bende mondial 110ft var. bakımlarını yaparım fakat motorumu çok zorlarım. sınırları az olduğu için macburen zorluyorum. motosikletimin motor kısmını çok zorladım fakat yağını filtresini zamanında değiştirir temizlerim.
şu anda 9600km de. motor kısmında kesinlikle sorun yok.
Marka ve model.
mondial 110ft 2005 model
Ne kadar zamanda, ne kadar yol yapıldı?
nisan 2005 den bu yana 9600km
Kullanım şartları.
şehiriçi,doğalgaz çukurları

,tozlu taşlı nerdeyse offroad yollar, bir cup anca bu kadar zorlanır. yağmur çamur. fakat hiç düşmedi motorum.
Bu süre içinde kaç defa bakım dışı servise gidildi?
walla çok gittim fakat far ampülü sinyal ampülü ıvır zıvır için çünkü servis arkadaşım:mrgreen:
Tamirat masrafları toplamda ne kadar oldu?
toplasan tüm bakımlar debriyaj balatası (18ytl) 200 ytl yi geçmez. bu da ünlü markaların bir balata değişimi nerdeyse.
değişen parçalar
-debriyaj balatası 18ytl
-far sinyal ampülleri toplam 5-10 ytl tümü 4 sinyal bir ön far
-kontak anahtarı değişti hırsız zorlamış çalmak üzereyken kaçtı baktık kontak iptal
Motor hakkında genel yorumlar.
dış aksamı yani plastik aksamı. bazı sesler geliyor sesi kesemedim. arazi tarzı yollara çukurlara çok girdiğimden olsa gerek bazı yerlerden ses geliyor. motor kısmı çok iyi 20 bin km yi rahat yapar. 9500 kmde zorlamama rağmen hiç tık demedi.
dış aksamına gıcık oluyorum resmen heryeri plastik

r:
motorun bakımlarını kendim yapıyorum 8 binden sonra karar verdim. bence anlıyorsanız siz yapın servise vereceğiniz paraya 3 kere kendiniz yaparsınız. motoru söküp takmayı biraz biliyorsanız iyi fakat motordan anlamıyorsanız kesinlikle çinli almayın servisleri zengin edersiniz. en ufak ampülden 10 ytl alırlar halbuki 4 tanesi 1,5 ytl