scooterla ölen yok mu? var. e napıcaz? scooter la başlamak isteyene bak scooter a biniyodu ama öldü, vah vah, sakın başlama önce bisiklete bin mi diyeceğiz? geçenlerde goldwingle öldü karı koca. hızları da düşük. ne diyeceğiz? touring e binme mi diyeceğiz? yaşanan ölümlerin motosikletin marka/model/tarzıyla alakası yok. vazgeçin artık bu genellemeci yaklaşımlardan. tamamen o motoru süren kişiyle ve nasıl sürdüğüyle alakası var.. 600cc supersport makinayla motora başlanır! bundan daha uygun seçenekler yok mudur? evet vardır... ama bu 600lük makinayla motora başlanmaz demek değildir!!!
30-35 yaslarindaysaniz, trafik ne demek, gecis ustunlugu ne demek, kavsak ne demek, yoldaki cizgiler ne anlama gelir biliyorsaniz, trafikte yuzlerce km arac kullanmis iseniz, herhangi bir seyin sorumlulugunu (kopek, cocuk, yasli insan) dusunuyorsaniz neden olmasin? Ama 16-17 yasindaysaniz, sirf arkadaslarinizda supersport "makina" var diye siz de sahibi olmak istiyorsaniz, 250cc motorunuz oldugunda arkadaslarimin 600lugu var diye aglayan biriyseniz ben onermem.
Scooter ile de olunur, adventure ile de olunur, cruiser ile de olunur, supersport ile muhtemelen daha kolay olunur. Olmekte sorun yok o en kolayi. Muhtemelen supersport sahibi/seveni birisiniz ondan bu hiddetiniz. Goruntusu, rolanti sesi (yuksek eksoz sesinden nefret ederim) her ne kadar beni bile cezbetse dahi benim kullanacagim bir arac degil. Niye mi ? 43 yasinda yaklasik 2 yildir motosiklet kullaniyorum yaklasik 23000km civarinda da scooter surmuslugum var ama herhangi bir supersport (125cc dahil) kullanmak icin o yetenege ve ozellikle de tecrubeye sahip oldugumu sanmiyorum. Ama benden baska her yeni baslayan anasinin karnindan yetenekle dogmus ki herkes supersport, herkes 4 silindir, herkes 600cc veya 1000cc kullanabilecegini saniyor.
Dun, daha once burada da yazilmis olan, ilk motosikleti 600cc olan arkadasin yazdiklarini ve sonra olum haberinden sonra yazilanlari tekrar okudum, siz de okuyun bence. Birilerine tecrube gerektiren bir seyler onermeden once herkesin ayni olmadigini ancak yazdiklarinizi herkesin okuyacagini bilin.