50 CC Ehliyetsiz Motor kullanımı

Arkadaşlar bu konudan sıkıldığınızı farkındayım. Soracağım şey etik olmayabilir, sadece bilmek istiyorum; herhangi bir uygulama için teyit amaçlı değildir.

Yaşım 22, küçük bir şehirde yaşıyorum ve genellikle çevirmeye merkezde çok rastlanmıyor. Ehliyetsiz bir şekilde yakalansam ceza yazma olasılığı sizce nedir? Bir şekilde geçiştirme şansı olur mu? Ruhsat sahibine de aynı cezayı yazıyorlar. Motoru çaldım, ruhsat sahibinin haberi yok şeklinde bir yalan söylesem hukuki olarak süreç nasıl işler? Ruhsat sahibi abim, ben öğrenciyim; aynı zamanda çalışıyorum. Ehliyet alana kadar işe gidip gelmek için abimin motorunu kullanmayı düşünüyorum.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Merhabalar, sakın böyle şeyler yapma. İş kamu davasına kadar gider nurtopu gibi sabıkan olur.

50 cc için B ehliyet gerekli, seni çeviren polise ruhsatı verdiğin zaman cezayı yersin, artık polisler inisiyatif kullanmıyor.

Madem yaşın 22, anladığım kadarıyla durumunda çok yok, B ehliyete yazıl, al rahat rahat kullan, zaten B ehliyet sana hayat boyu lazım, B ehliyet koşulu olan tonla iş var piyasada alman lazım zaten...

Arkadaşlar bu konudan sıkıldığınızı farkındayım. Soracağım şey etik olmayabilir, sadece bilmek istiyorum; herhangi bir uygulama için teyit amaçlı değildir.

Yaşım 22, küçük bir şehirde yaşıyorum ve genellikle çevirmeye merkezde çok rastlanmıyor. Ehliyetsiz bir şekilde yakalansam ceza yazma olasılığı sizce nedir? Bir şekilde geçiştirme şansı olur mu? Ruhsat sahibine de aynı cezayı yazıyorlar. Motoru çaldım, ruhsat sahibinin haberi yok şeklinde bir yalan söylesem hukuki olarak süreç nasıl işler? Ruhsat sahibi abim, ben öğrenciyim; aynı zamanda çalışıyorum. Ehliyet alana kadar işe gidip gelmek için abimin motorunu kullanmayı düşünüyorum.
Kardeş trollsen yada değilsen fark etmeden yazıyorum.
Okuyorsan git okula kaydını sildir.
Memlekete faydan olsun.
Yani bunu bilerek yazıyorsan sadece üzülürüm.
Motoru çaldım demeyi düşünüyorsun motor abinin.
Kesinlikle çeviren polislere çaldım de.
Hiç bir şey olmaz.
Sadece akıllanman için güzel ders almış olursun.

Merhabalar, sakın böyle şeyler yapma. İş kamu davasına kadar gider nurtopu gibi sabıkan olur.

50 cc için B ehliyet gerekli, seni çeviren polise ruhsatı verdiğin zaman cezayı yersin, artık polisler inisiyatif kullanmıyor.

Madem yaşın 22, anladığım kadarıyla durumunda çok yok, B ehliyete yazıl, al rahat rahat kullan, zaten B ehliyet sana hayat boyu lazım, B ehliyet koşulu olan tonla iş var piyasada alman lazım zaten...

Ehliyete yazıldım, 1,5 ay sonrasına verdiler. Hem onun parasını ödüyorum, hem okul hem masraflar; işe yürümek zorunda kalıyorum, 1,5 saat yürümem gerekiyor. Düze çıkana kadar biraz mecbur kalmıştım motor kullanmaya, sizden fikir almak istedim. Yapma diyorsanız, konu kapanmıştır.

Ehliyeti almadan öyle işlere girişme kardeşim başın çok ağrır, 20 yaşında bende ehliyetsiz kullanıyordum motoru aldıktan sonra 1 ay geçmeden ehliyete yazıldım. Ehliyetini al ondan sonra bin. Ceza yazacaklar , motor bağlanacak, çaldım desen hayırlı olsun sabıkan olur ciddi manada sorun. Birine zarar versem bir ömür ona çalışırsın sıkıntı yani.

Kardeş trollsen yada değilsen fark etmeden yazıyorum.
Okuyorsan git okula kaydını sildir.
Memlekete faydan olsun.
Yani bunu bilerek yazıyorsan sadece üzülürüm.
Motoru çaldım demeyi düşünüyorsun motor abinin.
Kesinlikle çeviren polislere çaldım de.
Hiç bir şey olmaz.
Sadece akıllanman için güzel ders almış olursun.
Alanya ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ'nde Biyosistem Mühendisliği okuyorum. Çalıştığım yer şehrin diğer ucunda kalıyor. Otobüsle gitsem ayın 20'sinde param kalmıyor. Her şeyi çok biliyorsun, sana sorayım dedim bu konu hakkında da uzmansındır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ehliyeti almadan öyle işlere girişme kardeşim başın çok ağrır, 20 yaşında bende ehliyetsiz kullanıyordum motoru aldıktan sonra 1 ay geçmeden ehliyete yazıldım. Ehliyetini al ondan sonra bin. Ceza yazacaklar , motor bağlanacak, çaldım desen hayırlı olsun sabıkan olur ciddi manada sorun. Birine zarar versem bir ömür ona çalışırsın sıkıntı yani.
Eyw kral, nelerle karşılaşabileceğimi biliyorum. Sorduğum şey doğru olan bir şey değil; biraz objektif olarak benim durumumda olsanız, bu süreçte kullanır mısınız. Bunu ölçmek istedim. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Son düzenleme:
Alanya ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ'nde Biyosistem Mühendisliği okuyorum. Çalıştığım yer şehrin diğer ucunda kalıyor. Otobüsle gitsem ayın 20'sinde param kalmıyor. Her şeyi çok biliyorsun, sana sorayım dedim bu konu hakkında da uzmansındır.
Kardeşim kötülüğüne konuştuğumu sanma !
Üniversite okuyorum deyip motoru çaldım dersen hırsız damgası yersin mantık mı şimdi bu ?
Okuyorsun çalışıyorsun işin zor ceza yersen 40 bin tl kaçacak cüzdana .
Onu nasıl ödeyeceksin.
Kaza yaptın vurdun birine ya da arabasına bütün sorumluluk sende.
Motoru çaldım derim demene takıldım okuyan adamsın bunu düşünmen lazım.

Motosikleti
?

Reis Risk Alma 18 Bin Tl Ceza Ödeme Sabır Et 1,5 Ay Bekle

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Üniversite okuyorum deyip motoru çaldım dersen hırsız damgası yersin mantık mı şimdi bu ?
Onu nasıl ödeyeceksin.
Birkan mantığında ve yazdıklarında haklısın. Fakat buraya yazan bazı arkadaşlar gerçekten çaresizlikten yazıyor. İnsan çaresiz kaldığında mantık da bir süreliğine kaybedilebiliyor. Yukarıda çok güzel bir üslup ile cevap veren arkadaşlara da belki oğuz kardeşin dediği " çaldım derim" sözü çok garip gelmiştir. Ama çok olumlu, kapsayıcı ve düşünceli cevap vermişler. Sen de onlar kadar olumlu bir kardeşimsin.

Yoksa kötülüğüne konuşmadığını ben çok iyi biliyorum. Fakat "okuyorsan git kaydını sildir" sözü hele bu mübarek zamanlarda ağır kaçabiliyor.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eyw kral, nelerle karşılaşabileceğimi biliyorum. Sorduğum şey doğru olan bir şey değil; biraz objektif olarak benim durumumda olsanız, bu süreçte kullanır mısınız. Bunu ölçmek istedim. Teşekkür ederim yanıtınız için.
Ben kullanmam kardeşim sana da tavsiye etmem , Allah korusun bişey olsa kurtulamazsın.

Onu nasıl ödeyeceksin.

Süreç bildiğim bir şey değil, kral. Verdiğin tepki çok agresif. Söylediğim şeyin doğru olmadığını biliyorum, fakat Türkiye'de her şey kitabına göre yapılmadığı için 'çaldım derim' kısmında ifade ettiğim şey; (abimin haberi yok, komiserim, o vermedi bana motoru, ben habersiz aldım) bunu söylediğimde nasıl bir tepki alırım, bunu anlamaya çalışmıştım.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Ehliyete yazıldım, 1,5 ay sonrasına verdiler. Hem onun parasını ödüyorum, hem okul hem masraflar; işe yürümek zorunda kalıyorum, 1,5 saat yürümem gerekiyor. Düze çıkana kadar biraz mecbur kalmıştım motor kullanmaya, sizden fikir almak istedim. Yapma diyorsanız, konu kapanmıştır.
Teşekkürler dikkate aldığın için, seni anlıyorum otobüse binmek yürümek çok zor haklısın, ama bugün sabırla otobüse bin ki yarın motorun kıymetini bil. Bende motor hayaliyle çok yürüdüm, eğer ehliyetsiz sürmeye kalkarsan her hangi bir ceza durumunda çok pişman olursun, bırak her şey olması gerektiği gibi olsun.

Teşekkürler dikkate aldığın için, seni anlıyorum otobüse binmek yürümek çok zor haklısın, ama bugün sabırla otobüse bin ki yarın motorun kıymetini bil. Bende motor hayaliyle çok yürüdüm, eğer ehliyetsiz sürmeye kalkarsan her hangi bir ceza durumunda çok pişman olursun, bırak her şey olması gerektiği gibi olsun.
Sağ olun hocam, tavsiyenizi dikkate alacağım. Çevremdeki insanlardan konu hakkındaki geri dönüşlerden yakalanma olasılığının düşük olduğu yönünde bir çıkarım yapmıştım. Ama şimdi işin içinde olan sizlere sorunca durumun ciddiyetinin biraz daha farkında oldum. Teşekkür ederim.

Birkan mantığında ve yazdıklarında haklısın. Fakat buraya yazan bazı arkadaşlar gerçekten çaresizlikten yazıyor. İnsan çaresiz kaldığında mantık da bir süreliğine kaybedilebiliyor. Yukarıda çok güzel bir üslup ile cevap veren arkadaşlara da belki oğuz kardeşin dediği " çaldım derim" sözü çok garip gelmiştir. Ama çok olumlu, kapsayıcı ve düşünceli cevap vermişler. Sen de onlar kadar olumlu bir kardeşimsin.

Yoksa kötülüğüne konuşmadığını ben çok iyi biliyorum. Fakat "okuyorsan git kaydını sildir" sözü hele bu mübarek zamanlarda ağır kaçabiir
Yazıya döktüğüm için sert anlaşılmış kalp kırdıysam oğuz kardeşimden özür dilerim hakkını helal etsin bu vesileyle.
Ben abi kızgınlığıyla yazdım aslın da okuyan bir kardeş nasıl böyle düşünür diye.
Birde geri zekalı troll tipler bu ara çok olunca agresif tavırla yazmış gibi oldum.
Kendince haklı hem okuyup hem çalışıyor sonrasın da verdiği cevapta üzüldüm sert çıkışıma.
Kendisini düşündüğümden yani ehliyet almak varken hiç çevrilmem der çevrilir hem araç sahibi hem kendisi ceza yer .
Oğuz kardeşim tekrar kusuruma bakma agresif olmak istemedim.
Umarım ehliyetini alır kendi motoruna da binmeyi Allah nasip eder.
Size de uyarı için çok teşekkürler ...

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza

Çaldım derken 'abimden habersiz kaçırdım' derim demek istedin galiba. Yanlış anlama böyle bişey tavsiye ettiğim için söylemiyorum.

Sadece polise yakalanma mevzusu değil. Ölümlü bir kazaya karıştığını düşün o zaman ne yapacaksın? Ehliyet yok, sigorta yok.

Gerekirse yürür ama o riske asla girmezdim.

Tavsiyelere uy bence çünkü pişmanlık fayda etmiyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ehliyetsiz bir şekilde yakalansam ceza yazma olasılığı sizce nedir? Bir şekilde geçiştirme şansı olur mu? Ruhsat sahibine de aynı cezayı yazıyorlar. Motoru çaldım, ruhsat sahibinin haberi yok şeklinde bir yalan söylesem hukuki olarak süreç nasıl işler?
Yeni çıkacak cezalardan sonra:

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yazıya döktüğüm için sert anlaşılmış kalp kırdıysam oğuz kardeşimden özür dilerim hakkını helal etsin bu vesileyle.
Ben abi kızgınlığıyla yazdım aslın da okuyan bir kardeş nasıl böyle düşünür diye.
Birde geri zekalı troll tipler bu ara çok olunca agresif tavırla yazmış gibi oldum.
Kendince haklı hem okuyup hem çalışıyor sonrasın da verdiği cevapta üzüldüm sert çıkışıma.
Kendisini düşündüğümden yani ehliyet almak varken hiç çevrilmem der çevrilir hem araç sahibi hem kendisi ceza yer .
Oğuz kardeşim tekrar kusuruma bakma agresif olmak istemedim.
Umarım ehliyetini alır kendi motoruna da binmeyi Allah nasip eder.
Size de uyarı için çok teşekkürler ...
Gelip gidip buraklara sallıyorsunuz sana mesajda attım trolümdür diye umursamadın muhtemelen.
Siz çok kasıyorsunuz ben de aksinizi yapıyorum diye rahatsız oluyorsunuz her başlık açana tırnak geçiriyorsunuz evet yıllarca aynı konuları okumaktan sıkılabilirsiniz normal ama motor için ne sorulabilir ki bunu değiştirmeye çalışanada tepki veriyorsunuz.

Gelip gidip buraklara sallıyorsunuz sana mesajda attım trolümdür diye umursamadın muhtemelen.
Siz çok kasıyorsunuz ben de aksinizi yapıyorum diye rahatsız oluyorsunuz her başlık açana tırnak geçiriyorsunuz evet yıllarca aynı konuları okumaktan sıkılabilirsiniz normal ama motor için ne sorulabilir ki bunu değiştirmeye çalışanada tepki veriyorsunuz.
Burak ismi nerde geçmiş ?
Bu kardeş yazmış agresif gelmişim özür dilemişim konunun seninle alakası yoksa neden yorum yapma gereği duydun ? Troll olarak isim vermedim..
Kastığım bir şey yok kimseye tırnak geçirme gibi derdim de yok hata yaptığım da özür dilemekten yeni tanıdığım birine de gocunmam .
Hatamı anladım kendisine özelden de yazdım helallik istedim samimi olan biri senin içinde geçerli kırdıysam gönül almada sorun yok !
Bana attığın mesaja cevap vermek zorunda değilim önceki konuda dalga geçer ve samimi bulmadım samimi gelirsen güzel bir idman yaparız.
Ufc üstüne arkadaşımın salonu araştır o spor dalını. Uygunsa sana veririm numaramı ararsın gelirsin güzel bir antrenman yaparız .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar