600 lük makine için boy

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
zaten seneye almayı düşünüyorum racing motor tecrübem yok ama mondial 100kh ile 1000 km yaptım bi tanede düştüm

Bir 600lük race makineye binene karar önce 100kh ile biraz daha yol yapman gerekir bence.

yol yapılır tecrübe kazanılır orası önemli değil ama boy değişmez :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
boyum 1.70 bu boyla 600cc bi makine sürebilirmiyim yani yetişirmi yardımcı olursanız sevinirim

bir arkadaşım'da kawasaki zx6'r vardı ve 1.69'luk boyuyla rahat bir şekilde kullanıyordu :cat: bilgine...

ya cidden çok saolun bu sitedeki herkese çok tşk ederim özellikle cwp yazanlardan bilgilerini paylaşanlardan

Suzuki GSR üzerindeyim, bir ayak topuk üzerindeyken diğeri parmak ucunda kalıyor, ama sorun yaşamıyorum... Boy 170..

abi biliyormusun üstündeyken ama sanki ayaklarını indirsen değmicekmiş gibi duruyorsun sen sanki havada yürüyon :mrgreen: tatlı bir görüntü ama sırıtmıyorsun makinada

Son düzenleme:
benim boyum 172 ben bindim hiç zor değil parmak uçların yetişiyor, denedim motor r1 di, motoru sahibinden resim çektirmek için istedim o da verdi, kullanmadım ama çok ağır geldi biraz üzerine oturunca hemen alışıyorsun hadi gidelim diyorsun arkana birini oturtursan ayakların kople yere değiyor, ben 75 kg arkadaşta 60-50 arası bişeydi.
ilk başta insan çok korkuyor ben bunu nasıl sürecem diye ama üzerinde 4-5 dk oturunca sorun kalmıyor, hatta arkadaş binerken hiç dengem bile bozulmadı hisetmedim belkide o andaki heyacandandır.

Benim boyum 1.69 2008 600RR ım var.Motora bindiğimde parmak uçlarımla basıyorum.Motor üzerindeyken geri manevrada zorlanıyorum,ama motora binmeden sürüş yönüne çevirisen mesele yok.:)İlk aldığım hafta bastığım yere dikkat etmediğimden dolayı motoru olduğum yerde iki defa yan yatırdım.:salut:Sonraları motora alıştıkça kendine güvenin artıyor ve ilk günlerdeki durumunu düşündükçe gülüyorsun.Ayrıca senin kullandığın motordan sonra bu tür bir motora bindiğinde inanılmaz dengeli ve güçlü olduğunu hissediyorsun.İlk zamanlar kullanırken kendimi çok kasıyordum ve korkarak gaz çeviriyordum.Ama şimdi çok zevk alarak kullanıyorum.Motor üzerindeyken her zaman ağzım kulaklarıma doğru hareketleniyor.Süper yani.Şimdi çıkıp biraz gazmı açiyim acaba,valla doyamadım hala.:p
Neyse konumuza dönelim diğer arkadaşlarında söylediği gibi eğer istiyorsan rahatlıkla kullanırsın.Tabii ilk alışma döneminde gaza gelip hızlı acemi olmamak şartı ile. Kal sağlıcakla kardeş.

Kullanacağın makinayada bağlı 1300cc lik choperı 170cm boyunla hayli hayli kullanırsın ss lerinde boyuna internetten bakarsın eğer olmadı platformlu ayakkabı giyersin:mrgreen:

Benim boyum 1.70 Hyo Gt 250R ' ı rahat, 600f' i rahat, kullanabiliyorum. diğerlerini henüz denemediğim için bilmiyorum ama muhtemelen onlarda da sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Tabi eğer sen ilk defa bir motora bineceksen ve 600 lük bir motor tercih ediyorsan. bırak 1.70 boyun 2.70 olsa bile deneme derim.

Benim 1.74 boyum var. Fazer kullanabilirmiyim acaba. YBR 250 falan çok rahat bindim. FAZER FZ6 acaba nasıl olacak.

senin bir motorun var ve onunda bir sele yüksekliği diğer motorlarında bu yükseklikleri zaten internette mevcut hangisinde ne kadar ayağının yere değiceğini anlarsın illa motorun üzerine oturman şart değil daha başka sorular sorman gerekirken bence en son sorucan soruyu soruyorsun, bu tip sele yükseklikleri motor alınırken dikkate alınır senin şu an öle bir durumun yok benim anladığım kadarıyla, bazı şeyleri kendinde öğrenebilirsin nedense insanlara sormak daha kolay geliyor araştırmak yerine

ben 1,69 boyla rahat rahat BMW F650gs kullanabiliyorsam sen hayli hayli racing kullanırsın

@discordian
motosikletlerdeki sele tasarımları birbirlerinden farklıdır. 780 lik 2 seleden birinde yere topuklarınla tam değip, diğerinde parmak uçlarında zor duruyor olabilirsin.
tamamen selenin tasarımına (incelik-kalınlık) ve motosiklet üzerinde durduğun pozisyona göre değişir.
bi de insan faktörü var tabi. herkesin gövde bacak oranı aynı değil. benim çok rahat kullanabildiğim bi motosiklete arkadaşım(aynı boyda olmamıza rağmen) zor hakim oluyor bacak boyundan dolayı..

bence en sağlıklısı gidip üzerinde denemek..:cat:

benimde boyum 1 70 senin kadar düşünmedim inancın olsun o motoru binmek degil ottürürsun

Motor kullanmanın boyla çok bi alakası yok,boyum 170 600rr kullanıcısıydım,geri manvra haricinde pek sorun yaşamıyordum,rr haricinde bir çok model ve markayı kullandım,sorum yaşamadım....örnek olabilir senin için...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Boy 1.66 cm..Makina Suzuki GSR 600 Topuklarım iki parmak yukarda kalacak şekilde ayaklarım yere basıyor...çok rahat kullanıyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar