50CC- istanbul için

Merhabalar, 24yaşındayım ve istanbul içi kullanacağım bir scooter bakıyorum. Ehliyet masrafının (B'ye ek şekilde 1000tl civarı)sebebiyle 50cc'ye yöneldim. Boyum 190 ve 90kiloyum. Yani bu motorumsular için sanırım eccük iriyim.
Güzergah: ayazağa-maslak-istinye-arabalıyla çubuklu-üsküdar
2.alternatif ayazağa-kağıthane-tünel ile kabataş-sirkeci-arabalı feribot.
2.alternatif biraz daha uzun ama yokuş yok. Düz bir yol. Ayrıca tünel içinde radar ve yanlış hatırlamıyorsam 70km/s hız uygulaması olduğu için araçlar da yavaş ilerleyecek.
Bütçem yaklaşık olarak 3-4 bin tl civarında.
Honda today açıkcası beğenmedim ve temizleri bütçemi aşıyor. Yamaha neos belki olabilir ancak o da tuzlu bir kardeşimiz.
Sym orbit ll 50'ler hoşuma gitti sıfır km. Biraz zorlayarak alabilirim belki.
Görüşleriniz benim için değerlidir, teşekkür ederim iyi forumlar.

2. el 75 cc scooty pep bulabilirseniz hem sizi sıkıştıramazlar hem de tasarruf olur

Hocam bence bi ybr alin kafaniz rahat olsun heryere gidersiniz
Doğru diyorsun da scooter istiyorum açıkcası, üstelik istanbul trafiğinde 2 yıl manuel araba kullanıp 4 yıl otomatik kullanınca insan konfor istiyo😁 Okula git gel olacağından kask için sırt çantası taşıyamam yada arkaya çanta taktırmak hoş gözükmüyor gözüme.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:19 ----------

2. el 75 cc scooty pep bulabilirseniz hem sizi sıkıştıramazlar hem de tasarruf olur

Ehliyetsiz durumu nedir peki? Ruhsatta max 49cc diye geçmesi gerekiyor diye biliyorum

Dostum hız limitlerine aldanmamanı öneririm. İstanbul'da bunlara uyan yok. Ben o kadar güçsüz motorla zorluk çekeceğini düşünüyorum.

Dostum hız limitlerine aldanmamanı öneririm. İstanbul'da bunlara uyan yok. Ben o kadar güçsüz motorla zorluk çekeceğini düşünüyorum.

O tünelde 2 kere ceza yemiş biri olarak ve ayda bir kullananan biri olarak tünel boyunca rahatsız edilmem orası net. Öncesi sirkeci-kabataş sonrası kağıthane-ayazağa. O yolda belki rahatsız edilebilirim, ancak sollama yapılabilecek düzlükler olan bir yol. Açıkcası ehliyet için 1200 lira vermek istemiyorum. Kaçınma sebebim bu

Doğru diyorsun da scooter istiyorum açıkcası, üstelik istanbul trafiğinde 2 yıl manuel araba kullanıp 4 yıl otomatik kullanınca insan konfor istiyo Okula git gel olacağından kask için sırt çantası taşıyamam yada arkaya çanta taktırmak hoş gözükmüyor gözüme.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:19 ----------

Ehliyetsiz durumu nedir peki? Ruhsatta max 49cc diye geçmesi gerekiyor diye biliyorum
Ehliyet gerekir evet.

Cup düşünebilirsiniz belki, onlar da otomatik sayılır ? 50 cc modelleri var ve hız olarak da yeterli

50cc scooter ancak yazlıktan plaja gitmek için kullanılır.
Motosiklet kullanacaksan nasıl olsa eninde sonunda o ehliyet alınacak o para verilecek. Şartları zorlayıp borç harç ehliyeti alıp adına motorlu taşıt denebilecek bir scooter almanı öneririm.

50 cc lik bir motosiklet almak istiyorsanız bence en azından bir yerden bir 50 cc li bulun bir iki gün deneyin baktınız memnun kalıyorsunuz alırsınız bitane olmazsa alırsınız bitane 125 cc 150cc sizi mutlu eder.

50cc scooter ancak yazlıktan plaja gitmek için kullanılır.
Motosiklet kullanacaksan nasıl olsa eninde sonunda o ehliyet alınacak o para verilecek. Şartları zorlayıp borç harç ehliyeti alıp adına motorlu taşıt denebilecek bir scooter almanı öneririm.

Aile karşı olup herşeyi cebimden yapınca ancak bu kadar yapabiliyorum. Borç harç alamam, ben bakkala 25 kuruş çıkışmayıp borç yapınca uyuyamayan biriyim. :)

50 cc lik bir motosiklet almak istiyorsanız bence en azından bir yerden bir 50 cc li bulun bir iki gün deneyin baktınız memnun kalıyorsunuz alırsınız bitane olmazsa alırsınız bitane 125 cc 150cc sizi mutlu eder.
Ehliyet ehliyet ehliyet :) işte ona 1200 vermek hem zorlar hem de aile bi süre bilmeyeceği için sattırırlarsa falan biyerlere fazladan 1200 lira sıkışsın istemiyorum açıkcası. Korkum da var anneden yana :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:50 ----------

50 cc ila diyorsan bir de asya polo 50 ye bak derim.

Baktım abi de plakasız ruhsatsız vs var. Şuan sarı logolu ikinci el sitesinde yok asya

Hocam özelden de konuştuk binilir mi binilir ben 3 sene bindim.ama keşke 125 cc bişey alsam dediğim zamanlar da oldu. Çok az yakar, düz yolda 50 km hızım olmasına rağmen İstanbul trafiğimde

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

İstanbul trafiğinde nereye ne kadar zaman da gideceğim hep belliydi.

Hocam özelden de konuştuk binilir mi binilir ben 3 sene bindim.ama keşke 125 cc bişey alsam dediğim zamanlar da oldu. Çok az yakar, düz yolda 50 km hızım olmasına rağmen İstanbul trafiğimde

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

İstanbul trafiğinde nereye ne kadar zaman da gideceğim hep belliydi.

İşte sen binmiş bir örneksin, birçok kişinin binmeden yorum yaptığı düşüyor istemeden aklıma.
He yine de değerli yorumları ve görüşleri için herkese teşekkür ederim, elbette iyi niyetiyle söylüyor herkes hiç bi artniyet aramam.
Ama benim de aklıma yatıyor.
Fiat bis trafikte fink atabiliyorken aynı yolda yaklaşık hızlarda gideceğiz. Çok mu düz mantık oldu?

Sevgili kardeşim, o 50 cc seni ancak 1 hafta mutlu eder, sonrada 'ya bu gitmiyor' der durursun, en iyisi sen 125 lik veya 150 lik bişey al, en azından o cümleyi 6 ay veya 1 yıl sonra söylersin, saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar