CBR125R ile CBR600RR arasındaki ilişki bana kalırsa sadece isim benzerliği.
ne yaziyo anlamiyorum ki ben
Ciddi cevap veriyorum net bir şekilde binemezsin. Şansa hiç kaza yapmazsan bile hiç bir zaman o çevrendeki iyi süren arkadaşlarına özellikle virajlarda yetisemiyeceksin. Ha benim yarışla kapismayla işim yok de de tüm forum dalgamizi geçelim.:queen: yarış motorunu arazide kullanmayacaksan eger
Birde 6 senedir 125 cc demişsin de istersen 125 cc de 500 milyon km yap. Bu işi şuna benzetebiliriz.
Ilkokul 1.sınıfta 6 sene okuyup diğer sınıfları atlayıp birden 6. Sınıfa geçilmez demi? Önce diğer sınıfları da görmeli ve ogrenmelisin.
Çünkü tıpkı okulda 1.sınıf la 6. Sınıf ta gördüğün dersler ne kadar farklı ise senin dediğin 2 motor arasındaki fark da o kadar uçuk ve net.
Haydi Saygılarla.
kendini biliyorsan sorun yoktur bilinçli kullan 1200 cc al
Çok bilgim yok ss konusunda, bilgi sahibi arkadaşlara soruyorum. Konu sahibi arkadaşla 250cc konusunda anlaşamıyor ikna edemiyorsak eğer, cbr500r önermek 600'e göre nispeten daha insaflı olmaz mı?
guzel bir ornek olmus lakin bizim ulkemizde boyle ornekler de var5 yıldızlı bir otelde 6 yıl garsonluk yapıp 7. yılında otel müdürlüğüne terfi edeni gördün mü hiç? bahsi geçen kişi mutlaka arada bulunan hiyerarşik düzendeki departmanlar da görev almalı ki müdürlüğe geçtiğinde tökezlemesin.
olaya bir de bu açıdan bak.
niyet illaki 600cc ise araya mutlaka xj6, cb600f gibi 70-80bg bandında bir makina sıkıştırmalı. 600rr gibi 120bg bir makina senin için çok uç olur bu geçişte.
Selamlar,
Yorumumu ipleyeceğinizi varsayarak yazıyorum. Öncelikle şu özgüveniniz için tebrik ederim bende yaklaşık 5-6 senedir motosiklete biniyorum ve sizin gibi cesaretli olamıyorum. Evet büyük motorlara sağdan soldan olsa'da binip bir tur atmışlığım var ( mt07 - gsr600 - zx636 ) gibi makineler bunlar. Ama 15 beygir gibi bir makineden 600rr'a geçmek demek kefene bir kolunuzu sokup diğeri için'de hazırlık yapmak gibi bir şeydir. 600rr kaç beygir bilmiyorum ama, çok beygir... Nacizane tavsiyem r25 gibi , ktm rc390 gibi makinelere bakmanız. Bende çok bilgili sayılmam ama 6 yıllık tecrübe sonunda bu makinalar'da zorluk çekeceğinizi sanmıyorum ve 600cc ye geçiş döneminde bence en ideal makineler bunlar olmalı. Naked seviyorsanız bajaj'ın dominarı var mesela ya da ne bileyim tnt250 var.. Enduro derseniz zaten bu senenin amiral gemisi olacak olan trk geldi.. Hayırlısı olsun hakkınız'da.. İnşallah pişman olacağınız bir şey yapmazsınız.
uzun yol yapan motorcularla konuşun, işi bilen hocalarla vs. denen şudur, motor sürerken yumuşak sürüş denen bir olay var,110-120 ile gidiyorsun diyelim, hep bu hızda gidersin, millet bir basar 200 hoop fren 60, hadi yine bas hooop, sen stabil 110 la gelir geçersin, uzun yolda böyle acaip işler yapılmaz,hocalarda bunu anlatır, güvenli sürüşün olaylarından biride budur, basmak değil olay, olay güvenli ve sürekli sorunsuz yumuşak gitmekte...
şu ss olayınada gıcık oluyorum aslında, bu motorların adı üstünde zaten, pistte yarış motorudur bunlar, bunların piyasa her önüne gelene satılması, karayolunda kullanılması hele hele trafikte kullanılması yasak olmalı, gayeleri yapılış amaçları başka çünki, bakma aşırı talep gelince firmalarında işine gelmesi sektör oluşması sebebiyle satışları sınırlanmadı, bana kalsa bu yarış motorlarını sattırmam bile, karayolunda cruiser enduro gibi aletlerle kesinlikle kurallara uyarak motora izin verilmeli ama dünya böyle değil ne yazıkki, o yüzden basanda kamyonun arkasına çakılıp kazınanda olacak motorun çarpıp öldürdüğüde....
bilinçli olalım arkadaşlar, basmayın şu aletlerle, yarışmı yapacaksın git piste bas, pist yokmu boş alan bul bas, odamı yok, o zaman o motoru alma bu sevdayı unut, basma sevdasını yani.... neyse anladınız siz sıkıntımı, aman dikkat edin ve kurallara uyun arkadaşlar, sonu ölmek-öldürmek ve ömür boyu sakat kalmak yada bırakmak olan bir iş bu, aman diyim...
çare 500R![]()