Uzmanlığın bedelini, emeğin hakkını verme kısmı benim anlattığımdan çok ama çok farklı olay ki...
Sadece rodaj bakımındaki bir olay bu zaten.
Rodaj bakımında servis ücreti talep eden servisler personelinin emeğinin hakkını veriyor da jest yapıp servis ücreti almayan servislerin personeli aç kalıyor gibi anlaşılıyor yazdıklarından.
Ve sanki bizden servis ücreti aldıkları zaman yağ ve diğer sarf malzemelerin fiyatlandırmasında insaflı davranacakları da...
Bahsettiğim olayda diğer Honda servislerinde HEP öyle görmüş olduğum için sanki TÜM Honda servislerinde böyle bir uygulama varmış gibi bir algım vardı demek ki de ondan şaşırdım açıkçası.
Ama yazdığım gibi daha çok şaşırdığım nokta buna Trakyada tek tabanca olmalarını gerekçe göstermeleri.
Yoksa tüm bakım araç bakım işlerimde (ve işçilik gerektirecek tüm diğer işlemlerde) bakımı yapan personele emeklerinin karşılığı olarak bahşiş bırakmadan çıktığım görülmemiştir (zira bunu kuytu bir yerde kimselere çaktırmadan yaparım.)

Çorludaki serviste de gönlümden kopan bir miktar destek çıktım zaten personele.
Ama kıçıkırık CB125F motorumun (ki hatırlatayım, kendisi hava soğutmalı olup radyatör, fan, boru, su, antifriz vb zamazingolar barındırmamaktadır,) rodaj bakımından sonraki yani 3000 kilometre bakımında yağ ve yağ filtresi değişimi dışındaki işlemlerin tamamı kontrol etme şeklinde kalemlerden oluşuyor ve (yanlış hatırlamıyorsam 1.5 saat) işçilik yazmış olmalarını da bünyem kabul etmiyor..
Bu da netten bulduğum bir başka fahiş bakım işçilik fiyaskosu.
Başka bir CB125F'in 5.000 km bakımı için 2.49 saat işçilik yazılmış:
Neredeyse tüm çalışma hayatımda maaşlı işime ek olarak (dönemsel olarak ve halen) yaptığım işlerle de iştigal ettiğimden dediklerini gayet iyi anlıyorum ve buna karşı olabildiğince hassas da olmaya çalışıyorum ayrıca.