3 silindirli motorların çalışma prensibi

Merhaba arkadaşlar.Uzun süreden beri aklıma takılan bir soru var.Bu 3 silindirli motorların çalışma prensibi daha doğrusu ateşleme sırası nasıldır? Bilgisi olan arkadaşların paylaşmaları dileğiyle...

peki burada 1 ile 2'de ateşleme eşzamanlı olursa bir dengesizlik olmaz mı? Takıldığım nokta burası :silent:

120 derecelik açıyla yerleşmiş 3 silindirden oluşuyor. En az titreşimli motorlardır, öyle ki 4 silindirden daha az titreşim verir. Bildiğim kadarıyla silindirler aynı anda basıyor (emin değilim, olmaya da bilir).

Triumph'larda kullanılan bir sistem. Ayrıca Triumph Tiger çok güzel :p

kasabalı_45;514861' Alıntı:
peki burada 1 ile 2'de ateşleme eşzamanlı olursa bir dengesizlik olmaz mı? Takıldığım nokta burası :silent:

Hiç bir çok silindirli motorda ateşleme aynı anda olmaz.1-3 4-2 gibi rakamlar sadece üst olü noktayı ve ateşleme sırasını anlatmak için kullanılır.

Dayanamadım :p

20955_0_1_2_tiger_Image%20credits%20-%20Triumph.jpg

Ayrıca 3 silindirin sesi de çok farklıdır (melodiktir :p). Yüzlerce metre öteden ayırt edebilirsiniz :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sanırım yazımdaki linke tıklamadın:)

2007 model triumph Tiger ( Avrupa'da artık pek bozuk yol kalmadı anlaşılan )

Ben eski Tiger'dan bahsediyorum :)

Yani bugünkü anlamda Tiger dediğinde insanların aklındaki şekliyle. Yeni Tiger'da değişen tek şek lastikler değil çünkü.

Örneğin;
->Motor 955cc'den 1050cc'ye büyütülmüs
->Bu boyut degisikliginin hemen hepsi stroke degisikligi ile yapilmis yani düsük ve orta devirde tork yükselmis.
->Boru sase yerine alüminyum perimetrik sase (Capo ve V-Strom misali) kullanilmis.
->Kaliperler Japon motorlarinda görmeye alisik oldugumuz Nissin marka.
->Ön çatal artik ters.
->Ön jant standart büyük endurolarda kullanilan 19" yerine artik 17", yani arka jant ile ayni.

Misal şu:

snowtgr.jpg

Of of of işte sevdiğim Tiger:

pic002.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar