####4/4 Lük Motosiklet....####

Dünyada motosiklet konusunda her dalda;
Chopper Cross Enduro Racing Scooter Touring .. uzman lider motosiklet varmıdır... veya her dalda değilse bu dallardan her hangi birisinin lider üreticisi kimdir??

Örneğin;
Racingin kralı kawasakidir gibi.
Cross ta....
Enduro da...
Racing te.. v.s

chopperlarda harley-davidsondan sorulur
crosslarıda KTM yapar en iyi heralde
touring de BMW olabilir mi?

Herhalde tek kesin şampiyon diyebileceğimiz
Crosslarda Ktm'dir.
Onun dışında genelde zevk ve renk meselesi olaya hakim oluyor.

abi bide şöle bi kategori var. touring-enduro. bunun mucidi BMW ve bu kategoride standartlarıda bmw belirliyo

Super Touring in Kralı...

hocb103.jpg

Hız Canavarı..

gsx1300rhayabusa_xx.jpg

motoberk, puhahhaa ay ben de farkettim.. nece yazıyo anlamadım :)

hayabusa bitti artık, yeni moda radbusa... 256 hp :) allam üstünde durabilirsen bin derim :)

zaten çok manyak bir motor olduğu için göstermek ihtiyacında hissetim ya kendimi :)

hayalbuysa

hayabusayının Türkçe anlamını buldum ben arkadaşlar "HayalBuysa..." :tongue: :tongue:

euheue hayabusa japanyoda efsane çok hızlı uçan bir altın kuş ismidir (biloyasan sazanmı olduk yoksa :jocolor: olsun devamını getirem bare bilmiyenler vardır )
bu nedenle de kawasaki ZX-12 R a "Bird Hunter" yani kuş avcısı adını vermişiitr olay bu :mrgreen:

evet hayabusa bir kuş ismi..bu kuş hakkında benim bildiğimde avına doğru pike çekerken hızının 200km/sn den daha fazla olduğu..bunu bir motosiklet dergisinde okumuştum..senin dediğin kawa ZX12-R'ın hayabusaya karşı üretildiğini bilmiyodum ama...gerçi yine karadaki en hızlı makina hayabusa..Tabi hayabusa yeni bir modelle karşımıza çıkana kadar :cherry: :cherry:

yaw ben en hızlı olarak zx 12 r olarak duydum ama hayabusanın aerodinamik i daha iyi olduu için daha iyi olduunu biliyordum

2000 yılından önce üretilen hayabusalar 340 km/sn hıza ulaşabiliyor ve devirin hala red-line!a girmediği yazılıyor söyleniyor...ama 2000 yılından sonra üretilen hayabusalara 300km/sn ile hız sınırlandırması getirdiler...tabi bu aletler direk fabrika çıkısı ile bu verilere ulasıyorlar...modifiyeden bahsetmiyorum bile... :thumright:

tahtik artık hepsinde var.. zx-12 ile hayabusanın ya da zx-9 un hız olarak farkı kalmadı.. tek fark hızlanması artık...

abi honda sen zaten böyle bi başlangıç açmıştın .sanırım şöyleydi "motosikletin ferrarisi nedir " . yazdırıyosun millete aynı şeyleri

danger0' Alıntı:
abi honda sen zaten böyle bi başlangıç açmıştın .sanırım şöyleydi "motosikletin ferrarisi nedir " . yazdırıyosun millete aynı şeyleri

alakası yok....danger..

ben racing'i scooteri enduroyu vs vs. gibi tipleri en iyi yapan motor markalarını sordum.. ama topicin konusu bska tarafa kaydırıldı...

abi bu arada kanuni seyhan da nerden geliyo? motorun gölle akarsuyla ne alakası var annamadım:)))))))))

çok manası olabilir... tasarımcının adı.. motoru cıkaranın sevgilisinin adı...
çok sevdiği bir göl.
Her şey olabilir yani:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar