3 zeka sorusu cevaplarmıyız?

SGLs 1.soru doğru,ikinci eksik. :)
HeadbaNgeR 1 ve 2 tam olarak doğru 3. soru eksik değil. :cat:
1...Cevap 2 saniyedir. 1 saniyede tünelin tamamen içerisine girer ,ikinci saniyede ise tünelden çıkar.
2...tuttuğumuz sayı 49 olsun 1. işlem: 4 x 9 = 36 2. işlem: 4 + 9 = 13 Üçüncü işlem = 36 + 13 _ 49 Sorunun cevabı sonu 9 ile biten 19, 29, 39, 49, 59, 69, 79, 89, 99 sayılarından herhangi biri olabilir.
3.soru için biraz daha uğraşmaya değer :bounce:
Motosiklet markaları ve ağırlıkları önemli değil.
By-moto sana özel kurtarma sorusu...
Elmaları Paylaştıralım

İki baba ve iki oğula 3 elmayı hiç parçalamadan nasıl paylaştırırsınız?

Son düzenleme:
Super Moderator
İlk mesajı 9 satır uzunluğunda olan bir konu Moto Sohbet'e açılır. Konuda motosiklet sohbetiyle alakalı bir şey yoktur. 3.soruya zoraki sıkıştırılmış bir motosiklet kelimesi bizi uyutmayacak:p ama bir nebze olsun mutlu edecektir. Açılan konu 3 sorudan oluştuğuna ve verilen cevaplarla tam da uğraşmaya başlayacakken insanın hevesini kaçırdığına göre nereye taşınmalıdır?

İyi eğlenceler...:)

Fren mesafesi azda olsa motosiklet ile alakalı olsa gerek düşüncesindeydim ya neyse :bounce:
Hazır taşımışken bide tahmin alsak olmazmıydı:silent:

Vallaha bunların hiçbirine cevap verecek kadar akıllı değilim,bendeki zeka sadece ticarete çalışır,ziraa yıllardır okul beni bende okulu pek sevmemişimdir,hadi size bendende bi soru ?

19 'u öyle bi sayıyla çarpacaksınızki,sonuç yine 19 çıkacak:cherry:

cevapları alalım efemmm:p

bunu 1. sınıfta öğrenmiştim cevapppp : 1 :)

SGLs 1.soru doğru,ikinci eksik. :)
HeadbaNgeR 1 ve 2 tam olarak doğru 3. soru eksik değil. :cat:
1...Cevap 2 saniyedir. 1 saniyede tünelin tamamen içerisine girer ,ikinci saniyede ise tünelden çıkar.
2...tuttuğumuz sayı 49 olsun 1. işlem: 4 x 9 = 36 2. işlem: 4 + 9 = 13 Üçüncü işlem = 36 + 13 _ 49 Sorunun cevabı sonu 9 ile biten 19, 29, 39, 49, 59, 69, 79, 89, 99 sayılarından herhangi biri olabilir.
3.soru için biraz daha uğraşmaya değer :bounce:
Motosiklet markaları ve ağırlıkları önemli değil.
By-moto sana özel kurtarma sorusu...
Elmaları Paylaştıralım

İki baba ve iki oğula 3 elmayı hiç parçalamadan nasıl paylaştırırsınız?

bunlar dede oğul ve torundur...3 tane elma onlara tam gelecektirr...

oleyyy yırttımm beee :queen:

1. ve 2. soruların cevapları zaten bulunmuş da 3. soruda soyle bişey var frenleme sabit ivmeyle gercekleşmez, negatif yonde buyuyen bi ivmeyle gercekleşir yani 80 le giden atıyorum 1 sn de 60 a duserken 50 ile giden 1 sn de 10 a düşebilir.
O yuzden bu sorunun cevabı icin motorların frenleme ivme grafigi gerekir. ordan parabolik hız egrisi bulunur ordan sonuca gidilir yada sabit ivmeyle durdukları soruda belirtilir :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1-) 2 saniye
2-) 19
3-) düz hesap 30 ama lisede gördüğümüz fizik dersine göre azalan ivmeyle yavaşlayacak. bu durumda süratinin 30 olması saçma , çünkü iki aracın sürat farkından dolayı eylemsizlik kuvveti farklı . bilmem anlatabildim mi .:mrgreen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem benim yazdıklarımı kimse okumuyor.:pr:
Gerçi ben şimdi okudum ben bile bişey anlamadım ama olsun.
Verdik 3. sorunun cevabını.:)
65-70 km/h civarında bişey çıkması lazım.

Hesaplar yaklaşık olarak bu sonucu veriyor.

Ulem benim yazdıklarımı kimse okumuyor.:pr:
Gerçi ben şimdi okudum ben bile bişey anlamadım ama olsun.
Verdik 3. sorunun cevabını.:)
65-70 km/h civarında bişey çıkması lazım.

Hesaplar yaklaşık olarak bu sonucu veriyor.

haklısın coq eğer motoların agırlıkları kullanıcı dahil fren kabiliyetleri surtunmeler mesafe bunları uzatmak mumkun ..

ESİT ise 50 km hızla giden moto durdugunda 80 km hızla giden moto 62.45 km hızla gidiyor oalcak..

CEVAP 30 DİYENLER COK İYİMSER.. ama ncap güvenlik testlerinin en hızlısı 65 km hızla yapıldıgını dusunursek 62.45 km cok hızlı..

inş. 2. soruda eksigimi kapatmısımdır viceroy :)

Son düzenleme:
3.soru zor geldi:) parabol eğrisini bu programda çizebilsem çizerdim olmazsa jpeg olarak konulabilir. çözümü uzatmadan aktarıyorum.:)
50 km/h daki fren mesafesini 1.00 birim kabul edersek, 80 km/daki fren mesafesi 2.56 olacaktır. 2.56 dan, 50 ile gidenin durduğu 1.00 i çıkarırsak, 80 ile gidenin daha 1.56 birim daha yol alması gerektiğini ve bu noktadaki hız değeri yaklaşık 62.5 olduğunu görebiliriz.
Sürücü tepki süresi ile frene basıp bloklama süresini de 0,5 sn alırsak, 50 ile giden 6.94 mt sonra frenlemeye başlarken, 80 ile giden 11.11 mt sonra, yani 50 ile gidenden en az 5 mt sonra frenlemeye başlayabilecektir. Bunu da kabaca ilave ettiğimizde yaklaşık olarak 70 kmh hıza düşebilecektir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
işte budur yaa :mrgreen: paraboller çözer bu olayı anca :p

Hangi motor?
Markası ne?:)

Şaka bir yana aslında fren ile ilgili topiclerde duruş mesafesini anlatmıştık.
Hatta daha dündü sanırım bir arkadaşın gözüne fıskiye suyu kaçmış.
Ona da takip mesafesinden bahsetmiştim.:)
Burada dikkat edilecek nokta işte burası.
50 km/h ile giderken duruş mesafesi 100 metre ise
80 ile giderken 160 metreye çıkar.

Şimdi tam hesap yapabilecek durumda değilim ama sonuç 65*70 km/h civarında bir şey olmalı.

Yani 50km/h hızla giden motosiklet durduğunda, 80 km/h hızla giden diğer motosiklet hala 70 km/h hızla gidiyor olur.
En son o da sizin güzel hatırınız için 65 olur.
Daha fazla indirim yapmam.:p

yanlış...tamamen yanlış...
aynı motosiklet dendiği için ivme vektörleri büyüklükleri aynıdır yani 50 ile giden durursa diğeri 30 a düşer...

bahsedilen alınan yollarsa bunu ivme vektörünün büyüklüğü etkiler kafadan hesap yapılamaz (kaba tabirle motorlar sert mi yoksa yumuşak fren mi yapıyorlar)

ama şu sorulabilir durana kadar alınan mesafenin oranı...buda 25/64 yapar...kareleriyle orantılıdır...

yani 50 ile giden 100 alırsa 100 ile giden 160 değil 256 m yol alır...en doğru açıklaması budur...

aynı motosiklet dendiği için ivme vektörleri büyüklükleri aynıdır yani 50 ile giden durursa diğeri 30 a düşer...

bahsedilen alınan yollarsa bunu ivme vektörünün büyüklüğü etkiler kafadan hesap yapılamaz (kaba tabirle motorlar sert mi yoksa yumuşak fren mi yapıyorlar)

ama şu sorulabilir durana kadar alınan mesafenin oranı...buda 25/64 yapar...kareleriyle orantılıdır...

yani 50 ile giden 100 alırsa 100 ile giden 160 değil 256 m yol alır...en doğru açıklaması budur...

iki motorda ayni yavaslama ivmesi ile yavaslayacaktir.

Vsonhiz=Vilk -a.t den 0=50-at burdan at=50 cikar (1.motor icin) son hizi 0 olucagi icin Vson=0 kabul edilir.
(2.motor icin ise ayni formulden Vson=80-at (at ler esit cikar)
Vson=80-50=30km/h cikar 2.motor...insallah dogrudur..:bounce:

1-) 2 saniye
2-) 19
3-) düz hesap 30 ama lisede gördüğümüz fizik dersine göre azalan ivmeyle yavaşlayacak. bu durumda süratinin 30 olması saçma , çünkü iki aracın sürat farkından dolayı eylemsizlik kuvveti farklı . bilmem anlatabildim mi .:mrgreen:
bizim gordugumuz fizik tek prensibe dayanir maalesef hersey ihmal edilecek.ogrendigimiz seyler sadece kagit uzerinde gecerli.kimya fizik icin soyluyorum.

Son düzenleme:
3.soru zor geldi:) parabol eğrisini bu programda çizebilsem çizerdim olmazsa jpeg olarak konulabilir. çözümü uzatmadan aktarıyorum.:)
50 km/h daki fren mesafesini 1.00 birim kabul edersek, 80 km/daki fren mesafesi 2.56 olacaktır. 2.56 dan, 50 ile gidenin durduğu 1.00 i çıkarırsak, 80 ile gidenin daha 1.56 birim daha yol alması gerektiğini ve bu noktadaki hız değeri yaklaşık 62.5 olduğunu görebiliriz.
Sürücü tepki süresi ile frene basıp bloklama süresini de 0,5 sn alırsak, 50 ile giden 6.94 mt sonra frenlemeye başlarken, 80 ile giden 11.11 mt sonra, yani 50 ile gidenden en az 5 mt sonra frenlemeye başlayabilecektir. Bunu da kabaca ilave ettiğimizde yaklaşık olarak 70 kmh hıza düşebilecektir.

ben bunlarıda göz ardı etmistim ama cok iyi bir tesbit :cat: sehiriçinde birini sollamaya kalkıp gazı biraz fazla acarsanız 80 gibi bir hıza asla ulaşmayın bu problem bunu ortaya koyuyor bunu bir logo veya benzeri bir simulasyon programıyla simule edebilir bi kaç hafta sitede en ustte tutabilirsek sehiriçi hızının neden 50 km olduğunu daha iyi anlata biliriz..

1. Tren Ne Kadar Zamanda Geçer?
100 metre uzunluğunda 100 metre/saniye hızla hareket eden bir tren 100 metre uzunluğundaki bir tüneli kaç saniyede geçer?

2. Sayıyı Bul

İki basamaklı öyle bir sayı bulunuz ki, bulduğunuz bu sayının rakamlarını önce birbiri ile çarpınız, sonra toplayınız. Bulduğunuz çarpım sonucu ile, toplam sonucunu tekrar toplayınız.
Sonuçta ilk yazdığınız iki basamaklı sayıyı versin.

3. Fren mesafesi!!!

Birisi 50 km/h, diğeri ise 80 km/h hızla giden aynı marka 2 motosiklet, tam yanyana geldiklerinde yandan çıkan bir aracı görüp ani fren yapıyorlar. 50 km/h hızla giden motor tam olarak durduğunda 80 km/h ile giden motorun hızı kaçtır?

tahmin etmek istermisiniz?:p:wiinkk:

1. 2 saniyede gecer
2. 19 saglar, 29 saglar, 39,49,59,69,79,89,99 saglar.
3. son soru hakkında ne denebilir ki?! aynı motosiklet ama, ayrı kişiler kullanıyor:) 50km/sa ile giden bile duramayabilir. caylaktır kim blüü??

bunlar zeka sorusu degil. ozellikle 1. ve 2. degil... bence yani..

Açılan konu 3 sorudan oluştuğuna ve verilen cevaplarla tam da uğraşmaya başlayacakken insanın hevesini kaçırdığına göre nereye taşınmalıdır?

yaratıcı modumuz 4. soruyu eklemiş:mrgreen:

buyrun buna da cevap verin:) es gecmeyin. ben bulamadım bu sorunun cevabını:p

Son düzenleme:
Sorduğum soruların cevaplarını yeterince açık bir dille ifade ettim zannedersem. Sayfalar okunmadığından cevaplar devam ediyor :p
1.ve 2. sorular çoklu zeka kuramında sayısal zeka kısmında ve ilişkilendirme yeteneğinde irdeleniyor. Aman bilmeden yorum yapmayalım,sayın cezerye! Eğitmenim ne de olsa :bounce:

Son düzenleme:
kasten bakmadım ben. bakayım dooru mu die sonradan kıyaslamak istedim..

70 cok kotumser bı rakam bence.tabıkıde 30 dııl.ama
kendı hesaplarıma gore (yanlış olabılır) 55 km/h cıvarı bi hız cıkıor.birisi bu sorunun tam olarak acıklamasını yapabilirmi acaba.parabol egrilerini falan gostererek gercekten cok faydalı olur...

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni

Sayın bıçak.
30 km/h cevabı matematiksel olarak çıkarım yapanların cevabıdır.
Gerçek cevap değildir.:)
Ben detaya girmeden yaklaşık olarak bir sonuç yazdım.
Soruyu soran arkadaşımız da benim verdiğim cevabı doğruluyor.
Cevap dışında verdiğim rakamlar sadece olayı algılayabilin diyeydi.
Yani nereye bakmanız gerektiğini göstermek istemiştim
Ama baktığınız halde görememişsiniz.
Saatte 50 km/h hızla giden motosikletle,
80 km/ hızla giden motosiklet hiç bir olur mu Allah aşkına.
Aradaki fark hızın karesi olarak artacaktır.
Lastiğin yere tutunma yüzeyi bile değişecek,fren balataların aşınma yüzdelerine kadar tüm değerler değişecektir.

Bu iki motosiklet uzun bir tartı aletinin üzerinde yol alıyor olsalardı, ağırlıklarının bile değiştiğini görürdünüz.
Parabolleri vektörleri öğretirken bunlardan hiç bahsetmediler mi?

öğretmeseler böyle bir çıkarım yapamazdım...eğer herşeyi hesaba katın denseydi işin içinden çıkılmazdı ben hiçbir şartı katmadan sadece ivmelerin özdeş olduğunu varsayarak yaptım hepsi bu...motosiklette sabit fren yaparken göstergeye bak bakalım parabolikmi azalıyor doğrusalmı azalıyor.parabolik kısım alınan yollardır...bizi ilgilendiren motosikletlerin özdeş olduğudur ki buda ivmelerin aynı olduğunu gösterir...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
fren sorusunun cevabı paraboliktir doğrusal değil. x kare eğrisinden gitsek 56kmh gibi birşey çıkar ama biraz daha az olmalıdır. ne senin dediğin olsun ne benim, yaklaşık 50 kmh de anlaşalım ayağımız alışsın.

coq' Alıntı:
Bu iki motosiklet uzun bir tartı aletinin üzerinde yol alıyor olsalardı, ağırlıklarının bile değiştiğini görürdünüz.
izafiyet teorisine göre konuşuyorsak henüz farkın önemsenmeyeceği hızlarda gidiyorlar :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar