Anlaşılan 50cc de biraz daha diretirsem klavyelerinizi yada telefonlarınızı kafama yicem
Ayrıca bahsettiğim bisiklet mevzusu 50cc scootera göre daha yavaş daha gözükmeyen bi olay. Trafikte iki teker taşıtın yerinden konumundan çokta bi haber değilim aslında o yüzden dediydim

ben taşlanmadan ehliyet araştırayım bari

) hepinize teşekkür ederim görüşleriniz ve yorumlarınız değerlidir, esirgemediğiniz için tekrar sağolun
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------
Bahsettiğin gizergahları biliyorum.
Ayazağa zaten bir şantiye o yolda mikserler sarı kamyonlar 100 ün altında viraj almıyo. Maslağa çıkan rampada minübüsler yarışıyo.
Ben olsam 125 ten güçsüz bi motorla o yollara girmemeye bakardım.
Ama eğer yapıcak başka bi alternatif yoksa tünele gitmektense maslağa çıkıp istinye veya reşitpaşadan sahile inip ordan sirkeciye gidip karşıya geçmek daha rahat olabilir.
Tünel 2.alternatif. Asıl aklımdaki üsküdar-çubuklu-arabalıyla istinye-istinye bayırından maslak-ordan ayazağa yokuşundan değil de maslak 1453ün önünden ayazağa var aklımda. O aradan yol açıldı haberiniz olsun bu arada, kaymak gibi. Direk maslak metronun 50m aşağısına atıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------
Kısmen değil tamamen haklıyım, hala sorunu sadece ulaşım olarak görüyorsun. Bir kere 190 boy 90 kilo bir adamın 50cc cücük kadar scooter üzerinde onu öyle sular seller gibi kullanmasını bekleme. Dizlerin gidona değer, totonun yarısı dışarda kalır; oturarak fürül fürül giderim diye bir şey yok onu kullanabilme becerinin çok iyi olması lazım. Bisiklet tecrübesi motosiklet kullanmanın yanında bir hiçtir. Buna veya otomobil kullanma tecrübene hiç güvenme. 50cc ile düşmeyecek misin sanıyorsun. Önce eğitim almalısın eğitime gidersen anlayacaksın ne kadar ciddi bir şey olduğunu.
Evet ben o gidonu çevirme olayını düşünmemiştim aralara girip çıkarken. Galiba yarın ehliyet kursu kaydımı yapıcam

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------
dostum bu kadar adam üstüne çıkarlar, zorluk çekersin diyor. sen diyorsun ki "yok yeaa. istanbulda ne üstüme çıkacaklar."
peki sen daha iyisini bilirsin.
al sana ehliyet de gerektirmeyen motor önerisi o zaman;
http://www.kralmotor.com.tr/kr23-lima/
elektrikli sukutır. fiyatı da mis. herşeyi var.
kolay gelsin.
Yok canım estağfurullah öyle bir söylemde bulunmadım trafik içinde sürekli bisiklete binen biri olarak sıkışık ve akan trafikte benim de üstüme çıkıyorlar. Belki sallamadığımdan belki henüz şükür ki canımı tehlikeye atacak bi olay olmadığından böyle düşünüyorum. Ama sanırım yarın gerekli evrakları alıp ehliyete kayıt olucam