50 tl lik su altı kemarasını motora montaj etmek :) (KODAK ZM-1)

Motosikleti
SuZan
Herkese selamlar. Kazasız belasız cezasız sürüşler. internetten 50 tl ye aldığım Kodak ZM-1 su altı kameramın motosıkletıme montajını anlatmaya calısacagım. Normalde Elektronik mezunuyum ama malum özel sektör. birde bakım onarım teknisyeni olunca ''Köyden geldim ne iş olsa yaparım abi..'' modunda kaynak taş falan kullanmayı öğrendim. işçiliğim üstatların yanında cok iyi değil..

Gerekli malzemeler ;
1-)Kodak zm01 su altı aksiyon kamerası.
2-)uygun boyutta hortum kelepcesı
3-)m8 cıvata - somun - pul
4-)uygun boyutta boru kelepcesı
5-)kaynak - taş/testere
6-)uygun gorulen boya
7-)tornavida-pense
9-)sakin bir GECE VARDİYASI ve CESARET :)

önce boru kelepcemize bir metrik 8 cıvata kaynatıyoruz..

Ry4Zz6.jpg
[/url][/IMG]
MYbGAN.jpg
[/url][/IMG]
ydvaOL.jpg
[/url][/IMG]

sonra uygun bir demiri kamera ile kelepce arasına yerlestırmek uzere hazırlıyor ve bır pul kaynatıyoruz.

qqakVd.jpg
[/url][/IMG]
P3AW9O.jpg
[/url][/IMG]

ara baglantıyı saglıyacak olan metrık 8 cıvatamızı kamerayı anahtar kullanmadan el ile kolay sokup takmak ıcın tepesıne bir pul kaynatıp hazırlıyoruz.

4m3o67.jpg
[/url][/IMG]
8n3vqW.jpg
[/url][/IMG]

son geldiğimiz durum.

ZNaoAz.jpg
[/url][/IMG]
glDMnQ.jpg
[/url][/IMG]
Ry4zJo.jpg
[/url][/IMG]

ve boya zamanı..

P3AJ5b.jpg
[/url][/IMG]
glDM5L.jpg
[/url][/IMG]

montaja geçiyoruz..

nPa0g1.jpg
[/url][/IMG]
vzlWRR.jpg
[/url][/IMG]
NVd0WP.jpg
[/url][/IMG]

bitmiş hali..

glDMV2.jpg
[/url][/IMG]
W2y39L.jpg
[/url][/IMG]
rLazZM.jpg
[/url][/IMG]

yapmak istiyenlere fikir verebildiysek ne mutlu bana...

Motosikleti
SuZan
youtube'den KODAK ZM1 diye bakabilirsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------

video benim değil. youtube'den alıntıdır.

Canavar gibi olmuş, elinize sağlık:cat:

Hakikaten performans nasıl? yani pil ömrü, çekim/kayıt süresi?

Son düzenleme:
kamera iyi de, ben yaptığın aparat ile görüntüyü merak etmiştim, ne kadar sallanıyor, ses yapıyor mu falan.

Motosikleti
SuZan
daha önce cb'de kullanıyordum kayıt kalıtesıne gore degısıyor fakat ortalama 4.5-5 saat kayıt yaptıgını idda edenler var tek sarjla. ben hıc o kadar uzun yolda denemedım. nette KODAK ZM1 olarak aratırsanız muhtalif sitelerde ürün mevcut.

Ürünü inceledim güzel bir kamera tam motosikletlik.. :) Rica etsem bataryasının fotosunu çekip gönderebilir misiniz ? Üzerinde yazan değerler okunacak şekilde. Birde kaç saat yetiyor 2 saat falan demişler bazı forumlarda. Olmadı bi batarya modifiyesiyle uzun süreli çekim sağlanabilir. Birde En fazla kaç GB hafıza kartı takılabiliyor ? Çok mu soru sordum ne :sunny:

daha önce cb'de kullanıyordum kayıt kalıtesıne gore degısıyor fakat ortalama 4.5-5 saat kayıt yaptıgını idda edenler var tek sarjla. ben hıc o kadar uzun yolda denemedım. nette KODAK ZM1 olarak aratırsanız muhtalif sitelerde ürün mevcut.

4.5-5 saat kayıt yaptıgını idda edenler var ::23343:: hayy maşallah, bir tane edinmeliyim.

Motosikleti
SuZan
Ürünü inceledim güzel bir kamera tam motosikletlik.. :) Rica etsem bataryasının fotosunu çekip gönderebilir misiniz ? Üzerinde yazan değerler okunacak şekilde. Birde kaç saat yetiyor 2 saat falan demişler bazı forumlarda. Olmadı bi batarya modifiyesiyle uzun süreli çekim sağlanabilir. Birde En fazla kaç GB hafıza kartı takılabiliyor ? Çok mu soru sordum ne :sunny:

batarya ürünün kendi içinde. usb girişi ve kendi arayüz programıda aynı sekılde. en fazla kac takılıyor bılmıyorum fakat ben 8gb kullanıyorum 11bucuk saate kadar kayıt imkanı veriyor.

Ooo 8 GB için o kadar veriyorsa hele çok güzel.. :) Hangi site üzerinden aldınız acaba 70 80 tl olarak görüyorum ben sitelerde. (Batarya işini içini açıp bi şekilde yapacağız o zaman.

Motosikleti
SuZan
zamanında gitti gidiyordan kargo dahil 52 tl gibi bi fiyata almıstım.

Kocaeli İl Temsilcisi
Güzel çalışma olmuş elinize sağlık . En yakın sürede cbf ile kayıtlarınızı bekliyoruz :) Bende de cbf var kameranın fiyatıda baya uygunmuş. Acaba kemarayı deponun üstüne monte etme olanağı var mı ?

Motosikleti
SuZan
tesekkurler. dilediğiniz yere montaj yapabilirsiniz. biraz el becerisi ile :)

Güzel çalışma olmuş elinize sağlık . En yakın sürede cbf ile kayıtlarınızı bekliyoruz :) Bende de cbf var kameranın fiyatıda baya uygunmuş. Acaba kemarayı deponun üstüne monte etme olanağı var mı ?

bence depodan ziyade aynı yöntem ile gidona monte etmek cok daha kolay olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar