4 Ağustos Ehliyet Sınavı - Sürüş Testi - Bu ne rezalet!

Bugün (4/8) ehliyet sınavına girdim, pratik kısmına. Ayazağadaydı benim girdiğim yer. Hayatımda böyle tehlikeli bir yerde, böyle disorganize ve rezalet bir sınav görmedim. Zannedersiniz Afrika'da aç insanlara ekmek dağıtıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil, açıklama yapan yok, insanların üzerine kamyonlar, minibüsler çıka çıka dönmeye veya part etmeye çalışıyor. Bir yandan yetkililer isimleri çığırıyorlar, birileri göye motosiklet sürüş testinden geçiyor, birileri göya not veriyor. Ne olduğu belli olmayan bir rezalet.

Hani anlatacağım ama kelime dağarcığım yeterli değil bu olayı anlatmaya. Seçilen yer öyle rezalet bir yer ki. Tam viraj sonrası 30m bir yeri kapatmışlar, yandan arabalar ve diğer araçlar vızır vızır geçiyor, kamyonlarda bir yerde çalışmamı ne yapıyorsa artık, sürekli bir dönüş olayındalar tam sınav bekleşme yerinde.

Ölümleri buradan yazarak azaltabileceğinizi zannediyorsanız (moto.siklet veya araba farketmez) veya insanları düzeltebileceğinizi zannediyorsanız aldanıyorsunuz bence. Önce bir ehliyet sınavına girip nasıl ehliyet verildiğini görmek gerekiyor. Zaten ben 2 ayı aşkın süredir ehliyetsiz geziyorum bi allahın kulu gelip de sormadı ehliyet.

Bu arada konuya girmişken söylemeden edemeyeceğim, trafik kazalarını engellemenin tek yolu (ve tek yolu) trafik polislerinin sürekli ve her kural ihlaline ceza kesmeleridir. Mesela emniyet kemeri takma olayı buna güzel bir örnek. İstanbul'da emniyet kemeri takılması zorunlu olduğunda, çok ceza kesildi ve üstünde duruldu. Ankara'da ise hiç durulmadı. Şimdi dikkat ediyorum arabalara, İstanbul'da büyük bir çoğunluk emniyet kemeri takıyor (taksiler hariç, onlara zorunlu değil, neden böyle bir saçmalı var oda ayrı soru ya neyse). Ankara'da askerlik yaptım, gittiğimde ilk gözüme çarpan şey kimsenin emniyet kemeri takmadığı oldu.

Ha bi de Ankara'da kırmızı ışıkta durmamak gerekiyor, hemen korna çalıyorlar! Ama bazı kırmızı ışıklarda! Öyle bi şey ki, durulan kırmızı ışıklar var bi de durulmayan kırmızı ışıklar var :queen: Öğrenene kadar canım çıkmıştı. Tabi bu dediğim 7-8 sene önce. Kimbilir ne gelişmeler olmuştur şimdi :p

Haa, bu arada, sınavı geçemedim :) Meğer ondan sinirlenmişim bu kadar. Şaka şaka, bu sınavı geçemeyen yok zaten :queen:

Bu arada topic başlığında "bu ne rezalet" yazacağıma "bu nezalet " yazmışım :)

Son düzenleme:
bencede bu sistemde bi rezaletlik var.hiç hata yapmamama rağmen bıraktılar.ve bundan şu dersi çıkardım.hiç birşeyi doğru yapmıyacaksın.benki kaç aydır kullanıyorum ve tecrübem var beni bırakıyolar.sınavda slolomu doğru yapamayanları geçiriyolar işte böyle bir ülkede yaşıyoruz malesef.en kısa zamanda bu insanları şikayet edicem.burdaki bir çok kişide nasıl motosiklet kullandığımı bilir.gezilere katıldım.yani biz istanbul trafiğinde kullanabiliyosak fazla söze gerek yoktur.resmen kasıtlı bırakmışlar 36 puan neyden kırılırki herşeyi doğru yaptım:silent:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nezalet güzel olmuş kısadan hisse :cherry:
formalite icabı sınava girip çıkıyoruz ama yer hakkaten kötüymüş..
ankara'da ise değişen pek bişey yok :)

bencede bu sistemde bi rezaletlik var.hiç hata yapmamama rağmen bıraktılar.ve bundan şu dersi çıkardım.hiç birşeyi doğru yapmıyacaksın.benki kaç aydır kullanıyorum ve tecrübem var beni bırakıyolar.sınavda slolomu doğru yapamayanları geçiriyolar işte böyle bir ülkede yaşıyoruz malesef.en kısa zamanda bu insanları şikayet edicem.burdaki bir çok kişide nasıl motosiklet kullandığımı bilir.gezilere katıldım.yani biz istanbul trafiğinde kullanabiliyosak fazla söze gerek yoktur.resmen kasıtlı bırakmışlar 36 puan neyden kırılırki herşeyi doğru yaptım:silent:

hadi ya geçmiş olsun dostum, şu işe bak zaten not veren hocaları bir görsen shadow arkadaşımızında söylediği gibi curcuna başka birşey değil
ayrıca tek bir sınavla geçme olayında da karşıyım kesinlikle herşey baştan düzenlenmeli

nası kaldın yaa ne yaptın kii?? bi daha ki sınav ne zamanmış?

dostum bende şaşırdım...tabiri caizse kalanı döverler bu sınavda...nedenini bende merak ettim inan...nası becerdin kalmayı...kesin adamlar kıl kaptı sana...ters bi hareket yaptın orda muhtemelen...

Kalması imkansız bence de...

Tartışma falan olmuştur sanırım...

Ozrace ; Soruları iyi okumamış olabilir misin ?

Merhaba arkadaşlar;
Bügün bende A2 sınavına girdim ve gercekten utanç verici bir tablo vardı,
30 saniyede test edilen sürücü adayları, ilgisiz ilgililer, arada sırada yoldan geçen araçlar ve daha bir sürü işaret şöyle bağırıyordu suratımıza

" Sizin hayatınız degersiz, siz medeni bir toplum degilsiniz, siz bundan daha iyisini hakketmiyorsunuz , Elinizden hiç birşey gelmez çünkü siz koyunsunuz ,ne sunulursa onu kabul edersiniz, Saten ölseniz kimin umrunda "

Sonuç olarak her halk laik olduğu şekilde idare edilirmiş arkadaşlar, daha iyisini hak etmedigimiz içinmi bu iş yıllardır böyle gidiyor,

en kötüsü de ney biliyormusunuz arkadaşlar en tepeden en aşagı bütün resmi kurumların bilmesine ragmen bu aşırı anormal durumun normal bir duruma dönüşmüş olması.

Ya hiç üzülme,ben sınava girdiğim gün heyetteki kişi kenarda çalışan motorun gaz koluyla oynamaya başladı(bws 100) aman hoca dur demeye kalmadan fazla gaz verince sesi duyacakmış sanki RR yolun yan tarafındaki hendeğe girdi adam motoruda bırakmıyo yanında koşuyo tabi eli yüzü sıyrıldı biraz,bizde yolun karşısındayız salaklığına gülüyoruz senmisin gülen bütün sınavdan beş kişi geçti.Kimlermi gülmeyenler!:queen::queen::queen:

yarın bende sınava giricem 12 de başlıyomuş ne kadar sürüyo kaçta bitiyo 3 gibi çok önemli işim var yetişirmiyim acaba giren arkadaşlar bilgi verirse sevinirim :cat: bu arada yıllardır 600f kullanıyorum geçemezsem çok komik olur :p

Benim gittiğim yerde sınav 13:00'te başladı, ben 13:40 gibi girdim, 13:40 gibi bitirdim. Arkamda en fazla bi 40dk'lık bir güruh daha vardı. Bence yetişirsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam devleti eleştirirken dikkat edelim, ev bağlantılarını rahatlıkla bulabiliyorlar artık, çünkü tt adsl ele veriyor, mit internette kelime arayıp metinleri yakalıyor, sonra telefonlar dinleniyor filan, şimdi varmı bilmiyorum ama istanbulda patlayan bombalardan sonra baya tel dinleme olayı olmuş. internetten takipler filan, fişliyorlar dikkat edin :)

hocam devleti eleştirirken dikkat edelim, ev bağlantılarını rahatlıkla bulabiliyorlar artık, çünkü tt adsl ele veriyor, mit internette kelime arayıp metinleri yakalıyor, sonra telefonlar dinleniyor filan, şimdi varmı bilmiyorum ama istanbulda patlayan bombalardan sonra baya tel dinleme olayı olmuş. internetten takipler filan, fişliyorlar dikkat edin :)
inan iyi ediyorlar.biri şu geçen günki kasti kaza sebebiyeti olayını da takibe alır mı ki?

:)motosikleti çalıştırabildiysen sorun yok veriyolar ehliyet...arabada da öyle çalıştır ve aracı kaldır bitti al ehliyeti hak ettin...mükemmel kullanıyoruz ya hani...kaldırdık artık biz profesyonelizzz..neden bu kadar önemsenmiyor ki, kezaa kazalar orta da diyecek çok söz var ama..neysee....
acaba yazılanlardan ibret alınıyo mu?:silent:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bugün (4/8) ehliyet sınavına girdim, pratik kısmına. Ayazağadaydı benim girdiğim yer. Hayatımda böyle tehlikeli bir yerde, böyle disorganize ve rezalet bir sınav görmedim. Zannedersiniz Afrika'da aç insanlara ekmek dağıtıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil, açıklama yapan yok, insanların üzerine kamyonlar, minibüsler çıka çıka dönmeye veya part etmeye çalışıyor. Bir yandan yetkililer isimleri çığırıyorlar, birileri göye motosiklet sürüş testinden geçiyor, birileri göya not veriyor. Ne olduğu belli olmayan bir rezalet.[/I]

Bende sabah 10 gibi orda sınava girdim, ben girdiğimde dubalar plaza görünümlü bir binanın önündeydi, yokuşa doğru bakınca sağ tarafta kalıyor.

Başka bir kursun hocası, yokuşun sonundaki viraja kadar olan sol kısımda olması konusunda baskı yaptı ve ben çıldırdım.

Tamam motosiklette acemiyizde ben yıllardır istanbulda araba kullanıyorum, orda direksiyon sınavı felan yapılmaz, o adamdan değil şöförlük hocası muavin bile olmaz ehliyetini alıp iptal etmek lazım.

Sınavın kazasız bitmiş olmasıda mucize, ayazağada sınava giren herkese geçmiş olsun diyorum.

Sınavdan kalan arkadaş bunu nasıl becerdin onuda anlamış değilim, sınava hayabusayla mı gittin yoksa dubaların arasında tek teker mi yaptın :queen:

Bugün (4/8) ehliyet sınavına girdim, pratik kısmına. Ayazağadaydı benim girdiğim yer. Hayatımda böyle tehlikeli bir yerde, böyle disorganize ve rezalet bir sınav görmedim. Zannedersiniz Afrika'da aç insanlara ekmek dağıtıyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil, açıklama yapan yok, insanların üzerine kamyonlar, minibüsler çıka çıka dönmeye veya part etmeye çalışıyor. Bir yandan yetkililer isimleri çığırıyorlar, birileri göye motosiklet sürüş testinden geçiyor, birileri göya not veriyor. Ne olduğu belli olmayan bir rezalet.

Hani anlatacağım ama kelime dağarcığım yeterli değil bu olayı anlatmaya. Seçilen yer öyle rezalet bir yer ki. Tam viraj sonrası 30m bir yeri kapatmışlar, yandan arabalar ve diğer araçlar vızır vızır geçiyor, kamyonlarda bir yerde çalışmamı ne yapıyorsa artık, sürekli bir dönüş olayındalar tam sınav bekleşme yerinde.

Ölümleri buradan yazarak azaltabileceğinizi zannediyorsanız (moto.siklet veya araba farketmez) veya insanları düzeltebileceğinizi zannediyorsanız aldanıyorsunuz bence. Önce bir ehliyet sınavına girip nasıl ehliyet verildiğini görmek gerekiyor. Zaten ben 2 ayı aşkın süredir ehliyetsiz geziyorum bi allahın kulu gelip de sormadı ehliyet.

Bu arada konuya girmişken söylemeden edemeyeceğim, trafik kazalarını engellemenin tek yolu (ve tek yolu) trafik polislerinin sürekli ve her kural ihlaline ceza kesmeleridir. Mesela emniyet kemeri takma olayı buna güzel bir örnek. İstanbul'da emniyet kemeri takılması zorunlu olduğunda, çok ceza kesildi ve üstünde duruldu. Ankara'da ise hiç durulmadı. Şimdi dikkat ediyorum arabalara, İstanbul'da büyük bir çoğunluk emniyet kemeri takıyor (taksiler hariç, onlara zorunlu değil, neden böyle bir saçmalı var oda ayrı soru ya neyse). Ankara'da askerlik yaptım, gittiğimde ilk gözüme çarpan şey kimsenin emniyet kemeri takmadığı oldu.

Ha bi de Ankara'da kırmızı ışıkta durmamak gerekiyor, hemen korna çalıyorlar! Ama bazı kırmızı ışıklarda! Öyle bi şey ki, durulan kırmızı ışıklar var bi de durulmayan kırmızı ışıklar var :queen: Öğrenene kadar canım çıkmıştı. Tabi bu dediğim 7-8 sene önce. Kimbilir ne gelişmeler olmuştur şimdi :p

Haa, bu arada, sınavı geçemedim :) Meğer ondan sinirlenmişim bu kadar. Şaka şaka, bu sınavı geçemeyen yok zaten :queen:

Bu arada topic başlığında "bu ne rezalet" yazacağıma "bu nezalet " yazmışım :)

Abicim ben de ilk sınava girince ya bu organize özürlülüğü nedir diye çok kafam bozulmuştu ama durum bu...2 sene önce aldım a2 yi.prosedür neyse şimdi de o.Değişen de birşey yokmuş anladığım kadarı ile

Bende dün Ayazağada girdim sınava. Raf'ın önünde. Kemerburgaz yolu diyoruz biz oraya daha çok ve Kemerburgaz yolu cidden tehlikelidir. Sürekli kamyonların kullandığı bir yoldur ve genelde kamyonlar mıcır çakıl gibi dökülebilecek, döküldüğünde kazadan kaçamayacağın yükler taşıyorlar. Sınavın orda olması kötü oldu. Aslına bakarsan sınavın orda yapılması, yolun kötü olması, yolda kamyoncuların olması değil sorun. Asıl sorun ordaki DUR işareti yapan görevliye uymayan "ben ehliyeti aldım banane alamayanlardan yada alacaklardan" şeklinde bir düşünce uyandıran sürücülerdir. Yavaşlaması işaret ediliyo, dur deniliyo adam tozu dumana katıp cellat gibi gaza asılmış ölümüne gidiyo.....

Bence bulunduğumuz yerin en kötü özelliği şudur: Tuvalet yok, su yok, yiyecek yok.. Yakında bi benzinlik bile yok. Birde o sıcağın altında ayakta bekliyoruz. Üstüne görevli memurlar daha 1 saat bile durmadan çay içmeye gidiyorlar 45 dk boyunca. Orada bir yığın insan tozun toprağın içinde güneşin altında susuz bekliyor. Tuvalete bile gidemiyoruz ve görevliler kalkıp çay içmeye gidiyorlar. İşte bu kadar düşüncesizlik, bencillik olamaz..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar