evet arkadaşlar günlük yaşantıma anca geri dönebildim, bütün hakem arkadaşların söylediği gibi yorucu ve çok eğlenceliydi özellikle benim bulunduğum görev noktasından bir çok resim çektim sizlerlen paylaşmak istiyorum
gün gün hakemlerin kamera arkası görüntüleriylen birlikte motogp resimlerini atmaya çalışacağım..
perşembe günü istanbul parka gittik, bizi gezdirdiler parkta, sonra ilk eğitimlerimizi ve önemli bilgileri burada aldık.
son uyarılar ve önemli kurallar tekrarlanıyor
Bu minibüsün içinde bir yarış motoru uyuyor, gün gelsede gazlasam dercesine hemde :mrgreen:
Tulumlarımız dağıtılıyor,
İzmirden İstanbula kadar gitmişiz, daha güneş batmamış hemen Tuzladan elektrikli trene biniyoruz ve Haydarpaşaya kadar gidiyoruz, gezelim dedik kafadar arkadaşlarımlan... (şu elektrikli tren insanın sinir sistemini baya zorluyoo, allahtan böyle bir treni sürekli kullanmıyorum. elektrik çarptı yaf ama küçük bir ısırık yaptı sadece allahtan:mrgreen: )
istanbulun her yerinde reklam yapmışlar bizde reklamı çekelim dedik düşen motoru kaldırıyoo arkadaşlar

(pist hakemleri hemen görev başı yaptılar)
vapurlan beşiktaşa geçiş yaptık.. muhteşem boğaz manzarası büyüledi beni
(gerçi siz istanbullular için bu doğal olabilir ama bir izmirli olarak acayip bi durumdu benim için eğer burada bu fotolardan şikayetçi olursanız hemen kaldıra bilirim..)
Ve gün geldi çattı, Perşembe sabahı görev alanımıza gitmek için sabah erkenden yani güneş çıkmadan hazırlandık otelimizde ve kahvaltı yaptık, hakem arkadaşlar olayın heyecanı içinde tabi,
güneş doğarken pistin içinde yerlerimizi alıyoruz..
görev alanımdan birkaç resim koyayım, start düzlüğünün başlanğıcı benden soruluyordu
görev kulubem,
öğlen yemekleri için kumanyalarımız ve telsizimiz, yarış anında telsiz dinlemek çok muhteşem bir şeydi çünkü sürekli lider ve son 3 sayılıyor ve bize hızları hakkında bilgiler geliyordu ayrıca kaza anında yapılan anosslları bütün hakem arkadaşlar dinliyordu, yani bütün hakemler aynı heyecanla olup bitenleri takip ediyordu....
hakemlik yaparken kullanılacak olan bayraklar...
Görev yaptığım yere giriş yaptıran viraj hızlanma virajıydı ve bütün yabancı fotocular kulubemin yanına gelip motorların viraj çıkışlarını karelemeye çalıştılar, çünkü bu viraj çıkışlarında öyle hızlanıyorlardı ki motor yan kayarak virajdan çıkıyordu ve tam önümde vitesleri sıralamaya başlıyorlardı....
Birazda pit stop alanında gezineyim dedim ve girdim pitline alanına, başladım karelemeye
Safety Car lara bukadar yakın olmak beni mutlu etti çünkü bu arabaların sesleride küçümsenecek gibi değil, çünkü ilk tur atılırken bu arabalar yarışçıların hemen arkalarından takip ediyorlar.. bu arabalardan birini günlük aracım olarak kullandığımda artık ölmeye hazırım demektir, çünkü böyle bi arabayla gezmeden ve kullanmadan ölürsem gözüm acık gider vallahaaa.
Kartpostallık bir manzara yakaladım hemen
Akşam oldu ve Telsizlerimizi teslim etmeye çalışıyoruz
cumartesi günü yağmurluydu ve yinede motorlar hızlıydı,
evet artık pazar günü geldi çattı, ve son kez sabah saat 4 civarı kalktım, ve 3 gün boyunca kanki olduğunuz elemanlarlan son kez sabah kahvaltısı yapmaya indik, yanımdaki eleman viper1
pazar sabahı erkenden yine PARKtayız ben hemen ana tribünün giriş alanında yapılan show stantlarına dalıyorum. Ve önüme hangi stand çıktıysa hemen atlıyorum motorların üzerine... (Gerçi görevlileri halen daha gelmemiş fakat ben bütün standları gezdim ve kataloglarını da aldım :bounce: )
tribün misafirlerine hazır pazar sabahı sessizliği hakim, artık 3 saat sonra burası gürültüye boğulacak, otobüs son kez hakemlerini dağıtıyor.. ... ....
görev alanıma yukarıdan bakış... ..
Ve pazar günü öğleden önce ısınma turları atılmaya başlandı....
Havada bir uçak göründü, bunu beklemiyorduk sonra pistin üzerinde riskli hareketler yapmaya başlayınca hemen pistten uzaklaştırmak için bayraklarla göreve geçtik ve ona kırmızı bayrak sallayıp kovaladık
tozu dumanı havalandırdı ondan sevmedik onu

şaka bir yana eleman gerçekten çok harika viraj alıyordu vallaa....

işte ben bu fotoya bittim dikkat edin seyircilerin olduğu yere bakın dumanını bıraktı gitti, millet birbirini göremedi vallaha,
ve saat pazar günü 15 i göstermeye başladı, işte MOTOGP
yarış bitti ve artık pit e giriyorlar
işte ilginç karelerden biri
bizim yamaha, sıralama turu birincisi elemana yolda kaldığından pite kadar ayağınla itekliyooo güzel manzara, yani bu adamlar her şeye rağmen yarışcı değil birbirleriylen dostlar. bunlar akraba gibi olmuş, nere gitseler aynı adamlar birlikte yarışıyooo. :cat: :mrgreen:
evet artık ilk 3 belli hemen görev alanımdan çıkıp koşa koşa kutlamayı izlemeye gidiyorum.. bütün herkes nefes nefese gelmiş alkışlayıp tezahurat yapmaya, bu arada ilk 3 e giren makinalara yaklaştırtmıyorlar çünkü eğer itiraz gelirse motorlarda inceleme yapılacak, yani yarış standartları dışına çıkıp doping almışlarsa elenecekler, o yüzden millet uzaktan bakıyor ve özel odaya alınıyorlar...
Makinalarda egzost die bişe yohhh gardeşim yaaa, manyak ses çıkartıyorlar baksanıza
125 lik derbiler işte karşınızda (diolar ya 125 likle 100 geçen varmı diee alın size makinalar, hehehe 5 km kusuru 2 daahkada atıyorlar vallah, insanın motoru yakından görünce inanası gelmiyo gercekten....:silent: )
bir avuç motor üzerinde manyak hız yapıyorlar.....
motorları hemen parçalayıp yine kargo için kolay taşınabilen kutulara yerleştirdiler, grenajlar, lastikler, hep motorun üzerinden söküldü, sanki yap boz makinalar..
KAZANIN OLDUĞU PİST, hem aşağı doğru yamuk hem viraj, buraya hızla gelirken freni geç basarsan tekerleklerin yerden kesileceği garanti baksanıza, birde dönmeye çalışacanız burda, allah böyle viraj vermesin hiçkimseye aman diiim, adamın dıçından ter attırır böle viraj vallaha.....
İşte hedefimdeki motorlardan biri VFR800 bu makinanın arkasına birde orjinal topcase ve yan çantalarınıda taktınmı allah neyollar yapılır bunlan...

r: her gördüğüm yerde hemen üzerine oturuyorum vallaha...
Bir yenilik daha, el yapımı ve İtalyan markası olan BİMOTA Türkiyede satılmaya başlamış, görevlisiylen konuştum daha izmirde servisi yokmuş, ve 30.000 euro dedi fiyatına, sesi gerçekten güzeldi... dikkati çeken bi motor ama servisi olmayan hiçbir motor satılmaz gibime geliyooo :silent:
arkadaşlar, güzel görünen fotolarımı koydum eğer bi kusur varsa lütfen bana msj atın hemen düzeltirim..
inş seneye görüşebiliriz... :rendeer: