50cc Mondial kalkış sorunu

Merhabalar arkadaşlar Bende mondial 50 cc scoter var ÇoKDA MEMNUNDUM SANIRIM İLK mOTORUM oLDUĞUNDAN:) Herneyse sorunsuz sualsiz kUllanıodum taki arkadaşımla HAFTASONU birkaç saat gezene kadar.Pazartesi işe gitmek için Motoru çıkardığımda morotda 1 ilginçlik vardı Çünkü motor gitmiyordu YANİ AÇIKÇASI şÖLE: mOToR GİDİO AMA 10-20 İLE ARA GAZI VERE VERE 30 A çIkıo daha sonrada 40 a..(Tabi bu arada ben sinirleniyor, motorda zorlanıyo gibi..) Herneyse 1 tanıdık motorcu arkadaş a verdim yağını vs.. deşti baktı vs..sorunu gideremedi..:salut: daha sonra aynen o şekilde aldım..Bugün tekrar sıkışa sıkışa işe gittim fakat öğlen saatlerinde TEM otoyolu çıkışında Yolda kaldım Motor gitmiyor idi O halde rahat 10 km uzakta 1 motorcu ya gittim( Kan ter içinde:pr: )

Herneyse Motorcu kayıışı KOpmuş dedi.Motor çalışıo ama gitmio idi.AYnen öle gitti aldı geldi kayışıda zor buldu(40 ytl kayışa bayıldık sizce pahalımı?) ha bu arada bu Zor kalkmasını sordum nie BÖLE 10-20 İLE GİDİO DAHA SONRA Hızlanıo dedim?bana kayıştandır dedi belki sorunu hallettik kayışı taktı Motor gidio ama gene dediğim gibi yavaş kalkıo ve geç hızlanıo.Önceden ÇoK SERİ KALKIODU şUan böle KUllanılacak gibi deil sizclerce neden oluodur? 2 motorcuda bişe diemio net olarak heryere bakmak lazım vs.. diolar örneğin:diyafram,hava filtresi vs..Ben ne etsem bilmiyorum ya sizlerden 1 umut bekliorum....saoLunuz saygılar...:cat:

Mersin İl Temsilcisi
sorunun ateşlemeden kaynaklandığını ya dakarbüratörün ayarsız olduğunu düşünüyorum. ateşleme arttıkça yakım süresi kısalıyor olabilir. motorun çalışoyormuş demek ki motor aksamında bir sorun yok. ateşleme( buji), karbüratör ya da hava ayarı diye tahmin ediyorum. servise gidip önceden pazarlık yapmanı eğer randıman alamazsam parayı vermem demeni tavsiye ediyorum.

asm

bir arkadaşımın motoruda benzer şekilde arıza verdi

Mondial kullanıyor kendisi, epey para dökmesine rağmen arızada arıza :)

neyse diyeceğim,o da benzer sorunu karbüratörü temizleterek halletti ama aynı soruna emsal teşkil eder mi bu çözüm bilemeyeceğim

motoru iyi bir ustaya görterin derim,sadece 1 yer ile yetinilmemeli eğer içinize sinmiyorsa gittiğiniz ustanın yaptığı uygulama

benimde eczanede sağa sola gittğim bi 150 s asya var bendede kalkışta boğuk bi ses çıkıyodu gırıl gırıl dedim bi hava filtresine bakayım şunun bi açtım bide ne görsem hani kış bittğinde soba borularının içindeki kurumlar temizlenir ya aynen o şekilde pislik çıktı,, filtreye girecek hava deliği kalmamış onu temizledim bide buji leri çıkartıp uçlarını sildim ve gazı vermemle gitmesi bir oldu ,,ilk önce filtresine bak derim.sonra karbr.buji.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar