Gri blok Honda kopyası denilen 50-125 bloklardan uzak durun yedek parçaları çok pahalı.
139qmb olarak geçen maksimum 80 cc yükseltilebilen (aslında 72cc) Standart 50 cc modellerden uzak durun diyeceğim ama çok seçenek yok mecbur bundan alacaksınız.
standart gy6 blok 50-125 bulursanız kaçırmayın yapıştırın. Yedek parçası her yerde bulunur, çok iyi potansiyeli vardır. Kolay kolay bozulmaz bozulsa da parçası çok ucuzdur.
50 cc için sigorta zorunluluğu muhabbetini yeni gördüm. Eğer öyle bir şey olursa 50 almanın hiçbir mantığı yok jupiter 125 alın unutun.
Sakın ola yamaha, sym gibi bilindik markalardan 50cc almayın gerçekten 50 cc o motorlar katakulli yok. Sağlamlar ama gitmiyorlar.
Benim ehliyetim yok mecbur 50 alacağım diyorsanız 1 senelik sigorta parasına kıyıp a2 ehliyet alın çok zor değil.
Zorunlu sigorta mevzusu gerçekleşmezse dediğim gibi alınabilecek tek scooter standart siyah kapak gy6 125 cc olur. Gri blok daha az titrer daha az yakar evet ancak ilerde bakım ve tamir zamanı gelince üzülürsünüz. Bir de yukinin dio kopyası diye sattığı route 50-110 serisi ve gentle 50-150 serisi var ki aman ha hiçbir parçası ortalıkta yok rezil olursunuz. Dio kopyası falan da değil o motorlar.