57 Litre çanta mı 75 Litre çanta mı ?

Crf 250 için büyük sepet yaptım, nasıl olmuş? 300 litre falan vardır.

son zamanlarda merak etmeye başlamıştım; çadır, yemek, yatak, ıvır zıvır motora nasıl sığdırıp kamp yapıyorlar diyordum, yani sadece uyku tulumunu bile tek başına motorda koyacak yer olmazken tonla malzemeyi nereye koyuyorlar diyordum.

bu yaz arkadaşım habire kamp yapmaya gidelim diyordu ve bende gideriz diye geçiştiriyordum ama hep merak ediyordum nasıl gideceğiz diye... gerçi gerek kalmadı zaten arkadaşlık bitti ve benim de kamp merakım bitti...

şeyi merak ediyorum; kamp yaparken ayı saldırırsa ne yapacağız?

gxdqld4.jpg
Motorun topcase'inden ziyade, topcase'in motoru var.....

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
aslında o gerçek resim yani o topcase o motora takılı gerçekten... ben sadece paint ile olması gereken boyuta çektim.
photoshop olsa daha keskin ve güzel yapardım ama paint ile yaptım, hassasiyeti düşük olduğu için çember içine alma işi piksel piksel oldu ve pikseller belli olmasın diye resmin çözünürlüğünü düşürdüm...

.........kamp kurma olayının videolarına baktım, çadırın kapladığı yer 1 litre su şişesi kadar neredeyse ve ağırlığı da 1 kg civarı... yani su matarasından isveç çakısına kadar her şeyi göstermiş adam videoda, sandığımdan çok daha az yer kaplıyormuş malzemeler... uyku tulumu yok tabi.

bakalım, biraz para durumu ve akıl sağlığı düzelsin de sonra büyük motor alabilirsem belki kamp işlerine heves ederim... tek başına olmaz tabi, hatun olursa anca öyle olur, ben tek başına gezmeyi sevmiyorum, arkadaşlarla gezmeyi de sevmiyorum, hatun olursa olur anca..
Kamp işi güzeldir. Biz artık olabildiğince kamping tesislerini kullanıyoruz, gençkenki gibi wild-camping olayı çoluk çocukla zor diye. kamping tesislerinde de ayı falan olmayan yerlerde oluyoruz zaten bizim trakyada ayı yok dağlarda, en fazla yaban domuzu olur o da yaklaşmaz insana.

decathlon'da satılan kamp malzemeleri çok üst seviye değil ama yaz kampları için yeterli, bizde 3 tane ayrı model çadır var, ilk önce 3 kişilik fresh&black çadır almıştık, çcouklar büyüyünce aynısından bir tane daha aldık çocuklar okulda izci kampına götürüyorlardı onu. sonra iki çadır zor diye iki odalı büyüğünden bir çadır daha aldık 2 oda bir salon şeklinde kocaman ama çocuklar 10dakikada kurabiliyorlar ben karışmadan.
Motorla küçük çadırlardan birini yanımıza alıyoruz, 3 kişilik çadır biraz ağır kalıyor ama yeni ve daha hafif çadıra para vermeye gerek yok şimdilik dedik.
kamp sandalyesi de arabayla taşıdığımız büyük sandalyeler zor taşınır diye motorda taşımaya uygun küçüklerinden almıştık. masa da üzeri çıtalar şeklinde katlanıp çadırdan daha az yer kaplayan bir masa aldım. iki sandalye bir masa da çadırla birlikte arka çanta üzerindeki bağlama demirine spanzetlerle bağlanabiliyor rahatlıkla.

Motosikleti
kamp tesisinde kamp yapmak tam beyaz yaka işi ya
gençken malzemeleri sırt çantasına yükleyip otobüse de para vermeyip otostopla olimposa falan gider oralarda kampinglere para vermeyelim diye orman içinde kamp yapardık, çok da eğlenceli olurdu ama artık yaşlandık, çocuklar da olunca mecburen kampinglere gidiyoruz.
Bize yakın hemen yunanistan sınırını geçince çok güzel bir kamping var, günün her saati tesisleri (tuvalet-duş-bulaşık yıkama yeri vb.) sürekli tertemiz ve sakin ortam gürültüsüz kafa dinlemelik, çocuklar orayı seviyor diye deniz tatillerinde orada kamp kuruyoruz, günlük 10 euro fazla versek otel bulabiliriz ama hemen plajın dibinde çadır kurmak daha rahat geliyor bize, alışmamışım, otel tatilinde rahat edemiyorum. Zaten artık uzun kamplara arabayla gider olunca bagajda buzdolabı bile taşıyorum, kampta soğuk bira büyük bir konfor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
gençken malzemeleri sırt çantasına yükleyip otobüse de para vermeyip otostopla olimposa falan gider oralarda kampinglere para vermeyelim diye orman içinde kamp yapardık, çok da eğlenceli olurdu ama artık yaşlandık, çocuklar da olunca mecburen kampinglere gidiyoruz.
Bize yakın hemen yunanistan sınırını geçince çok güzel bir kamping var, günün her saati tesisleri (tuvalet-duş-bulaşık yıkama yeri vb.) sürekli tertemiz ve sakin ortam gürültüsüz kafa dinlemelik, çocuklar orayı seviyor diye deniz tatillerinde orada kamp kuruyoruz, günlük 10 euro fazla versek otel bulabiliriz ama hemen plajın dibinde çadır kurmak daha rahat geliyor bize, alışmamışım, otel tatilinde rahat edemiyorum. Zaten artık uzun kamplara arabayla gider olunca bagajda buzdolabı bile taşıyorum, kampta soğuk bira büyük bir konfor.
Bizim köfteci tayfada en aklı selim, sakin adam sensin ama senin bile geçmişte gençliğinde yaşadıklarını yeni jenerasyonun yaşayabilmeleri için 200 seneleri var, 200 sene gelmeden yaşayamazlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
..., günlük 10 euro fazla versek otel bulabiliriz ama hemen plajın dibinde çadır kurmak daha rahat geliyor bize, alışmamışım, otel tatilinde rahat edemiyorum. ...
Otel tatili(!) ile kamping arasında da raddeler var ama; örneğin biz hanıma otel tatili yapmayız mesela, otelde sadece uyuruz, kahvaltı bile etmeyiz çoğu zaman. Gittiğimiz yerdeki plajları, yakın çevrede görülecek gezilecek yerleri dolaşırız.

Motosikleti
Otel tatili(!) ile kamping arasında da raddeler var ama; örneğin biz hanıma otel tatili yapmayız mesela, otelde sadece uyuruz, kahvaltı bile etmeyiz çoğu zaman. Gittiğimiz yerdeki plajları, yakın çevrede görülecek gezilecek yerleri dolaşırız.
işte o şekilde olunca bile sabah otelden çık plaja git falan iş oluyor, plaj kıyısında bir kamping olunca zaten plajda olunuyor, plaja git gel derdi kalmıyor diye çocuklar kampingi tercih ediyorlar.
Yoksa kimi tatillerde biz de bol bol geziyoruz ama bu tür deniz tatillerinde zaten plajda olan bir kamping daha rahat oluyor. Yani bu dediğim müze gezmeli yemek yemeli tatileri kapsamıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
işte o şekilde olunca bile sabah otelden çık plaja git falan iş oluyor, plaj kıyısında bir kamping olunca zaten plajda olunuyor, plaja git gel derdi kalmıyor diye çocuklar kampingi tercih ediyorlar.
Yoksa kimi tatillerde biz de bol bol geziyoruz ama bu tür deniz tatillerinde zaten plajda olan bir kamping daha rahat oluyor. Yani bu dediğim müze gezmeli yemek yemeli tatileri kapsamıyor.
Ya şöyle diyeyim ben aynı yerde üç günden fazla kaldım mı feci sıkılıyorum, deniz tatili denen şey hiç bana göre değil. Zıbaracaksam evimde zıbarmak gibisi yok niye yabancı yerde olayım kafasındayım 🤣 💦

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Apartman görevlisine uyuz olup onu çimlerde öldürsen, cesedi rahatlıkla topcase'de taşır, onu Uçmakdere'ye kadar götürüp dağdan aşağı atabilirsin. Bence işlevsel bir topcase. :)
yoo oturduğum apartmandan çok memnunum ben, o kadar güzel apartman ki küçücük 5 katlı 5 daireli ama kimse bir birine selam bile vermiyor, koca apartmanda bahçeyi ben kafama göre kullanıyorum, motorları koyuyorum falan ve bir şey diyen de yok. herkesin ağzı var dili yok öyle bir apartman... müzik falan açıyorum ona da ses eden yok.

apartman görevlisi değilde kışın doğalgaz saatini elektriği okumaya gelen sevimli dostlarımız oluyor, imkan olursa onları kaybetmek lazım bir şekilde, faturalara çalışıyoruz resmen.

Motosikleti
Ya şöyle diyeyim ben aynı yerde üç günden fazla kaldım mı feci sıkılıyorum, deniz tatili denen şey hiç bana göre değil. Zıbaracaksam evimde zıbarmak gibisi yok niye yabancı yerde olayım kafasındayım 🤣 💦
Bir hafta bir kampingde kalmak çocuklar için iyi oluyor, onlar seviyorlar çadırın önünde kahvaltıdan sonra denize koşmayı, ben de gölgede soğuk bira içip tembellik yapmayı seviyorum ama bir haftadan fazlası beni de sıkar. zaten 9-10 günlüğüne gidiyoruz, çadırı kuruyoruz, bir gün de çadırı ve eşyaları kampingde bırakıp arabayla 100-200km ötelere kadar ara yollardan değişik yerleri gezelim diye geziniyoruz da.
Evde zıbarmak ayrı konu ama akşam hava kararınca soğuk biramı ve kamp sandalyemi alıp denizin kıyısında dalgalara karşı sessiz sakin ortamda bira içip tembellik etmek de güzel.

Ya da baharda hava ısınmaya başlamışken dağda kamp da güzel oluyor. Çadırları kurup mangalı yakıp çocukları dahil 15-20 kişi sofrayı kurup yayılmak, yemek sonrası ateşin başında takılmak falan eğlenceli şeyler. gündüz de orman içinde yürüyüşler yapmak falan keyifli. Ama o da bizim burada kampinglerin tesisleri kötü olduğu için 3-4 gün anca oluyor.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Bir fotosunu görseydik motorda nasıl durmuş?..
Bu konudaki gezimde fotoğrafları mevcut

Motosikleti
Honda CRF250L

son zamanlarda merak etmeye başlamıştım; çadır, yemek, yatak, ıvır zıvır motora nasıl sığdırıp kamp yapıyorlar diyordum, yani sadece uyku tulumunu bile tek başına motorda koyacak yer olmazken tonla malzemeyi nereye koyuyorlar diyordum.

bu yaz arkadaşım habire kamp yapmaya gidelim diyordu ve bende gideriz diye geçiştiriyordum ama hep merak ediyordum nasıl gideceğiz diye... gerçi gerek kalmadı zaten arkadaşlık bitti ve benim de kamp merakım bitti...

gxdqld4.jpg

Adam topcase 'e motosiklet takmış.
Saygılar, Tebrikler

Motosikleti
Ns200 15"
Ayı dağda ormanda olur , bende şu dağ bayır kamp yapanları anlayamıyorum , gel kardeşim mis gibi ülkemizde üç taraf denizle çevrili sahillerimiz var , sahilde ayılardan daha kılsız ama daha tehlikeli şeyler var 🤣
Dağda görmediğim domuzu sahillerde gördüm abi bu işte terslik var, Trilye'ye giderken bir kaç domuz görmüştüm hatta geçen bakımını yaptığım yakınım ile bir uzun yol yapalım dedi Foça'ya doğru gittik ve gene domuz gördük.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Apartman görevlisine uyuz olup onu çimlerde öldürsen, cesedi rahatlıkla topcase'de taşır, onu Uçmakdere'ye kadar götürüp dağdan aşağı atabilirsin. Bence işlevsel bir topcase. :)
Abi sizin iş yerini su bastıran bahçivan yaşıyor değil mi? :)

gxdqld4.jpg
sitede gördüğüm en komik görsel olabilir ya süper bi şey aosjgmasıh

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar