motosikletim 2005 model mondial mct 250 idi. her 1000 kmde yağı, her 1.500 kmde bujileri değişti. en kaliteli yedek parçalar kullandıldı. sürekli servis bakımı aldı, en küçük bir aksaklıkta koşa koşa servise gidildi ancaaakkkk,:mrgreen:
12.000 kmde kurtulduğum bu bahse konu mondial mct 250 bir süre sonra blok altından yağ kaçırmaya başladı. keçeleri değiştirmemize, ince ince incelememize rağmen çözülmedi, sık sık yağ ekliyordum.motor bir kez yattı ancak koruma demiri sayesinde motorun hiçbir yeri(gidon hariç) kesinlikle darbe almadı.
1 kez yoğun ve akıcı trafikte ben sol şeritte iken daha önceden hiç ama hiç bir belirti vermeyen tıkır tıkır çalışan motor kitlendi, refleksim sayesinde debriyajı sıkarak ölümcül bir kazadan kurtuldum, şehir içinde olduğum için şanslıydım dostlar sayesinde sağda solda rezil olmadan evime ulaştım. egzantrik zinciri kopmuş, kopan parça motoru kitlemiş.
neredeyse her hafta ön far ampulu değiştiriyordum. diğer bütün farlar ve ekstra bulunan sis farları randımanlı çalışmasına rağmen türlü türlü firmaların bütün ampülleri patladı. ön fara giden kabloları vs yeniledik, bir süre sonra yine başladı bu olay. bu sebeple defalarca gece gece karanlıkta kaldım, sis farları ile evime ulaşmaya çalıştım, kamyonların arkasında defalarca tehlike atlattım.
motosikletin arka freni neredeyse tutmuyordu, kampanayı falan değiştirdik, yağlanması gereken yerleri yağladık değişmedi. meğerse bütün mct ler böyleymiş.
motosiklette küçük arka dişli(31) bulunmasına rağmen binlerce km boyunca öldüm titremekten, artçılarım ise küçük yolcu selesinden ziyade ayakları uyuşturacak kadar titreyen peglerden şikayetçi oldular.
yakıt konusu bnm mct mde garipdi. tüm ayarları tam olmasına rağmen şehir içi şehir dışı farketmezsizin 100 km de 4.5 lt civarında idi.
kendi motosikletim hakkında yorum yaparsam gerçi bunu diğer çinliler içinde genelleyebiliriz, bu motorlara binmek için plan proje üretmeniz, sürekli motoru geliştirmeniz gerek. titreyen motor için, pegler için,egsoz için, jantlar ve lastikler için, aydınlatma sistemi için modifikasyonlar yapmanız gerek. her zaman bir b planınız olmalı eğer bir çinli kullanıyorsanız. bir çinli ile uzun yola çıkıyorsanız her zaman yanınızda en kötüsünü düşünerek nakit para bulundurmalısınız.
hepmi sorun hayır, Allah var tipi güzel aletin. yakışıklı yani. ne kadar egsozundan birkaç susturucu alınca bir otomobil gibi ses çıkartsada eğlenceli bir motosiklet mct. motoisklete yeni başlayan içinde bence güzel bir başlangıç motoru. sürati, ağırlığı tam kararında. ne çok hızlı nede çok ağır. insanı bu yönleri ile zorlamıyor yani.
sen motosiklet kullanmayı bilmiyorsun, at sahibine göre kişner falan demeyin sakın. daha önceden binlerce km lik scooter deneyimim var. yani neyin nasıl yapılacağını, hangi sıklıkla neye bakım yapılacağını bilirim. motorun halinden anlarım demek istediğim. ben bu topice daha önceden de birkaç yorum yazmış ve motorumdan memnun olduğumu söylemiştim. ampülmüş, lastikmiş, titremeymiş, zırıltıymış bunlar küçük ayrıntılar hallolur hepsi diye kandırdım kendimi sürekli ama çekilmiyor bir yerden sonra. uğraşacak hevesiniz kalmıyor. zira sorun çıkmasın diye habire bir gelişim içinde oluyor motor.
alın size motorunu satıp :queen:gerçeklerin farkına varan eski bir çin menşeli motosiklet sahibinden objektif yorumlar.