38500 km'de CB250R i̇çi̇n yetki̇li̇ servi̇s mi̇ özel servi̇s mi̇

Merhaba motoru yeni aldık ve bakımı yaptırmamız gerekiyor bu zamana kadar hep yetkili serviste yapılmış bir motor. Bu yüzden yetkili servisten çıkarmaya gönlüm razı gelmiyor ama çarşamba gününe sıra verdiler o konuda da kötü oldu biraz. Bakım zamanı geldi çünkü. Değişecek şeyler ise: hava filtresi, yağ filtresi, amortisör yağı, fren yağı bunlar değişecek. Sizce nasıl yapalım

Motosikleti
D400
Yaşadığın yere göre değişir. Ben motorumu servise götürmek yerine ustaya götürüyorum tanıdık mesela.

Tanıdık işini iyi yapan bir usta varsa hondadan anlayan, servise fazla para vermeye gerek yok

Yaşadığın yere göre değişir. Ben motorumu servise götürmek yerine ustaya götürüyorum tanıdık mesela.

Tanıdık işini iyi yapan bir usta varsa hondadan anlayan, servise fazla para vermeye gerek yok
Peki yetkili servis ücreti ne kadar tutar bilginiz var mı? Yani bilemiyorum baya tedirginim bu konuda. Fakat bulduğum usta güzel gibi yorumları falan çok iyi ama bu kadar zaman yetkili servis olan motoru çıkarmak doğru bir karar mı? Satıcı bana daha bence götürme yetkili servise boşuna fazla ödeme dedi de bilemiyorum.

Motosikleti
D400
Peki yetkili servis ücreti ne kadar tutar bilginiz var mı? Yani bilemiyorum baya tedirginim bu konuda. Fakat bulduğum usta güzel gibi yorumları falan çok iyi ama bu kadar zaman yetkili servis olan motoru çıkarmak doğru bir karar mı? Satıcı bana daha bence götürme yetkili servise boşuna fazla ödeme dedi de bilemiyorum.

dostum onu bilmiyorum, her sevise göre değiştiiyor. arayıp ortalama fiyat alman lazım.

bizim arkadaşlar var adamlar yüksek cc aletleri bile 30 binden sonra yetkiliye götürmedi. Blok dagılsa onu yetkiliye toplat derim mutlaka ama bakım için şehrinde araştırma yapman lazım iyi usta için.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bendeki ilk bakımı da yetkili de yaptırayım gerisine bakalım o zaman. Umarım 14-15 bin gibi saçma sapan fiyatlar gelmez diyelim.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Garanti bitinceye kadar yetkili servise git sonrasında istediğine baktır.

Motosikleti
Ns200 15"
Yetkili servisin arkasında herhangi bir tecrübesi olmayan bir genç bakımınızı yapıyor da olabilir.

Servisin adı yetkili fakat o yetkiyi hakedecek biri bakım yapıyor mu tartışılır.

Fiyat konusunda tahminim 3.000-5.000₺ arası olur gibi.

Motosikleti
Honda CBR500R
Bugün CBR500R için de 36000 km bakımı yaptırmaya yetkili servise götürdüm. Yağ, yağ filtresi, 2 adet buji, hava filtresi, yağ tapası, hidrolik sıvıları, antifriz, amortisör yağları, zincir bakımı için 9150 TL fiyat verdiler. Senin de bundan fazla olmaz herhalde.

Son düzenleme:
Garanti bitinceye kadar yetkili servise git sonrasında istediğine baktır.
Garantisi bitti, 2019 model zaten.
Yetkili servisin arkasında herhangi bir tecrübesi olmayan bir genç bakımınızı yapıyor da olabilir.

Servisin adı yetkili fakat o yetkiyi hakedecek biri bakım yapıyor mu tartışılır.

Fiyat konusunda tahminim 3.000-5.000₺ arası olur gibi.
Evet dediğiniz de doğru zaten o konuda da tedirginim ama en azından bir sorun olsa karşımda muhatap bulacağım diye düşünüyorum.
Bugün CBR500R için de 36000 km bakımı yaptırmaya yetkili servise götürdüm. Yağ, yağ filtresi, 2 adet buji, hava filtresi, yağ tapası, hidrolik sıvıları, antifriz, amortisör yağları, zincir bakımı için 9150 TL fiyat verdiler. Senin de bundan fazla olmaz herhalde.
Çok teşekkür ederim fiyat için, 9150 yine aklımda olan gibi o zaman. Umarım daha yukarılarda olmazlar. Bir de işin garibi bir servis 1 Temmuz'a diğeri ise bir hafta sonraya randevu veriyor. Şaka gibi. Çarşamba günü randevu aldım, bakalım. Yetkili gelmiş, yetkili gitsin diye düşünüyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hangi şehirdesiniz onu yazsanız size daha yakın olan öneriler gelecektir.

Hangi şehirdesiniz onu yazsanız size daha yakın olan öneriler gelecektir.
İstanbul, Beylikdüzü. Anes'te en yakın boşluk vardı oradan aldım artık. Motoru satan kişi sakın Anes'e götürme orada amortisör yağını fazla koyup amortisör yolda giderken dışarıya çıktı sonra düzelttiler ama sorun yaşadım dedi. Ondan da çok tedirgin oluyorum. Kafam o kadar karıştı ki. Keşke başka yerde boşluk olsa da oraya götürebilsem ya.

Motosikleti
İstanbul, Beylikdüzü. Anes'te en yakın boşluk vardı oradan aldım artık. Motoru satan kişi sakın Anes'e götürme orada amortisör yağını fazla koyup amortisör yolda giderken dışarıya çıktı sonra düzelttiler ama sorun yaşadım dedi. Ondan da çok tedirgin oluyorum. Kafam o kadar karıştı ki. Keşke başka yerde boşluk olsa da oraya götürebilsem ya.
Maslak'da Atatürk oto sanayide İşleyen Motor var. Ustası yalnızca Honda ve Yamaha kullanıyor ve orjinal parça kullanma takıntısı var, olması gerektiği şekilde orjinal parçaları servislerden kendi temin edip kullanıyor. Benim xmax'i bir kere maslak'ta iş çıkışı fren manetindeki fren lambası switch'i çalışmıyor en yakın o diye götürmüştüm, esnaflığını çok beğendim, benim manet işi basit işmiş, switch'e kontak spreyi sıkıp işi çözmüştü ve motoru yıkadıktan sonra buralara kontak spreyi sık diye göstermişti. Bir kere de yetkili serviste bakımdan sonra kayış ve bagalar değişmesine rağmen motor 100ü geçmiyordu ona götürdüm varyatörü kontrol etti yetkili servis düzgün iş yapmış her şey normal, kötü benzin aldıysan ondan olabilir deyip benzin temizlik katkısı kullanmamı söylemişti, sahiden de katkı koyup bir depo benzin bitirince sorunum çözülmüştü. Orayı tavsiye ederim, Ben Büyükçekmece'den gitmiştim, tem otoyolundan gidersen 45 dakika sürer sana uzak sayılmaz. Honda ve Yamaha dışında suzuki de baksa suzuki motorumu ona götürürdüm.

Konum linkini atmış olayım: https://maps.app.goo.gl/N4LdkbV4AJqY37B6A

gitmeden önce telefonla randevu al, yoğun oluyor.

Maslak'da Atatürk oto sanayide İşleyen Motor var. Ustası yalnızca Honda ve Yamaha kullanıyor ve orjinal parça kullanma takıntısı var, olması gerektiği şekilde orjinal parçaları servislerden kendi temin edip kullanıyor. Benim xmax'i bir kere maslak'ta iş çıkışı fren manetindeki fren lambası switch'i çalışmıyor en yakın o diye götürmüştüm, esnaflığını çok beğendim, benim manet işi basit işmiş, switch'e kontak spreyi sıkıp işi çözmüştü ve motoru yıkadıktan sonra buralara kontak spreyi sık diye göstermişti. Bir kere de yetkili serviste bakımdan sonra kayış ve bagalar değişmesine rağmen motor 100ü geçmiyordu ona götürdüm varyatörü kontrol etti yetkili servis düzgün iş yapmış her şey normal, kötü benzin aldıysan ondan olabilir deyip benzin temizlik katkısı kullanmamı söylemişti, sahiden de katkı koyup bir depo benzin bitirince sorunum çözülmüştü. Orayı tavsiye ederim, Ben Büyükçekmece'den gitmiştim, tem otoyolundan gidersen 45 dakika sürer sana uzak sayılmaz. Honda ve Yamaha dışında suzuki de baksa suzuki motorumu ona götürürdüm.

Konum linkini atmış olayım: https://maps.app.goo.gl/N4LdkbV4AJqY37B6A

gitmeden önce telefonla randevu al, yoğun oluyor.
Çok teşekkür ederim, az önce konuştum hayatımda bu kadar samimi bir usta ile konuşmadım galiba. Telefonda bile güler yüzlü. Forumda bir arkadaş sizi önerdi yarın müsaitseniz geleyim dedi. Uzaktan geliyorsunuz erkenden gelin hemen halledeyim kendi gözünle gör dedi. Gerçekten çok içime sindi çok teşekkür ederim. Çok sağ olun. Yarın kesinlikle gideceğiz. Çok teşekkürler.

Motosikleti
Çok teşekkür ederim, az önce konuştum hayatımda bu kadar samimi bir usta ile konuşmadım galiba. Telefonda bile güler yüzlü. Forumda bir arkadaş sizi önerdi yarın müsaitseniz geleyim dedi. Uzaktan geliyorsunuz erkenden gelin hemen halledeyim kendi gözünle gör dedi. Gerçekten çok içime sindi çok teşekkür ederim. Çok sağ olun. Yarın kesinlikle gideceğiz. Çok teşekkürler.
Umarım işiniz görülür ve usta'dan memnun kalırsınız.
Biraz egzantrik bir ustadır, mesela pcx bakmiycam artık demişti çok uğraştıran kazada şaşesi yamulmuş pcx götürmüştü bir arkadaşım o pcx'le uğraştıktan sonra bana pcx gelmesin diye instagram hesabından yazmıştı.

SERVİSLER: Abartılı Rakamlar, Basit işler.
USTA:Abartısız Rakamlar, Zor işler.
KENDİN: 0 TL, Keyifli işler. (Öğrenme ve tecrübe, insanda özgüvenin gelişmesine ve deneyim kazanmanı sağlar.)

"Bu yüzden yetkili servisten çıkarmaya gönlüm razı gelmiyor ama çarşamba gününe sıra verdiler o konuda da kötü oldu biraz" (Bu kalıptan sıyır kendini.)

Alet edavat imkan yoksa, sadece fren yağı ve amortisör kısmını servise sok. Diğer işlemleri kendin yapabilirsin.

Bu kalemler faturaya girmesin; Hava Filtresi ve Yağ Değişimi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ustanda o parçalar olmayabilir. Yerinde olsam illa ustaya gideceksem de parçaları ve sıvıları piyasadan kendim alır, ustaya sadece işçilik öderdim.
Adamı tekme tokat dükkandan kovarlar abi, adam malzemeden de para kazanıyor :giggle:

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Adamı tekme tokat dükkandan kovarlar abi, adam malzemeden de para kazanıyor :giggle:
Tabi ustadan ustaya değişir. Ben neredeyse 10 senedir aynı ustaya gidiyorum, bana gerekli olan malzemeler onda haliyle olmuyor, ben hep piyasadan toparlayıp ona işçilik ödüyorum. Benden makul bir ücret alıyor ve ne rakam verirse versin asla pazarlık etmiyorum.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
birde bu taraftan bakmak lazım olaya;

2021 model doblo araç vardı 120 bin bakımda trigier değişti. Araç şu anda 180 bin olmuş garantisi bitti kaç bakım yapıldı üstüne ama hepsi serviste yani doğduğundan beridir anası emziriyor derler bizim buralarda o misal araç yokuş aşağı giderken kayış koparttı horozlerı kırdı egzantirik sardı motor kilitledi. Aracı aldım anasının kapısına attım. Arızasını söyledim garantisi bittiği halde aracı garantiden sandık motor koydular. Diğer dobloyuda sanayide özel serviste yaptırmıştık 130 binde oda 160 binde kayış koparttı usta banane kardesım yaptırmasaydın o zaman burada dedi....

Ben makul rakamın ne olduğunu bile bilemiyorum artık. İçimin ısındığı bir İsmail Ustamız var. Yıllardır ona gidiyorum. Ne para derse veriyorum. En azından binerken içim rahat oluyor...

Motosikleti
Ns200 15"
birde bu taraftan bakmak lazım olaya;

2021 model doblo araç vardı 120 bin bakımda trigier değişti. Araç şu anda 180 bin olmuş garantisi bitti kaç bakım yapıldı üstüne ama hepsi serviste yani doğduğundan beridir anası emziriyor derler bizim buralarda o misal araç yokuş aşağı giderken kayış koparttı horozlerı kırdı egzantirik sardı motor kilitledi. Aracı aldım anasının kapısına attım. Arızasını söyledim garantisi bittiği halde aracı garantiden sandık motor koydular. Diğer dobloyuda sanayide özel serviste yaptırmıştık 130 binde oda 160 binde kayış koparttı usta banane kardesım yaptırmasaydın o zaman burada dedi....
Horoz kıran motorlae genelde subaplara zarar vermez, fakat onarım yerine değişim sağlamaları taktir edilmeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar