30 iş günü hakkında haYYYdi yardıma millet !!!

hp 6815 ipaq'im beni verem etti, servise yolladım.
ellerine 15 kasımda ulaşmış olmalı ki bana şu mail atıldı:

15.11.2007'de gelen mail:
Bölge Onarım Merkezimize göndermiş olduğunuz seri numarası CNI****JR olan ürününüz tarafımıza ulaşmış olup 12176***** kayıt numarası ile işleme alınmıştır.

daha sonra bana 'hangilerinin değişmesini istiyorsanız işaretleyip, ad-soyad-imza atıp faxlayın' şeklinde bir mail daha geldi.
ben yapılması gerenleri yapıp faxı da çektim,
son olarak şu 2 maili attılar:

27.11.2007'de gelen mail:
Bölge Onarım Merkezimize göndermiş olduğunuz, kayıt numarası 12176*****, seri numarası CNI****JR olan ürününüzün onarımına ilişkin 16.11.2007 tarihinde tarafınıza çekilen teklifimize yazılı onayınızı 27.11.2007 tarihi itibari ile almış bulunmaktayız, teşekkür ederiz. En kısa sürede onarımınız tamamlanarak ürününüz hazır hale getirilecektir.

Bölge Onarım Merkezimize göndermiş olduğunuz kayıt numarası 1217645452 seri numarası CNI64701JR olan ürününüzün onarımı devam etmektedir. Onarımınızın tamamlanması için gereken parça(lar) yurtiçi stoklarımızda bulunmadığından yurtdışı stoğumuzdan sipariş edilmiştir.

bugün aradım, bana yine yurtdışında parça veya gümrükte takılı kalmıştır, vs dediler.

30 iş gününün dolduğunu, hukuki yollara başvuracağımı söyledim,
''kullanıcı hatası olduğu için 30 iş günü kapsamına girmez'' dediler.

sorularım şunlar ki:

1- tlf'da dedikleri saçmalık, di mi?
2- 30 iş gününü 15.11.2007'den mi, 27.11.2007'den mi itibaren sayacağım?
3- 30 iş gününe pazar ve resmi tatiller dahil değil, peki cumartesi dahil mi?
4- sonuç olarak ne yapmam gerekiyor, sıfırını vermek zorundalar mı?

en kısa sürede bilgilendirirseniz sevinirim.

Rica ederim önce bilgilendirin, daha sonra geyiğe çevirin :cat:

şimdiden teşekkürler :rendeer:

Bulduğum bilgiler:

Satıcı ve sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren otuz gün içerisinde edimini yerine getirir. Bu süre, tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla on gün uzatılabilir.

Son düzenleme:
15/11 de ulaştıgı için o tarihi baz alırlar biazdaha bekle 30 iş günü dolmadan gönderirler kanımca sonra fırça çek (:) erken davranmışsın biraz

GKN

telefonda söylelenen banada saçmalık gibi geldi
kayıt olarak büyük ihtimal 27 sini alırlar
30 iş günü demek bayram yılbaşı vs.. çıkıldıktan sonra 30 haftaiçi gini demek:wiinkk:

benim sana tavsiyem 30 iş günü dolduğu taktirde herhangi bişey yapılmazsa hemen tüketici hakları derneğine gidiip bi ihtar çektirmen..
hem işi en iyi bilen onlar hemde satıcıların en çok korktuğu kurum onlar:cat:
seni geketiği gibi yönlendir ve gerekeni yaparlar ve işin en çabuk böyle çözülür:wiinkk:

Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği
Cemalpaşa mah. 283. sok. No:12/2 - Seyhan/Adana
Tel:0322 459 03 55

Adana Tüketici Derneği
İnönü cad. Semih İşh. Kat:3 no:3 - Seyhan/Adana
Tel:0322 351 52 67

@ GKN & jesse
teşekkürler :rendeer:

şikayet sitelerine baktım da, amma sorunluymuş bu hp :mrgreen:
donanım haber'de cumartesilerin de sayıldığı yazıo ama ne derece doğru bilmiom:silent:

GKN

sen gene en detaylı bilgiyi tüketici derneğinden alırsın:wiinkk:
internetteki şikayetlere fazla kulak asma bence
çünkü şikayet edilmeyen hiçbişey yok, yani mercedes tende şikayet var, hp dende, asustanda, dkny dende:) kom mayodanda, erdem iç çamaşırlarındanda , glade wc spreyindende :queen::queen:
BUnReCURica ederim önce bilgilendirin, daha sonra geyiğe çevirin
:queen::queen:

Cumartesileri dahil olmaması gerek ama...Valla 30 iş günü dolduğunda hala gelmemişse tüketici haklarına başvurabilirsin ama tavsiye etmiyorum...30 iş günü de onlar bekletebilir :mrgreen:Genellikle öyle oluyor.

sen gene en detaylı bilgiyi tüketici derneğinden alırsın:wiinkk:
internetteki şikayetlere fazla kulak asma bence
çünkü şikayet edilmeyen hiçbişey yok, yani mercedes tende şikayet var, hp dende, asustanda, dkny dende:) kom mayodanda, erdem iç çamaşırlarındanda , glade wc spreyindende :queen::queen:

:queen::queen:

:queen: ya dur, daha tam sonuçlanmadan başlamayalım :mrgreen:

Cumartesileri dahil olmaması gerek ama...Valla 30 iş günü dolduğunda hala gelmemişse tüketici haklarına başvurabilirsin ama tavsiye etmiyorum...30 iş günü de onlar bekletebilir :mrgreen:Genellikle öyle oluyor.

yenisi kutusunda ciLLop gibi gelsin de, 1 ay daha beklerim :cherry:

ya başka kimsenin bi bilgisi yok da mı yorum yapamıyor,
yazı uzun, okumaya mı üşenio,
iyi ki 40 yılın başında 1 yardım istedik haaaaaaaa :p

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ya başka kimsenin bi bilgisi yok da mı yorum yapamıyor,
yazı uzun, okumaya mı üşenio,
iyi ki 40 yılın başında 1 yardım istedik haaaaaaaa :p

Verilebilecek en güzel cevap verilmiş, tükoder ellerinizden öper.:)

Şu Hp palm'den bizim maGma'da da var, habire çöküyor kitleniyor, dandik bişiy...

la Hewlett-Packard la havlevelaa gibi okunuyo şimdi farkettim (((:) kendi çapımda güldüm de :)
sorun bundan kaynaklanıyodur kesin çok kızma burcu bilgisayara

Bölge Onarım Merkezimize göndermiş olduğunuz seri numarası CNI****JR olan ürününüz tarafımıza ulaşmış olup 12176***** kayıt numarası ile işleme alınmıştır.

daha sonra bana 'hangilerinin değişmesini istiyorsanız işaretleyip, ad-soyad-imza atıp faxlayın' şeklinde bir mail daha geldi.

Bölge Onarım Merkezimize göndermiş olduğunuz, kayıt numarası 12176*****, seri numarası CNI****JR olan ürününüzün onarımına ilişkin 16.11.2007 tarihinde tarafınıza çekilen teklifimize yazılı onayınızı 27.11.2007 tarihi itibari ile almış bulunmaktayız, teşekkür ederiz. En kısa sürede onarımınız tamamlanarak ürününüz hazır hale getirilecektir.

Bölge Onarım Merkezimize göndermiş olduğunuz kayıt numarası 1217645452 seri numarası CNI64701JR olan ürününüzün onarımı devam etmektedir. Onarımınızın tamamlanması için gereken parça(lar) yurtiçi stoklarımızda bulunmadığından yurtdışı stoğumuzdan sipariş edilmiştir.

bugün aradım, bana yine yurtdışında parça veya gümrükte takılı kalmıştır, vs dediler.

sorularım şunlar ki:

Bulduğum bilgiler:

Satıcı ve sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren otuz gün içerisinde edimini yerine getirir. Bu süre, tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla on gün uzatılabilir.

Merhaba yazınızı okudum veeeeee

15 kasımda ilk maili almışlar ve 16 kasımda size gönderilen onay mektubunu 27 kasımda sizden onaylı bir şekilde alıyorlar. Anlaşılan 27 Kasım itibarı ile saymalısınız.Ayrıca Cumartesi ise iş günü sayılmaz diye düşünüyorum.

Ve size söylenen 30 gün olmadığından biraz daha bekleyin derim. bir hafta sonra gereğini yaparsınız.

Saygılar

Merhaba yazınızı okudum veeeeee

15 kasımda ilk maili almışlar ve 16 kasımda size gönderilen onay mektubunu 27 kasımda sizden onaylı bir şekilde alıyorlar. Anlaşılan 27 Kasım itibarı ile saymalısınız.Ayrıca Cumartesi ise iş günü sayılmaz diye düşünüyorum.

Ve size söylenen 30 gün olmadığından biraz daha bekleyin derim. bir hafta sonra gereğini yaparsınız.

Saygılar

saol :cat:

ben yazıda yazsam da, bayramı saymamışım :mrgreen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
saol :cat:

ben yazıda yazsam da, bayramı saymamışım :mrgreen:

Ooo adamlara dalmışsın bi kere, artık efendi bilinçli saygın tüketici moduna dönüş yapamazsın:silent:

Sen yarın ara bir daha bağır çağır, cıngar çıkart hatta :p

Bu ne menem müşteri böyle, yapın verin de kurtulalım, parada almayın, bida da gelmesin dedirtmen lasım:queen:

Ooo adamlara dalmışsın bi kere, artık efendi bilinçli saygın tüketici moduna dönüş yapamazsın:silent:

Sen yarın ara bir daha bağır çağır, cıngar çıkart hatta :p

Bu ne menem müşteri böyle, yapın verin de kurtulalım, parada almayın, bida da gelmesin dedirtmen lasım:queen:

Kendi yöntemlerini tavsiye ediyo ya, millete dayak yedirtçek :queen:

cumartesi ve pazarları ayrıca araya girebilen bayram tatillerini düşeceksiniz. Adı üstünde resmi işgünleri yani haftadaki 5 gün sayılacak. 2 yıllık garanti kapsamında olunca 30 iş gününde teslim etmek zorundalar. şikayet var.com a yazarsan özellikle büyük kuruluşlar için etkili oluyor,bu siteden evvel durumu orada da açıkla derim. Teknosa dan aldığım nikon 2. gün şansıma lens error verdi,singapurdan parça beklemiştik 29. iş günü gelmişti maalesef :bounce:

Son düzenleme:

sorularım şunlar ki:

Bulduğum bilgiler:

en iyi cevabi tuketici haklari derneginden alirsin onlar asil haklarini ve yapman gerekenleri hukuken soyluorlar...bilgilerideee ;

Adana Tüketici Derneği. İnönü cad. Semih İşh. Kat:3 no:3 - Seyhan/Adana. tel:0322 351 52 67:cat::cat::cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar