Marka ve model.
mondial 125 KT 2005 model
Ne kadar zamanda, ne kadar yol yapıldı?
2 yılda 16.000 km
Kullanım şartları.
şehiriçi,yağmur çamur,şehirlerarası (en uzun 500 km)
Bu süre içinde kaç defa bakım dışı servise gidildi?
ben alalı 8 ay oldu toplamda 4 defa servise gittim bakım dahil
Tamirat masrafları toplamda ne kadar oldu?
100 ytl olmuştur ( 8 ayda )
değişen parçalar
-gösterge makarası 15ytl
-far sinyal ampülleri 5 ytl
- karbürator hortumu 5 ytl
- buji 5 ytl
- sis lambası 7 ytl (işçilik benden)
Motor hakkında genel yorumlar.
Şehir içinde kısa mesafelerde çok ekonomik ve çok sağlam bir motor en soğuk havada bile tek marşta çalışıyor beni hiç yolda bırakmadı ( 2 defa benzinim bitti o da benim arızam), her gün işe gidip geliyorum 30 cm suya girdim motor stop etmedi , tahminime göre 50.000 yapar bir arkadasım mondail 125 kt ile 20.000 yaptı hiçbir sorun yok.Bakımlarını çok düzenli yaptım 800 km de bir zinciri yıkadım, motorumu zorlamadım.
![]()
Neden 50000 yapar deniyor anlamıyorum ? 50000'e gelince ne olacak yani ? Motor mu bitecek ? Şasi ortadan ikiye mi kırılacak ? Motoru çöpe mi atacaksın ? Zaten 20000'e gelmiş fazla sorun yok deniyor, aynı şekilde kullanmaya ve bakmaya devam et 50000'i rahat geçecektir.
Çin motosikletlerinin (daha doğrusu Çin markalı motosikletlerin, ikisi aynı şey değil) en büyük sorunu kalitelerinin düşük olması değil, belirli bir kalite standartlarının olmamasıdır. Birinin 20000 Km sorun çıkarmayan motoru, bir diğerinde arıza üzerine arıza yapıyor. Demek ki bütün motorları belirli bir seviyede yapsalar hepsi rahat 20000'leri görecek. 20000'e kadar sorun çıkarmamış bir motordan ileride de fazla sorun beklememek gerekir.