izledim de takip mesafen fena deil 1.5 2 sn arasi degisiyor daha fazla olsa daha iyi olurdu ama kazanin tek sebebi bence dalginligin ve dikkatsizligin.. bence trafigi daha iyi okumaya calismalisin

Lastiklerin islak yokus assagiya gidiosun ve ileride birsuru araba var bu durumlarda biraz daha dikkati arttirmak lazim..

Frenleme konusunda sanirim arkayi kitledin kimse kitledin diye suclayamaz fakat 5 mt de olsa daha ani bi hiz dususu gerekir. Benim fikrim biraz yetersiz fren var ozellikle on fren.. fakat dogru frenleme de yapsaydin buyuk bir ihtimal ilen duramazdin o yuzden temel sorunun dikkatsizlik bence.

250cc de 60km/h ile gidiyor burda ben sucu motora yada fren yetenegine degilde dikkatsizligine veriyorum

Bu bebim fikirlerim arkadaslar lutfen taslamayin :)
 
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Katılım
8 Tem 2006
Mesajlar
968
Vidyoyu izledim de takip mesafen fena deil 1.5 2 sn arasi degisiyor daha fazla olsa daha iyi olurdu ama kazanin tek sebebi bence dalginligin ve dikkatsizligin.. bence trafigi daha iyi okumaya calismalisin

Lastiklerin islak yokus assagiya gidiosun ve ileride birsuru araba var bu durumlarda biraz daha dikkati arttirmak lazim..

Frenleme konusunda sanirim arkayi kitledin kimse kitledin diye suclayamaz fakat 5 mt de olsa daha ani bi hiz dususu gerekir. Benim fikrim biraz yetersiz fren var ozellikle on fren.. fakat dogru frenleme de yapsaydin buyuk bir ihtimal ilen duramazdin o yuzden temel sorunun dikkatsizlik bence.

250cc de 60km/h ile gidiyor burda ben sucu motora yada fren yetenegine degilde dikkatsizligine veriyorum

Bu bebim fikirlerim arkadaslar lutfen taslamayin :)

Kaza iste olduktan sonra yapacak bisey olmuyo. Batcik inisi oldugu ve o noktada surekli fren yapildigi icin asvalt oldukca kaygan. Ben frene sonuna kadar abandim ama abs sistemi kayganligi algiladigi icin ani hiz dususu olmadi. Ama abs de olmasa kesinlikle kayip arabanin altina girerdim ki o senaryo cok daha kotu olurdu.
 
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
52
Hocam büyük geçmiş olsun öncelikle
Bir soru sormak istiyorum o anda nereye bakıyordunuz acaba ?
Çünkü arabanın stopları yanmaya başladığında baya bi mesafe vardı .
Allah beterinden saklasın tekrardan büyük geçmiş olsun ve yanlış hatırlamıyorsam ABS yi ek olarak siz takmıştınız ?
 
Katılım
15 Ara 2013
Mesajlar
497
Ya bi anormallik var sürüşünde ama anlamadim videonun 10 dksinida izledim ama öyle tedirgin izledim ki kalbim yerinden cikacak sanki:D cok garip sürüyorsun anlam veremedim. Sakin suruyorsun fakat trafikteki konumlamalarin en azından bana gore yanlis ben asla ama asla ondeki araci ortalayip takip etmem ya solundan takip ederim ya sagindan bu kazadada sen herhangi iki taraftan birinde takip etsem cok ufak bi kontrayla kurtulurdun. Ki şu haliyle bile guzel bi kontra hallederdi. Ramazan diyorsun oruç diyorsun sağlık olsun . Allah beterinden saklasın geçmiş olsun
 
Katılım
11 Ağu 2005
Mesajlar
190
Motosikleti
Cbf 150
Bizim memlekette daha fena öndeki arabayla arayı fazla açtığın an arkandaki araba ya seni sıkıştırıp geçmeye çalışıyor veya kıçına yapışıp korna selektör yapıyor. Tabi aldırış etmiyorum ama sonradan ya yol vermek zorunda kalıyorum veya duruyorum artık adamlar şehir içi 80 le gidiyor.. Bizim burası vallahi piskopat. Bildiğiniz gibi değil. Tabi arada istisnalar çıkıyor iyileride cogunlukta. Mesela bilenler bilir 2 gün önce ordu evinin ordaki ışıklar yeşil yandı sağ taraftan ağar ağar gidiyorum solumdaki dacia dusterli arkadaş nasıl bir manevra yapıp önüme kırdı yemin ediyorum aynı çarpışan araba gibi üstüme geldi adam. Bende panikle ön ve arka freni kilitledim gidon kırıldı.. Ön freni hemen bıraktıgım anda motor kendini bu seferde sağa attı kaldırıma sürtüne sürtüne durdum ki asfalt ile kaldırım arasında su oluğu vardı Allahtan tekeri oraya düşürmedim.Oluk genişliği 6 cm civarıydı. Bu anlattıklarım 3 saniye içinde olan şeyler atladıgım şeylerde vardır tabiki. Hemen durdum ne bok yiyosun sen lan diye bağırdım adamın yanındaki kardeşi indi arabadan saf saf bakındı içeriden kendisi abi kusura bakma görmedim dedi. Tabi o ağırdan alınca bende sende kusura bakma bende sert geliyodum biraz dedim. yürüdüm gittim. Hadi ben düşsem neyse ya kardeşime bişey olsaydı? O yüzden arkadaşlar öndeki arabaların dikiz aynasına varıncaya kadar bakmak lazım ne yapıcakları belli olmuyor. Sinyal vermeden dönüyor öküz oğlu öküz. Aniden önüne yaya fırlıyor falan Yok yani yayalarda manyak bizimkilerin kaldırım nedir bilmezler.
 
Katılım
19 May 2014
Mesajlar
2,499
Ülkemizdeki bütün kazalar ramazanda oluyor zaten:p
geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
Saygıdeğer forumdaşım o yaptığın ama duramadığın fren var ya aynı duruma ben 150'lik bir çinli motor ile girdiğimde 70-80km hızda olsam bile çarpmadan durabiliyorum. Birebir aynı durumun daha kötüsünü yaşadım. Alt geçide dalarken hızım da 70 civarıyken soldaki trafik durdu sağa da kaçamadım. Frenlere asıldım arka tekerim bile kaymadı, ama arkamdan gelen Audi çok zor durdu. Dandik bi araba olsa üzerime çıkmıştı. ABS falan yok motorumda, sadece bakımlarını aksatmadığım güçlü bir disk fren var önde. Daha önceki kazanızda tavsiyede bulunduğum gibi daha küçük ve hafif bir motor kullanmanızı tavsiye ediyorum.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst