400 LÜK SCOTER HONDA-YAMAHA-BURGMAN handisini kullanıyorsunuz Memnunmusunuz.

Başlangıç motorları olmayacağı kesin. Ama 150 lik 200 lük 250 lik derken Japon
400 lüklere geçmek için birbirinden güzel alternatifler.
Ancak kullananlar ne derece memnun
Servislerinden memnunlarmı
Yedek parçaları temin süresi ne kadar. Hem tüketim hem kaporta yedek parcaları
Bir depoyla ne kadar yakıyorlar. Servisleri yaygınmı. Yol yardımı varmı.

HOnda Silverwing 400-Yamaha Majestik 400-Burgman 400

Kullanıcılar yardımcı olursa sevinirim. Burgmanın topiği var ama diğerlerini pek göremedim. Saygılar.

Son düzenleme:
Benim bir arkadasımda Burgman var gercekten iyi makine uzun yolda da oldukça konforlu . Tek kişi 140 - 150 km hızlara cıkabilen oldukçada seri olan bi makıne . Oturuş pozisyonu çok rahat . 2 torpidosu var araba gibi .

Aslında Burgman için Burgmancıların sohbet topiğini okuduğumuzda
Burgman 400 hakkında epey bilgi sahibi oluyoruz.
Cumhuriyet altını gibi. İkinci eli var. Yedek parca sorunu yok. En cok satılan motor. Yaygın satış ve servis ağı. Ayrıca güzel bir kullanıcı arkadaşlığı var.

Ama karar verecek birisi için aynı bilgilere sahip olmak için yoğun bir topik yok.
Acarım siteyi bakarım. Ama önemli olan kullanıcıların ne dediği. Gerisi boş.

Yamaha ve Honda geçen yıla kadar 400 lük modelleri ya yoktu ya da gösterişsiz tiplerdi...

Bu sebep ile Türkiyede 400 lük segment tamamen Burgman ağırlıklı. Bu sebeple diğer markaların kullanıcalarına pek rastlayamazsın !

Yine Burgman başlığındakiler gelecektir buraya da :)

Sahibinden com a baktık Suziki burgman 5-6 sayfa iken yamaha ve honda sadece 2 şer sayfa. O zaman satışı oranında ikinci eldeki cokluğu memnunuyetsizlikten değil piyasada fazla olmasından.

Birde burgmanın ikinci el fiyatları cazipken yamaha ve honda satıcıları tok satıcı gibi. 2004 2005 burgmanlar 8000 cıvarında iken yamaha ve honda 10000 ytl cıvarında. Hepsinin liste fiyatları 13.000 ytl cıvarında.
Yamaha ve hondacıların satmaya niyeti yok gibi. Giderim yenisini alırım.

aralarında tercih yapmak gerçekten zor.ben şahsen yeni başlayacak biri olarak bu maxi scooter lara bayağı ilgi duyuyorum.ancak normal vitesli motorlarla aynı zevki veriyorlar mı hiç bilmiyorum.fuarda inceleme fırsatı bulacağım.bunlarla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yamaha ve Honda geçen yıla kadar 400 lük modelleri ya yoktu ya da gösterişsiz tiplerdi...

Bu sebep ile Türkiyede 400 lük segment tamamen Burgman ağırlıklı. Bu sebeple diğer markaların kullanıcalarına pek rastlayamazsın !

Yine Burgman başlığındakiler gelecektir buraya da :)

Hımmm . Demek 2 eldeki fazlalığı ondan. Makina cok olunca parcada ona göre fazla olup sıkıntı olmuyordur o zaman.

400 lük deilde 600 cc honda silverwing kullaniyorum servisinden filan cok memnunum
yanlız az yakar cok kacar hesabi maalesef yok :)
km de 200 bin yakıyo benim motor ama tek kisi zorluyarak 195 görüyo

400 lük deilde 600 cc honda silverwing kullaniyorum servisinden filan cok memnunum
yanlız az yakar cok kacar hesabi maalesef yok :)
km de 200 bin yakıyo benim motor ama tek kisi zorluyarak 195 görüyo

Bendede kymco xciting 500 var . 13 lıtre ile 180 - 200 km yapıyor.
Arabalarda 1.3 motor ona göre yakar 2.0 motor ona göre yakar.
Bu araştırmaları yapan cok arkadaş vardır sanırım. Ama konforuna , calışırken cıkardığı o sese değer. Burgmanlarda bir depoyla 250 -300 km gibi yakıyor sanırım. Zaten 3 motor içinde kalite acısından bir şey söylemek zor.

Bu secimle karşı karşıya kalsam şimdilik Burgman ağır basar gibi gözüküyor.

Söyle bir eski topiklere uzandım. Honda Burgman kapışmaları olmuş:)
Ama burgman ağır basmış. Yamaha dan ise majesty kullanan yok gibi. Yada internetten uzaklar. İki markanında kalıtesi tartışılmaz.
Ama alacak olsam Burgman a karar verirdim. Ama kymcoda fena tercih olmamış. :cat: Bugun cizikler boyanmış. Turuncu gelin gibi duruyordu.:p

ayk

Söyle bir eski topiklere uzandım. Honda Burgman kapışmaları olmuş:)
Ama burgman ağır basmış. Yamaha dan ise majesty kullanan yok gibi. Yada internetten uzaklar. İki markanında kalıtesi tartışılmaz.
Ama alacak olsam Burgman a karar verirdim. Ama kymcoda fena tercih olmamış. :cat: Bugun cizikler boyanmış. Turuncu gelin gibi duruyordu.:p

ben hepsine bindim scooter olarak inan cok fazla bişi kacırmadın:) ama ne yalan solim aklım burgman 650 de kaldı :p diğerlerini salla

hani bilaf vardır ya siteden bi arkadaş soluyodu galiba zuhtupaşaydı BURGMAN VE DİĞERLERİ diye aslında o yanlış doğrusu burgman650 ve diğerleri olacaktı :)

Son düzenleme:
ben hepsine bindim scooter olarak inan cok fazla bişi kacırmadın:) ama ne yalan solim aklım burgman 650 de kaldı :p diğerlerini salla

hani bilaf vardır ya siteden bi arkadaş soluyodu galiba zuhtupaşaydı BURGMAN VE DİĞERLERİ diye aslında o yanlış doğrusu burgman650 ve diğerleri olacaktı :)

Zaten Zühtüpaşanın ibaresinde Birgün mutlaka Burgman 650 yazıyor zaten.:)

burgman artık bi ekol olma yolunda diğerleri kötü denemez ama burgmanın yeri ayrı

ayrıca vitesli gibi zevk vermez die bişi yok çünkü (bence tabi) motordan alınan zevk özgürlük rüzgar vs vitesten zevk alma tamamen kişisel sana kalmış ama tüm motorcuların ortak birleştii konu rüzgar ve özgürlüktür

Bazi ArkadaŞlarin YazdiĞi 150-160 Km SÜratlere Yamaha X Max 250 Bİle Çok Serİ Çikiyor..nacİzene Fİkrİm 100 Cc Daha Çik Ve Bİr Gİlera Nexus 500 Al Ve O SÖyledİĞİn Modellerİn Hepsİyle Yolda Dalga GeÇ...yazilanlarin İÇerİsİnde Nexus La BaŞedebİlecek Bİr Model Yok..180 Km Den Sonra Motorun Daha Neler YapabİldİĞİnİ Bİr Kullanan Bulup Sormalisin..:)

Nexus bunların tamamen dışında bir alet. Aynı Yamaha black-max gibi....
İkiside 500 cc ve tamamen sport bir sürüş ve görünnüş tarzları var. Burgman , s.wing ,xciting ,X9 - 500 veya majesty gibi diğer modeller ise daha çok touring tarzı maxi scooterlar....

tamam belki bir burgman 650 de nexus kadar gidebilir ancak , nexus un yapısı itibari ile viraj kabiliyeti seriliği daha değişiktir.uzun yol nexus sürücüsünü daha fazla yorar diğerlerine göre.....

Nexus maxi scooterlar arasında ayrı bir ekoldür. Aslında ona sport maxi-scooter demekte fayda var.....

Hyo Aquıla 650 de görünüşte bir choper ancak gidişine bakarsan süpersporttan farksız.. Onlarda bu motora sportcrusier diyorlar....:queen:

Nexus bunların tamamen dışında bir alet. Aynı Yamaha black-max gibi....
İkiside 500 cc ve tamamen sport bir sürüş ve görünnüş tarzları var. Burgman , s.wing ,xciting ,X9 - 500 veya majesty gibi diğer modeller ise daha çok touring tarzı maxi scooterlar....

tamam belki bir burgman 650 de nexus kadar gidebilir ancak , nexus un yapısı itibari ile viraj kabiliyeti seriliği daha değişiktir.uzun yol nexus sürücüsünü daha fazla yorar diğerlerine göre.....

Nexus maxi scooterlar arasında ayrı bir ekoldür. Aslında ona sport maxi-scooter demekte fayda var.....

Hyo Aquıla 650 de görünüşte bir choper ancak gidişine bakarsan süpersporttan farksız.. Onlarda bu motora sportcrusier diyorlar....:queen:

Aslıda kotü motor yoktur. Kötü distrübütör ve kötü servis vardır.
Ama konuşulan markalar zaten lider firmalar olduğu için sorunun en az yaşanacağı motorlardır.

sbuyukkilic, çizikleri boyamışlar dedin de merak ettim servise istanbul motora mı götürüyosun? geçen gittim servise de turuncu bi xciting vardı hayran kaldım senin mi o?

bence de ya burgman ya da majesty. ikisi de çok güzel fakat benim için majesty daha ağır basar çünkü daha kaliteli duruyor.
tabi karar senin. daha dün bende ilanlara baktım. en çok burgman var. ama yamahalar da var uygun fiyatlara.

bir de gılera nexus 500 ler var aynı fiyatlara. yolda nasıldır bilmem ama dizaynı çok güzel. :cat: :queen: :bounce:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Olsa 200 lüğe de razıyız......:p

Ben nexusu tek geçerim....Her zaman her yerde....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar