6 Temmuz 2023 Resmi Gazete

Motosikleti
DUKE 250
- ikinci el araçların üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlaması 01/01/2024 tarihine kadar yapılamayacak Şeklinde bir madde içeriyor,
herhangi bir yaraya merhem olur mu bilinmez tabi.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/07/20220706.pdf

frktddoy.jpg

Bırak ikinci ele , sıfıra yapamıyorlar ki
Zaten tavsiye edilen fiyat diyor , net bir ibare bile değil.
Hiç bir işe yarayacağını zannetmiyorum

Motosikleti
Honda CB125F
16.07'de gitsem bir galeriye araba almak için ama adam hala 0'dan fazla fiyat istiyorsa nasıl yapıcaz.

Serbest piyasaya doğrudan müdahale. Adam istediği fiyata satışa çıkarır. Kimse almak zorunda değil.

Motosikleti
D400
şov bunlar inanmayın.

sıfırlar bile karaborsa.

ikinci elde adam bi kısmını elden isteyecek.

Motosikleti
Hero Dash 125
Soruna çözüm olabileceğini düşünmüyorum. İlk önce bizim insanımıza güzel ahlak gerekiyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Adam müthiş bir baş ağrısıyla uyanmış, ilaç almış, geçmemiş, eczacı iğne yapmış, yine geçmemiş, doktora gitmiş, onun verdiği ilaçlar da işe yaramamış, sonunda doktorlar toplanmışlar, konsültasyon yapmışlar ve ağrının geldiği yeri bulmuşlar...
Peki, çare?
Kesip atacaklar...
Adam yalvarmış, yakarmış, "Yaşım genç, seks olmadan, hayatın tadı olur mu?" demiş...
Dinletememiş, doktorlar ameliyat etmişler, ağrı bitmiş ama, adam da bitmiş, hayata küsmüş, gözünde hiçbir şeyin kıymeti yok, çekip gitmiş...
* * *
KÜÇÜK bir kasabaya yerleşmiş, otelde bir oda tutmuş, orada yatıyor, orada kalkıyor, orada yiyor, orada içiyor, ne geleni var, ne gideni...
Bir gün aynaya bakacak olmuş, kendisinden utanmış, saç, sakal bir karış, yağ içinde, pislik...
Hele üstü başı daha da berbat, ceketinin yakası, kirden renk değiştirmiş...
Kendisinden utanmış, önce bir hamama gitmiş, yıkanmış, temizlenmiş, arkadan berbere, sonra da çarşıdaki kumaşçıya, "Takım elbise diktireceğim, bana üç metre kumaş kes!" demiş...
Kumaşçı sormuş:
"Siyah mı, gri mi, kahverengi mi?"
"Ne fark eder, hangisi olursa olsun!"
* * *
KUMAŞI almış, terziye gitmiş, o da sormuş:
"Nasıl dikeyim, kruvaze mi olsun, tek düğmeli mi, üç düğmeli mi?"
"Ne fark eder, nasıl olursa olsun!"
Terzi ölçü almaya başlamış, pantolona gelince, eli apış arasındayken sormuş:
"Beyim takımlar sağda mı olsun, solda mı?"
"Ne fark eder, nerede olursa olsun!"
"Öyle deme beyim, ters olursa çok fark eder, öyle bir baş ağrısı yapar ki!"
(Fıkra metni https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/hasan-pulur/kissadan-hisse-5273223 adresinden, bir Hasan Pulur yazısı içinden alınmıştır...)​

Bizim işler hep böyle; asıl soruna eğilmek ve çözmek yerine hep son raddede saçma sapan bir uygulama yapmak tercih ediliyor...

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Liste fiyatı hesaba gerisi elden alırlar kılıfına uydururlar.

Motosikleti
DUKE 250
yakında olacaklar:
fiyat temsilidir,
detaylan telefon üzerinden görüşülecektir,
şu kadar hesaba şu kadar elden,
üzerinde 500.000 tl lik ilave aksesuar var.
benimde arkadaşlarında söylediği gibi bir bir yaraya merhem olmayacak göstermelik bir önlem sadece.
önce Türk insanındaki ahlak sorununun çözülmesi gerekiyor.

Böyle bir kural olamaz.Senin aracında sonradan eklenti modifikasyonlar, body kit, multimedia kit, turbo charge vs varsa fiyata eklersin. 1 milyonluk araca beşyüz bin lira eklenti yaptıysan fiyatı neden yükseltmeyesin ? Uygulanabilir değil.

Motosikleti
DUKE 250
Türk insanı affedermi, ilandan üç sıfır atarız :)

sfje9ib.jpg

Motosikleti
Honda Forza 250
Ben hep 1000 TL lik sıfır alıyorum etkilenmiyorum bu durumlardan,

Saçma sapan işler peşindeler.Ev alanlar bilir raiç beled vardır ve evi aldığınla sattığın arasında fark varsa gelir vergisine tabi.
Herkes evi raiç bedel üzerinden yada bir tık fazlasından almış gibi gösterip ona göre vergi ödüyor.(Vergiden kaçınma diyelim. :) )
Eee satarken de yine raiçten gösterip raiç bedeli bankadan kalanını elden alıyor.

Ben evi aldığımda bankadan 140k kredi çekip evi tapusa 15k dan satış göstermiştik.Beş altı yıl sonra banka tapu çapraz sorgusundan aradaki vergi farkını tahakkuk ettirdiler ödedim.

Aynı mantıkla nakit alanı zor takip edersin ama krediyle alanları çapraz sorguda yakalyıp cezayı kesebilirler.

Bu durumda sıfırı 500.000 TL olan aracı zamanında 600.000 - 700.000 TL ye satın alan vatandaş aracını satmak istediği zaman sıfırı 500.000 TL olduğu için zararına satmak zorunda kalacak. İşin kurnazları dışında burada zarara uğrayan bir kesim olacak.

Yanlış anlaşılma olmasın kimse aracını zararına falan satmayacak.Yok öyle bir dünya.Yine su akacak yolunu bulacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar