50cc için ehliyet gerekiyormu?birde b ehliyeti olupta a2 olmdğı için ceza yiyenvar mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
görüşlerinizi bekliyorum.b ehliyetim var ama a2 yok.b ehliyet olupta a2 olmadıgı için yakalanınca polis a2 olmadıgı için ne tür uygulamalarla karsılastınız?

Motorlu bisiklet ve bisiklet için A1, motosiklet için A2 ehliyet gereklidir. ancak A1 kalktığı için tüm bisiklet motorlu bisiklet (mobilet) ve motosiklet için mutlaka A2 ehliyeti gereklidir.

Geçen senelerde bir kanun çıkarılacağı ve 125cc otomatik vitesli olanlar için B ehliyeti ile kullanım sağlanacağı söyleniyordu. Ancak hala yürürlükte olan kanun tüm motosikletler için (cc önemli değil) A2 ehliyetini aramaktadır. Yakalanırsan ehliyetsiz araç kullanıyor muamele göreceksiz.

suremezsın arkadasım

mecburen a2 almak zorundasın sakın bınme ben 8 aydır beklıyom valaa 20 gun sonra bınecem ama sakın yakalanırsan 800 ytl cezası var 50 cc deıl 10 cc bıle olsa

Motorlu bisiklet ve bisiklet için A1, motosiklet için A2 ehliyet gereklidir. ancak A1 kalktığı için tüm bisiklet motorlu bisiklet (mobilet) ve motosiklet için mutlaka A2 ehliyeti gereklidir.

hoca bu konuda cok yanlışsın

49 cc ye kadar ehliyet gerektirmiyor o motorlarda otobana cıkamıyor
elektrıklı scoter da aynı şekılde ehıyet gerektırmıyor ama otobana cıkamıyorsun ( e5 ve bolunmuş yollarda dahıl )

ama yakın zamanda kanun değişmiştir bilemem o halde ben yanlışım

elektrıklı scoter da aynı şekılde ehıyet gerektırmıyor ama otobana cıkamıyorsun ( e5 ve bolunmuş yollarda dahıl )

Arkadaşım bisiklet te dahil olmak kaydı ile A1 ehliyet ile kullanılması gerekiyor fakat uygulanmıyor o ayrı bazı illerde yanılmıyorsam Konya idi bisiklet lere dahi plaka uygulaması var üzerinde sıvı yakıtlı patlar motor bulunan her 2 teker i A2 ile kullanma zorunluluğu var bizim memlekette elektrik motorlu bike ler bisiklet sınıfında ithal edildiği için bizde ellemiyor memur beyler

Son düzenleme:
hoca bu konuda cok yanlışsın

biz1 hafta olmadı todayle ceza yiyeli.820 bize girdi:p

ben sunu anlamıyorum.elektrikli scooter a ceza yazmıyorsun adam sehiriçinde her yerde istediği gibi dolasıyor.kalkıp 50 cc motosiklte ceza yazıyorsun olacak sey değil.motorcu48 arkadasım b ehliyetin var mıydı?zaten b olunca trafik ilkyardım bilgilerini almıs oluyorsun.bisiklet süren herkes de motosiklet sürebilir.bizde cok yanlıs uygulamalar var

benı jandarma durdurmustu bende b ehliyetimi werdim we jandarma bana bu ehliyet olmas dedi bende bilmiyodum memur bey deyip işi öle halletmiştim

benim b de var a2 de var ama motor ablamındı ablama verdim motoru kavşağı dönüncede trafik polisi çıktı cezayı yapıştırdı hemde todayle motorun zaten yarı parası b ehliyetine gelince daha öyle bi yasa çıkmadı fakat çıkıcak muhabbetleri çok olmuştu

bende b var.a2 yi de alcam 25 agustos da sınavı var.o zamana kadar idare edersek iyi olcak.onun için soruyorum b ehliyet olunca tolerans gösteriyorlar mı diye

Traktör veya iş makinesi de otobana giremiyor ama onların ehliyetleri farklı sınıf olmak kaydıyla var.

Mobilet veya bisikletlerin otobana çıkamaz ancak şehir içerisinde ehliyet ile kullanılması zorunludur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar