600 cc makina

Arkadaşlar merak ediyorum forumda konular açılyor 600 cc geçicem 1000 cc geçicem düşünüyorum geçip ne yapıcan şehir içinde amelelik bence 80 binlik kawa alıcan 2 binlik scooter yanından akıp geçecek. Yani sorum bu makineler pist dışında ne işe yarar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:16 ----------

Çok genel oldu soru ss ler içindi yoksa 600 lük sm şehrin asi çocuğu biliyoruz.

Obs

Metropollerde 600 lük bi derece ama 1000lik alete yazık içeride 4 silindir pat çut pat çut çalışıyor sureklı yarım debrıyaj motora zarar... Naked öyle mi? Ak geç aralardan... Mesela msx abi hem tatlı,güzel hem de mütiş kompakt akşam iş çıkışı saati msx ve 100rr aynı anda yola çıksa msx çok daha çabuk ulaşır.. Yüksek cc alet uzun yol,pist,grup sürüiü vs için iyi yoksa istanbul gibi bi yerde akıl işi değil!

Dostum zorla aldırmıyorlar ki parası ve yeterli tecrübesi varsa "adamın / kadının" canı ne isterse onu alır, zorluğu ona niye dert ediniyorsunuz bu kadar. Gereksiz görenler almazlar 600lük 1000lik olur biter..

Gösteriş merakı.
Daha dün şahit olduğum bir diyalog.

"50binlik motor alıyorsun herkes sana bakıyor. 50bin lik araba alsan kimse bakmaz o yüzden reyzik alacam"

Bunu söyleyende 3 günlük mondial süren adam.

Ss makine kac cc olursa olsun gidon donus acisi itibari ile herturlu trafikte zorluk ceker.

Gösteriş merakı.
Daha dün şahit olduğum bir diyalog.

"50binlik motor alıyorsun herkes sana bakıyor. 50bin lik araba alsan kimse bakmaz o yüzden reyzik alacam"

Bunu söyleyende 3 günlük mondial süren adam.

aynen öyle bende 50 binlik araba var(linea) gören herkes sat şu teneke kutusunu diyor, gidip o paraya motor alsam kimse kucağımdan inmez.

aynı şekilde iphone 7 ile şahin fiyatı aynı. şahin alsan amele/fakir, iphone alsan zengin olursun. Yav ne enteresan işlermiş :)

Valla ben de farklı düşünüyorum. Henüz motorum bile yok fakat benim de hayalimde bi fz6 fazer alıp heryere onla gitmek, motoru da sıfırdan toplamak var. Niye bilmiyorum racing değilde sport touring motorum olsun heryere onla giderim diye düşünüyorum. Bu tabi 5-6 sene sonraki plan.

Biraz doyumsuzluktan bence. Adamın parası varsa istediğini alır. Şahsen benim o klasmana en yakın alacağım motor CBR 650F olur. Racing sevmiyorum pek. Ancak alırsam arkaya bir mono kapak taktırır direk eğitime giderim. Sonra pist veya hafta sonu virajlı yollara girerim. Trafiğe hiç girmemeye çalışırım.
Ama yalan değil o ses hiç birinde de yok :)

ses görüntü ve otobanda hiç bir aracın senin kadar hızlı gidememesi ve ortalama arabaların dip gaz gidişi senin normal gidişin falan işte

Benim cocukluk hayalim , bir mantik aramadan sorgulamadan alicam. Ne yakar nerden gecmez umrumda deil. Cok seviyorum, r25 imi bile bu kdr sevdiysem r6 imi veya gsxr6 heralde odama cikar beraber uyurum.

sehir ici en babasi cbf dir 150de olsa 1000 de olsa ki bu 1000rr in motorunu tasir ariza sifir rahattir ssmotor istersen cigerli MAKİNA (alet bi nalet) (kizlar ona o kizlara hasta) (acil satiyorum satma beni diye agliyor) (motorum kiz gibidir baslik parasida budur) gibi ilanlari koyan insanlari bulur soru sorabilirsen anlayacaksinki pekte akli selim degiller ama gezmek tozmak icin bir tercih tir tabi asfalt larimiz bildigin fayans gibi kayiyor anlicagin amac tiki ciks ve apachi olmak helvaci sponsorlugunda yasamakta olsa apachilik bir yasam stilidir ...:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sehir ici en babasi cbf dir 150de olsa 1000 de olsa ki bu 1000rr in motorunu tasir ariza sifir rahattir ssmotor istersen cigerli MAKİNA (alet bi nalet) (kizlar ona o kizlara hasta) (acil satiyorum satma beni diye agliyor) (motorum kiz gibidir baslik parasida budur) gibi ilanlari koyan insanlari bulur soru sorabilirsen anlayacaksinki pekte akli selim degiller ama gezmek tozmak icin bir tercih tir tabi asfalt larimiz bildigin fayans gibi kayiyor anlicagin amac tiki ciks ve apachi olmak helvaci sponsorlugunda yasamakta olsa apachilik bir yasam stilidir ...:bounce:

En sondaki üç noktayı teker teker aralara dağıtsak güzel olmaz mı, büyük şehir içi trafiğindeki 1000cc SS gibi madara olmasalar? :)

Motosiklet tercihinde mantık aramak ilk başta hata. Tatile gitmek gibi bişey. Tamamen zevk. Arada zevk farkı da var.

600-1000cc ss kullananlar, gösteriş meraklisi, apaçi, kızlar baksın amacında olan tipler diye vsvs. Sıralamışsınız yine. Cidden neyi çekemiyorsunuz merak içerisindeyim?

Düzenli olarak forumda bu tip konular açılıyor. 600cc ve üzeri ss kullanıcılarını aşağılama ayini başlıyor. Sen gereksiz görüyorsan almazsın gerekli gördüğüne binersin. Kimse kimseye zorla motor satmıyor sonuçta.

Motosiklet herseyden once zevk işi, mantık değil. Bu yüzden neden tercih edildiğini sorgulamak gereksiz. Herkes sizin gibi ayagımı yerden kesse yeter. Okula veya işe gitcem diye almıyor neticede. Ayrıyetten o 600cc ve üzeri ss motoru olanların "genelinin" ekstra birde düşük cc motosikleti oluyor zaten.

valla uzun yolda ss iyidir. SS sevmiyorum. Ama yamuk oturmaya alışmış bir adamım daha ss kullanmadan, bu yüzden seleyi de yumuşatırsam uzun yolda ss in çok iyi olacağını düşünüyorum, özellikle de rüzgar yönünden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar