Motor hacmi ve silindir sayısı arttıkça bakım masrafların artacak düz mantıkla düşündüğünde.
Verdiğin meblağ için şahsen ben japon alternatifler varken Hyosung'u tercih etmem.
Er-5 bana göre 500cc için eski teknoloji barındıran bir motosiklet.
2008 model XT660R motorum her zaman bir kenarda duruyor ve farklı motorları denemek için alıp satıyorum. Piaggio Beverly 250ie, Yamaha MT-03, 2006 Fz6 Fazer kullandım şuanda XmaX 250ie veya YBR250 düşünüyorum. YBR 250'yi 4 gündür test ediyorum ve hoşuma gitti açıkcası. Şehiriçinde denedim henüz ve olumlu bir motosiklet olarak fikirlerim oluşuyor.
Şahsi düşüncem (tartışmaya kapalıdır) o bütçe ile gidip ER-5, GS500 satın almam.
Motorlar kötü, çirkin, yaramaz gibi düşüncelerim ve yorumlarım yok...
XT660R bakıma girdiğinde 3.5 litre yağ değişiyor, buda 4 litrelik bir bidon açılması demek.
Yağ filtresini her yağ değişiminde değiştiririm. Yağı 5000km'de değilde ben 3000-4000'de değiştiriyorum çünki yüksek torklu ve tek silindirli motor yağı daha fazla inceltiyor.
Buji ise her 8000-10000kmde değiştiriyorum(20TL)
Bu verilerle bakımın yaklaşık işçilik dahil 150 lira gibi.
Bakım masrafı düşük, yüksek model, enjeksiyonlu, yakıt tasarrufu yüksek, yedek parçası kolay bulunur ve diğer japonlara göre daha ucuz, kilo olarak hafif, şehir içi sürüşü rahat, toprakda kilo avantajı ile kullanımı yüksek ihtimalle ER-5, GS500 ve CBF500'e göre daha kolay olan tek motor bu saydıklarının arasında YBR250.
Ben tek motora sahip olacağımı düşünseydim tabiki yüksek cc motor hacmi senin aklını çeldiği gibi benimde aklımı çelerdi. Yaptığım yorumlarda büyük cc motora sahip olduğum gerçeğini gözardı etmememeni öneririm.