- Konu Yazar
selam arkadaşlar.
motor "giderken" tekliyor, gaz yemiyor, siyah duman atıyor, egzoz patlatıyor, devirlenmiyor, boğuluyor kısaca. sadece çeyrek gazda gidiyor. durduk yere oldu. fakat boştayken gazı kökle, sorun yok. ayrıca hava filtresini sökünce de tüm sorun düzeliyor eski haline dönüyor. problem hava filtresinden gibi gözüküyor fakat değil, çünkü filtreyi dün aldım. ve ayrıyeten 3 farklı filtre denedik. hepsi açık hava filtresi bu arada. yeni olan da uzun zamandır kullandığım aynı model, aynı satıcıdan aldığım. denediklerimi yazıyorum.
beyin kontrol edildi sorun yok
ateşleme bobini okey
buji değişti
subap ayarı yapıldı
karbüratör yeni(3 adet denendi yine bunda da problem yok)
benzin filtresi ve hortumlar değişti
manifolt kontrol edildi bir kaçak göremediğini söyledi usta( fakat bir arkadaşım çelik manifolt deneyebilirsin dedi)
hava ayarı denendi(zaten hava ayarı tutmuyor da)
gaz piston iğnesi denendi
dediğim gibi hava filtreleri denendi(orijinal hava filtresi şuan yanımda değil deneme imkanım yok fakat zaten açık hava filtresi orijinalden daha fazla hava alıyor ve bu filtreyi de uzun kilometreler kullandım)
usta elektrik de sorun olabilir belki sargı problemlidir dedi onları denemedik ama.
burada akıl karıştıran noktalar
1- boştayken motorda hiçbir problem görülmemesi
2- hava filtresini çıkarınca tüm sorunun düzelmesi
motor modeli tk03. cc 125. pz27 karburator ngk buji mevcut
sorun sizce neyden olabilir? veya istanbuldayım var ise anlayan
motor "giderken" tekliyor, gaz yemiyor, siyah duman atıyor, egzoz patlatıyor, devirlenmiyor, boğuluyor kısaca. sadece çeyrek gazda gidiyor. durduk yere oldu. fakat boştayken gazı kökle, sorun yok. ayrıca hava filtresini sökünce de tüm sorun düzeliyor eski haline dönüyor. problem hava filtresinden gibi gözüküyor fakat değil, çünkü filtreyi dün aldım. ve ayrıyeten 3 farklı filtre denedik. hepsi açık hava filtresi bu arada. yeni olan da uzun zamandır kullandığım aynı model, aynı satıcıdan aldığım. denediklerimi yazıyorum.
beyin kontrol edildi sorun yok
ateşleme bobini okey
buji değişti
subap ayarı yapıldı
karbüratör yeni(3 adet denendi yine bunda da problem yok)
benzin filtresi ve hortumlar değişti
manifolt kontrol edildi bir kaçak göremediğini söyledi usta( fakat bir arkadaşım çelik manifolt deneyebilirsin dedi)
hava ayarı denendi(zaten hava ayarı tutmuyor da)
gaz piston iğnesi denendi
dediğim gibi hava filtreleri denendi(orijinal hava filtresi şuan yanımda değil deneme imkanım yok fakat zaten açık hava filtresi orijinalden daha fazla hava alıyor ve bu filtreyi de uzun kilometreler kullandım)
usta elektrik de sorun olabilir belki sargı problemlidir dedi onları denemedik ama.
burada akıl karıştıran noktalar
1- boştayken motorda hiçbir problem görülmemesi
2- hava filtresini çıkarınca tüm sorunun düzelmesi
motor modeli tk03. cc 125. pz27 karburator ngk buji mevcut
sorun sizce neyden olabilir? veya istanbuldayım var ise anlayan